Hjælp til studieboliger i Odense

Skal du til at lede efter en studiebolig i Odense i forbindelse med uddannelsestart, er spørgsmålet helt sikkert, hvor det er bedst at bo, hvis du gerne vil bo tæt på den skole eller universitet du skal til at starte på. Når man søger studieboliger, er det værd at undersøge de forskellige boligtyper, hvoraf nogle af boligtyperne er sværere at få fingrene i end andre. Odense er én af Danmarks største studiebyer med over 30.000 studerende på forskellige uddannelsesinstitutioner - og samtidig er det den by i Danmark, der har den største procentdel af unge.
3. maj 2017 | Skrevet af: Ludvig Kofoed

Skal du til at lede efter en studiebolig i Odense i forbindelse med uddannelsesstart, er spørgsmålet helt sikkert, hvor det er bedst at bo, hvis du gerne vil bo tæt på den skole eller universitet du skal til at starte på. Når man søger studieboliger, er det værd at undersøge de forskellige boligtyper, hvoraf nogle af boligtyperne er sværere at få fingrene i end andre. Odense er én af Danmarks største studiebyer med over 30.000 studerende på forskellige uddannelsesinstitutioner - og samtidig er det den by i Danmark, der har den største procentdel af unge. De mange uddannelsesinstitutioner betyder, at en meget stor del af Odenses indbyggere er i den unge aldersgruppe, og det kan mærkes på stemningen og pulsen i byen, når man går rundt i gaderne. I nedenstående guide, har vi gjort det mere overskueligt, at søge efter studieboliger i Odense.

Hvorfor studieboliger i Odense?

Det er en fordel at bo i den by man studerer i.

  • Du fx. ikke er afhængig af tidsrøvende og dyre transportmidler
  • Du kan tage på universitet eller skolen uden at tænke på den lange vej hjem
  • Du kan bruge uddannelsesstedets faciliteter herunder biblioteket, læsesale etc. på alle tidspunkter.
  • Du har nemmere ved at være social aktiv med dine medstuderende
  • Du kan lettere komme til faglige arrangementer, som fx. foredrag, seminarer, kurser etc., i weekender eller på fridage.

Hvor er det bedst at have sin studiebolig i Odense?

Savner du et fuldt overblik over de forskellige uddannelsessteder som ligger i Odense, kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke uddannelser, der ligger hvor i Odense.
Skal du fx. studere på Syddansk Universitet (SDU) er du tættest på dit universitet, hvis du bor i Odense M. I Odense M har University College Lillebælt – Odense M desuden også adresse. Drømmer du om at studere på Social- og sundhedsskolen Fyn, Erhvervsakademiet i Odense og på Syddansk Erhvervsskole, kan du med fordel bo i Odense C tæt på banegården. Har du søgt ind på University College Lillebælt - Odense Sydøst vil Odense SØ helt sikkert være oplagt, da skolen ligger på Blangstedgårdsvej i Odense SØ. Når du har fundet ud af, hvor du vil søge studiebolig i Odense, kan du med et enkelt klik søge studiebolig i Odense nemt og sikkert.

Forskellige boligtyper egnet til studieboliger

Værelse
Med et værelse til leje, har du dit eget værelse hos en udlejer, du flytter ind til – det kan være et værelse i en lejlighed, rækkehus eller villa. Du har dit eget eget værelse og ofte deler man køkken, toilet og bad med udlejeren og i nogle tilfælde med andre lejere, der har lejet et værelse i samme bolig som dig. Når du lejer et værelse, er der en række vigtig ting, du skal have aftalt, inden du skriver under på lejeaftale:

  • Aftal om du må bruge bad, køkken eller andet i boligen.
  • Er der en vaskemaskine i bolig, så aftal også om du må bruge vaskemaskinen.
  • Må du ”designe” dit værelse, som du vil? (hænge plakater op, slå søm i væggene osv.)
  • Aftal også om du må have gæster på besøg, herunder om de må overnatte?

Private værelser kan bl.a. findes på nettet og annonceres også på Facebook. Du kan fx. få et overblik ved at klikke på ledige værelser i Odense.

Lejelejlighed
Der findes to slags lejelejligheder; i almennyttige boligforeninger og i private:

  • Det almennyttige byggeri er bygget af boligforeninger med økonomisk støtte fra det offentlige. Her kan du blive skrevet op boligforeningernes venteliste, fra du er fyldt 15 år.
  • Den anden type lejelejligheder er private udlejningslejligheder. Her er lejlighederne ejet af en privat person eller et privat selskab, som du direkte kan kontakte uden nogen form for venteliste.


Fremlejelejlighed
Fremleje er også en mulighed for studerende. Fremleje betyder, at du lejer en lejligheder for en periode, hvor udlejeren selv står som lejer i lejligheden og derfor ikke ejer lejligheden.  Ved fremleje skal der altid indgås en aftale mellem indflytteren og den der lejer sin lejlighed ud, herunder skal udlejer fremvise dokumentation om, at lejligheden har tilladelse til fremleje inden kontrakten laves.