Hvor meget må man tage i leje for et værelse?

Hvor meget må man tage i leje for et værelse?

Find en lejer til dit værelse her

For at udregne, hvad man må tage i leje for et værelse, skal du kende værelsets værdi i forhold til lejlighedens eller husets samlede værdi. For at udregne dette skal du tage højde for størrelsen, men også andre faktorer såsom værelsets vedligeholdelsestilstand, art og om det er møbleret eller ej. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke er en fast model for, hvad man må tage i leje for et værelse, da det er en vurderingssag.  

Det er vigtigt, at du sørger for at forbrug såsom el, vand, tv og internet er en del af den aftalte leje, da du ikke efterfølgende må opkræve penge udover lejen for ting som disse.   

Undgå klager i forbindelse med udleje af et værelse

Du må ikke sætte den leje for et værelse på mere end det lejedes værdi. Hvis du sætter lejen for højt, kan huslejenævnet sætte den ned, hvis lejer vælger at klage. Dette medfører et krav om, at du som udlejer betaler differencen i lejen tilbage. Det kan derfor være en ide, at få hjælp af en ejendomsmægler eller af Huslejenævnet til at fastsætte den korrekte pris, hvis du selv er i tvivl. Du kan også skabe et billede af en rimelig pris, ved se hvor meget andre lignende værelser tager i leje her på siden.

Det skal du også tænke på

Når først du har fastsat, hvad du vil tage i leje for et værelse og fundet en lejer, er der en række ting, du også skal overveje. Udover det du tager i leje kan du også opkræve depositum eller forudbetalt leje for værelset. Man tager almindeligvis en måneds leje i depositum, men faktisk må du tage op til tre måneders leje som en sikring. Husk også at lave en god lejekontrakt for at bibeholde rene linjer mellem dig og lejeren. I nogle situationer er en mundtlig aftale nok, men lejer kan kræve af dig, at du som udlejer udarbejder en lejekontrakt. Du kan finde en lejekontrakt online.