Må jeg leje et værelse ud?

Må jeg leje et værelse ud?

Find en lejer til dit værelse her

Der er en række regler forbundet med at leje et værelse ud, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i dem for at finde ud af, om du må udleje netop dit værelse. Der må blandt andet ikke være flere beboere i lejligheden end der er beboelsesrum, og det er vigtigt du også selv bor i boligen, hvis du vil leje et værelse ud. Du skal til hver en tid kunne dokumentere, hvor mange personer der bor i lejligheden, og det er i den forbindelse godt med en lejekontrakt både for din og lejers skyld, så alt er på det rene. Udlejning af værelse afhænger også af interne regler, hvilket er forskelligt, alt efter, hvilken type bolig du bor i:

Ejer- eller andelsbolig

De kan fremgå i specifikke foreningers vedtægter, om du må leje et værelse ud eller ej. Det skal undersøges inden udleje af værelse.

Lejebolig

Hvis du bor i en lejebolig og vil leje et værelse ud, skal du kontakte udlejer først.  

Gode råd, hvis du vil leje et værelse ud

Udover lejekontrakten er der også nogle andre ting, der er en fordel at have taget højde for i forbindelse med udlejning af et værelse. Hvis du modtager boligsikring skal du huske at indberette den nye lejer til Udbetaling Danmark, da dette kan få en indvirkning på, hvad du får udbetalt. Derudover skal du undersøge om der skal betales skat af lejen. Som tommelfingerregel kan du med sikkerhed udleje skattefrit, hvis du lejer dit værelse ud til 2000 kr.om måneden. Derefter må du ind og tjekke i din specifikke situation.