Frederikshavn: Opdag byen med historien

Frederikshavn er en by i Nordjylland med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sit fiskeri, sin havn og sin beliggenhed ved Kattegat.
25. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Frederikshavn: Opdag byen med historien

Frederikshavn er en by i Nordjylland med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sit fiskeri, sin havn og sin beliggenhed ved Kattegat.

Frederikshavn som by

Her er nogle af de ting, der kendetegner Frederikshavn:

  • En rig historie: Frederikshavn blev grundlagt i 1671 af Christian V og har siden været en vigtig handels- og industriby. Byen er hjemsted for en række historiske bygninger og museer, herunder Frederikshavn Museum, Bangsbo Museum og Frederikshavn Havnemuseum.
  • En aktiv kulturscene: Frederikshavn har et bredt udvalg af kulturtilbud, herunder teatre, koncertsale, biografer og museer. Byen er også hjemsted for en række festivaler og arrangementer, herunder Frederikshavn Blues Festival, Frederikshavn Musikfestival og Frederikshavn Comedy Festival.
  • En naturskøn beliggenhed: Frederikshavn ligger ved Kattegat og er omgivet af smukke naturområder, herunder Bangsbo Plantage, Skagens Odde og Hirsholmene. Byen tilbyder en række aktiviteter i naturen, herunder vandsport, fiskeri, vandreture og cykling.
  • En moderne by: Frederikshavn er en moderne by med et bredt udvalg af butikker, restauranter og aktiviteter. Byen er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner og erhvervsvirksomheder.

Frederikshavn er en by, der har noget at tilbyde alle. Byen er en populær destination for turister og lokale alike.

Transportforhold i Frederikshavn

Transportforholdene i Frederikshavn er gode. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder den med resten af Danmark og Europa. Der er også en række offentlige transportmuligheder, herunder bus, tog og taxi.

Vej

Vejene i Frederikshavn er generelt i god stand og velholdt. Byen har et centralt placeret vejnet, der gør det nemt at komme rundt i byen. Der er også en række ringveje, der omgiver byen og gør det nemt at komme ind og ud af byen.

Bus

Frederikshavn har et godt busnetværk, der dækker hele byen. Busserne kører regelmæssigt og er en god mulighed for at komme rundt i byen uden bil.

Tog

Frederikshavn har også en togstation, der er forbundet med de fleste større byer i Danmark. Toget er en god mulighed for at rejse til og fra Frederikshavn, især hvis man skal rejse længere væk

Taxa.

Frederikshavn har også en række taxiselskaber, der tilbyder transport til og fra byen. Taxier er en god mulighed for at komme rundt i byen, hvis man har brug for hurtig og bekvem transport.

Samlet set er transportforholdene i Frederikshavn gode og giver mulighed for at komme rundt i byen på en række forskellige måder.

Vigtige tal om Frederikshavn (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Frederikshavn:

Indbyggertal: Frederikshavn Kommune har 36.989 indbyggere (per 1. januar 2023). Heraf bor 25.878 i Frederikshavn by.

Areal: Frederikshavn Kommune har et areal på 349 km2.

Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Frederikshavn Kommune var 4,8% i 2023.

Erhverv: De vigtigste erhverv i Frederikshavn Kommune er handel, industri og fiskeri.

Uddannelse: Frederikshavn Kommune har et bredt udvalg af uddannelsesinstitutioner, herunder Frederikshavn Gymnasium, Frederikshavn Erhvervsskole og Nordjysk Musikkonservatorium.

Kultur: Frederikshavn har et aktivt kulturliv med et bredt udvalg af kulturtilbud, herunder teatre, koncertsale, museer og festivaler.

Disse tal giver et indblik i Frederikshavns størrelse, økonomi, erhvervsliv, uddannelsesniveau og kulturliv.

Her er nogle andre tal, der kan være relevante:

Antal husstande: Frederikshavn Kommune har 16.198 husstande (per 1. januar 2023).

Antal virksomheder: Frederikshavn Kommune har 7.236 virksomheder (per 1. januar 2023).

Gennemsnitlig indkomst: Den gennemsnitlige indkomst i Frederikshavn Kommune var 372.300 kr. i 2022.

Gennemsnitlig alder: Den gennemsnitlige alder i Frederikshavn Kommune er 42,3 år (per 1. januar 2023).

Antal børn: Der er 4.526 børn under 18 år i Frederikshavn Kommune (per 1. januar 2023).

Disse tal giver et mere detaljeret indblik i Frederikshavns befolkning.

Store ejendomsselskaber i Frederikshavn

Ifølge en søgning på Krak.dk er her en liste over nogle af de største ejendomsselskaber i Frederikshavn:

  • Frederikshavn Boligselskab: Frederikshavn Boligselskab er et alment boligselskab, der ejer og udlejer boliger i Frederikshavn. Selskabet har over 1.000 boliger i Frederikshavn og omegn.
  • Bo-Vita: Bo-Vita er et alment boligselskab, der ejer og udlejer boliger i hele Danmark. Selskabet har over 200 boliger i Frederikshavn.
  • Frederikshavn Andelsboligforening: Frederikshavn Andelsboligforening er en andelsboligforening, der ejer og udlejer andelsboliger i Frederikshavn. Foreningen har over 1.000 andelsboliger i Frederikshavn.
  • Lejerbo: Lejerbo er et alment boligselskab, der ejer og udlejer boliger i hele Danmark. Selskabet har over 100 boliger i Frederikshavn.

Disse selskaber ejer og udlejer en række boliger i Frederikshavn, herunder almene boliger, andelsboliger og private boliger. Selskaberne spiller en vigtig rolle i boligmarkedet i Frederikshavn og omegn.

Bydele i Frederikshavn

Frederikshavn er inddelt i 11 bydele:

  • Fiskerklyngen: Den ældste bydel i Frederikshavn, der er kendt for sine gamle fiskerhuse og charmerende atmosfære.
  • Midtbyen: Frederikshavns centrale bydel, der er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, restauranter og aktiviteter.
  • Bangsbo: En forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit smukke naturområde Bangsbo Plantage.
  • Strandby: En bydel ved Kattegat, der er kendt for sit fiskeri og sine badestrande.
  • Kilden: En ny bydel, der er under udvikling sydvest for Frederikshavn.
  • Vestbjerg: En forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit gode udbud af boliger.

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er den ældste bydel i Frederikshavn. Den blev grundlagt i 1671 af Christian V og var oprindeligt en lille fiskerleje. I dag er Fiskerklyngen en charmerende bydel med gamle fiskerhuse, der er omgivet af kanaler. Bydelen er kendt for sin livlige atmosfære og sine mange restauranter og caféer.

Midtbyen

Midtbyen er Frederikshavns centrale bydel. Den er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, restauranter, aktiviteter og kulturinstitutioner. I Midtbyen finder man blandt andet Frederikshavns rådhus, Frederikshavn Museum, Bangsbo Museum og Frederikshavn Havnemuseum. Bydelen er også hjemsted for en række teatre, koncertsale og biografer.

Bangsbo

Bangsbo er en forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit smukke naturområde Bangsbo Plantage. Plantagen er et af de største sammenhængende skovområder i Nordjylland og er et populært sted for vandreture, cykling og picnic. I Bangsbo ligger også Bangsbo Slot, der er et smukt herregårdsmuseum.

Strandby

Strandby er en bydel ved Kattegat, der er kendt for sit fiskeri og sine badestrande. Byen har en lang historie som fiskerby, og der er stadig flere aktive fiskere i Strandby. Byen har også to populære badestrande, Strandby Strand og Skagen Strand.

Kilden

Kilden er en ny bydel, der er under udvikling sydvest for Frederikshavn. Bydelen er planlagt til at blive et moderne byområde med et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og aktiviteter.

Vestbjerg

Vestbjerg er en forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit gode udbud af boliger. Bydelen har et bredt udvalg af boliger, herunder parcelhuse, rækkehuse og lejligheder.

Villaområder i Frederikshavn

Frederikshavn er en by med et bredt udvalg af villaområder, der appellerer til forskellige behov og budgetter. Her er en oversigt over nogle af de bedste villaområder i Frederikshavn:

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er den ældste bydel i Frederikshavn og er kendt for sine charmerende gamle fiskerhuse. Bydelen er omgivet af kanaler og har en livlig atmosfære. Villaerne i Fiskerklyngen er typisk små og tæt bebyggede, og de er ofte renoverede med moderne faciliteter. 

Midtbyen

Midtbyen er Frederikshavns centrale bydel og er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, restauranter og aktiviteter. Villaerne i Midtbyen er typisk større end dem i Fiskerklyngen og har ofte en god udsigt over byen. 

Bangsbo

Bangsbo er en forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit smukke naturområde Bangsbo Plantage. Villaerne i Bangsbo er typisk moderne og ligger i rolige omgivelser. Plantage er et populært sted for vandreture, cykling og picnic. 

Strandby

Strandby er en bydel ved Kattegat, der er kendt for sit fiskeri og sine badestrande. Villaerne i Strandby er typisk store og ligger tæt på stranden. Byen har også to populære badestrande, Strandby Strand og Skagen Strand. 

Kilden

Kilden er en ny bydel, der er under udvikling sydvest for Frederikshavn. Bydelen er planlagt til at blive et moderne byområde med et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og aktiviteter. Villaerne i Kilden er typisk moderne og ligger i rolige omgivelser. 

Vestbjerg

Vestbjerg er en forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit gode udbud af boliger. Bydelen har et bredt udvalg af boliger, herunder parcelhuse, rækkehuse og lejligheder.

Valg af villaområde 

Når du skal vælge et villaområde i Frederikshavn, er der flere faktorer, du bør overveje. Her er nogle af de vigtigste faktorer:

Pris: Villapriserne i Frederikshavn varierer afhængigt af beliggenhed, størrelse og stand.

Lokalsamfund: Overvej, hvor vigtigt det er for dig at bo i et område med et aktivt lokalsamfund med mange butikker, restauranter og aktiviteter.

Natur: Hvis du er glad for naturen, er det vigtigt at vælge et område med gode naturoplevelser i nærheden.

Transport: Overvej, hvor vigtigt det er for dig at have nem adgang til offentlig transport eller motorvej.

Når du har overvejet disse faktorer, kan du begynde at undersøge de forskellige villaområder i Frederikshavn.

Hus til leje i Frederikshavn

Lejlighedskomplekser i Frederikshavn

Frederikshavn er en by med et bredt udvalg af lejlighedskomplekser, der appellerer til forskellige behov og budgetter. Her er en oversigt over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Frederikshavn:

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er den ældste bydel i Frederikshavn og er kendt for sine charmerende gamle fiskerhuse. Bydelen er omgivet af kanaler og har en livlig atmosfære. Lejlighederne i Fiskerklyngen er typisk små og tæt bebyggede, og de er ofte renoverede med moderne faciliteter. 

Midtbyen

Midtbyen er Frederikshavns centrale bydel og er hjemsted for et bredt udvalg af butikker, restauranter og aktiviteter. Lejlighederne i Midtbyen er typisk større end dem i Fiskerklyngen og har ofte en god udsigt over byen. 

Bangsbo

Bangsbo er en forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit smukke naturområde Bangsbo Plantage. Lejlighederne i Bangsbo er typisk moderne og ligger i rolige omgivelser. Plantage er et populært sted for vandreture, cykling og picnic. 

Strandby

Strandby er en bydel ved Kattegat, der er kendt for sit fiskeri og sine badestrande. Lejlighederne i Strandby er typisk store og ligger tæt på stranden. Byen har også to populære badestrande, Strandby Strand og Skagen Strand. 

Kilden

Kilden er en ny bydel, der er under udvikling sydvest for Frederikshavn. Bydelen er planlagt til at blive et moderne byområde med et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og aktiviteter. Lejlighederne i Kilden er typisk moderne og ligger i rolige omgivelser. 

Vestbjerg

Vestbjerg er en forstad til Frederikshavn, der er kendt for sit gode udbud af boliger. Bydelen har et bredt udvalg af boliger, herunder parcelhuse, rækkehuse og lejligheder. Lejlighederne i Vestbjerg er typisk moderne og ligger i rolige omgivelser.

Valg af lejlighedskompleks

Når du skal vælge et lejlighedskompleks i Frederikshavn, er der flere faktorer, du bør overveje. Her er nogle af de vigtigste faktorer:

Pris: Lejepriserne i Frederikshavn varierer afhængigt af beliggenhed, størrelse og stand.

Lokalsamfund: Overvej, hvor vigtigt det er for dig at bo i et område med et aktivt lokalsamfund med mange butikker, restauranter og aktiviteter.

Natur: Hvis du er glad for naturen, er det vigtigt at vælge et område med gode naturoplevelser i nærheden.

Lejlighed til leje i Frederikshavn

Butikker i Frederikshavn

Frederikshavn er en by med et bredt udvalg af butikker, der appellerer til forskellige behov og budgetter. Her er en oversigt over nogle af de butikker, du finder i byen:

Midtbyen

  • Danmarksgade: Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og restauranter.
  • Nygade: Nygade er Frederikshavns hovedgade og er hjemsted for en række butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, parfumebutikker og smykkebutikker.
  • Østergade: Østergade er en charmerende gade med en række små butikker, herunder kunstgallerier, antikvariater og specialbutikker.

Bangsbo

  • Bangsbo Storcenter: Bangsbo Storcenter er Frederikshavns største shoppingcenter med over 60 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til elektronik, tøj og sko.
  • Bangsbo Plantage: I Bangsbo Plantage finder du en række butikker, herunder en gårdbutik, et plantecenter og en souvenirbutik.

Strandby

  • Strandby Centret: Strandby Centret er et mindre shoppingcenter med over 20 butikker. Her finder du dagligvarer, tøj, sko og en række specialbutikker.

Kilden

  • Kilden: Kilden er en ny bydel i Frederikshavn, der er under udvikling. Her finder du en række butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og en række specialbutikker.

Vestbjerg

  • Vestbjerg Centret: Vestbjerg Centret er et mindre shoppingcenter med over 20 butikker. Her finder du dagligvarer, tøj, sko og en række specialbutikker.

Specifikke butikker

Udover de mange butikker, der er nævnt ovenfor, finder du også en række andre spændende butikker i Frederikshavn. Her er et par eksempler:

  • Frederikshavn Købmandshandel: Frederikshavn Købmandshandel er en gammeldags købmandsbutik, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer.
  • Lille Brugs: Lille Brugs er en lille, hyggelig brugsforening, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer og specialvarer.
  • Frederikshavn Antikvariat: Frederikshavn Antikvariat er et stort antikvariat, der sælger et bredt udvalg af antikviteter, retrovarer og samleobjekter.
  • Frederikshavn Kunsthandel: Frederikshavn Kunsthandel er en kunsthandel, der sælger et bredt udvalg af kunst, herunder malerier, skulpturer og grafik.

Frederikshavn er en by med noget for enhver smag, uanset om du er på udkig efter dagligvarer, tøj, sko, elektronik eller noget helt andet.

Relevante links om Frederikshavn 

Læs mere om Frederikshavn på disse sider:

Frederikshavn Kommune

Visit Frederikshavn 

Wikipedia: Frederikshavn 

Frederikshavn på Google Maps

Find lejeboliger i Frederikshavn 

Ofte stillede spørgsmål