Odense: Den charmerende by på Fyn

Odense er Danmarks tredjestørste by med omkring 204.066 indbyggere. Byen ligger på Fyn og er kendt for sin rige historie, kultur og natur.
31. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Odense: Den charmerende by på Fyn

Odense som by

Her er nogle af de ting, der kendetegner Odense:

H.C. Andersen. Odense er fødestedet for den verdensberømte forfatter H.C. Andersen. Byen er fyldt med mindesmærker og attraktioner tilegnet Andersen, herunder hans barndomshjem, H.C. Andersens Hus, og Odense Eventyrpark.

Kultur og historie. Odense er et kulturelt centrum med et bredt udvalg af museer, teatre, koncertsale og andre kulturelle institutioner. Byen har også en rig historie, der går tilbage til vikingetiden.

Natur. Odense er en grøn by med mange parker, haver og naturområder. Byen ligger ved Odense Å, som slynger sig gennem centrum.

Transportforhold i Odense 

Odense har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og til og fra andre byer i Danmark og resten af Europa.

Bil

Odense er en velforbundet by med et godt vejnet. Der er mange parkeringsmuligheder i byen, både i private parkeringshuse og på offentlige parkeringspladser.

Bus

Odense har et udbygget busnetværk, der dækker hele byen og omegn. Busserne kører regelmæssigt og er et godt alternativ til bilkørsel.

Tog

Odense Station er en vigtig jernbanestation, der forbinder byen med resten af Danmark og Europa. Der er direkte togforbindelser til København, Aarhus, Esbjerg og flere andre byer.

Vigtige tal om Odense (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Odense:

  • Befolkning: Ca. 204.066 indbyggere.
  • Areal: 208 km².

Store ejendomsselskaber i Odense 

Vindegade ApS

Vindegade ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2004. Selskabet har hovedsæde i Odense og ejer og administrerer en række ejendomme i byen. Ejendommene omfatter både boliger og erhvervslokaler. Selskabets mål er at skabe gode og attraktive boliger og erhvervslokaler for både lejere og ejere.

Mybase ApS

Mybase ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2010. Selskabet har hovedsæde i Odense og ejer og administrerer en række ejendomme i byen. Ejendommene omfatter både boliger og erhvervslokaler. Selskabets mål er at skabe moderne og funktionelle boliger og erhvervslokaler for både lejere og ejere.

Akh Ejendomme ApS

Akh Ejendomme ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2015. Selskabet har hovedsæde i Odense og ejer og administrerer en række ejendomme i byen. Ejendommene omfatter både boliger og erhvervslokaler. Selskabets mål er at skabe bæredygtige og klimavenlige boliger og erhvervslokaler for både lejere og ejere.

P & B Ejendomme ApS

P & B Ejendomme ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2020. Selskabet har hovedsæde i Odense og ejer og administrerer en række ejendomme i byen. Ejendommene omfatter både boliger og erhvervslokaler. Selskabets mål er at skabe kvalitetsbevidste boliger og erhvervslokaler for både lejere og ejere.

Odense Ejendomsudlejning ApS

Odense Ejendomsudlejning ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2022. Selskabet har hovedsæde i Odense og udlejer boliger og erhvervslokaler i byen. Selskabets mål er at skabe en nem og overskuelig udlejningsproces for både lejere og ejere.

Bydele i Odense

Odense er en storby med mange forskellige bydele, der hver har deres egen unikke karakter. Her er en oversigt over nogle af de mest populære bydele i Odense:

Odense Centrum, Odense

Odense Centrum er byens hjerte og centrum for kultur, shopping og natteliv. Her finder du alt fra H.C. Andersens Hus og Odense Teater til Rosengårdcentret og Brandts Klædefabrik.

Odense Midt, Odense

Odense Midt er en populær bydel med en blanding af boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder du blandt andet Odense Universitet, Syddansk Universitet og Odense Musikhus.

Odense Havn, Odense

Odense Havn er en ny og spændende bydel, der er under udvikling. Her finder du blandt andet Odense Koncerthus, Brandts Art Museum og Odense Waterfront.

Østerbro, Odense

Østerbro er en familievenlig bydel med mange grønne områder og gode indkøbsmuligheder. Her finder du blandt andet Munke Mose, Albaniparken og Odense Zoo.

Vollsmose, Odense

Vollsmose er en bydel med en mangfoldig befolkning og en rig historie. Her finder du blandt andet Den Gamle Bydel, Vollsmose Kirke og Vollsmose Bibliotek.

Ud over disse bydele findes der mange andre charmerende kvarterer i Odense, såsom Sanderum, Seden, Skibhusene og Bellinge.

Villaområder i Odense

Odense har mange villaområder, hvoraf nogle er mere populære end andre. Her er en oversigt over nogle af de bedste villaområder i Odense:

  • Odense Havn er et populært område med en blanding af nye og gamle villaer. Området er tæt på centrum og byder på en smuk udsigt over havnen.
  • Brøndbyøster er et velfungerende villaområde med gode skoler og daginstitutioner. Området ligger tæt på centrum og byder på en rolig og naturskøn beliggenhed.
  • Egedal er et af de mest eksklusive villaområder i Odense. Området ligger naturskønt og byder på store og velholdte villaer.
  • Karlebo er et stort og populært villaområde med mange forskellige typer villaer. Området ligger tæt på centrum og byder på gode indkøbs- og fritidsmuligheder.

Hus til leje Odense.

Lejlighedskomplekser i Odense

Odense har mange lejlighedskomplekser, hvoraf nogle er mere populære end andre. Her er en oversigt over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Odense:

Lejlighedskomplekser i Odense Centrum

Odense Centrum er byens hjerte og centrum for kultur, shopping og natteliv. Her finder du et stort udvalg af lejlighedskomplekser i alle størrelser og prisklasser.

Lejlighedskomplekser i Odense Midt

Odense Midt er en populær bydel med en blanding af boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder du også et stort udvalg af lejlighedskomplekser, der ofte er lidt billigere end dem i centrum.

Lejlighedskomplekser i Odense Havn

Odense Havn er en ny og spændende bydel, der er under udvikling. Her finder du også et stigende antal lejlighedskomplekser, der ofte er moderne og veludstyrede.

Lejlighedskomplekser i Østerbro

Østerbro er en familievenlig bydel med mange grønne områder og gode indkøbsmuligheder. Her finder du også et stort udvalg af lejlighedskomplekser, der ofte er lidt billigere end dem i centrum.

Lejlighedskomplekser i Vollsmose 

Vollsmose er en bydel med en mangfoldig befolkning og en rig historie. Her finder du også et stigende antal lejlighedskomplekser, der ofte er moderne og veludstyrede.

Lejlighed til leje i Odense.

Butikker i Odense

Odense er en by med et rigt udvalg af butikker, der appellerer til alle smagsmægsler. Her finder du alt fra eksklusive designerbutikker til hyggelige specialbutikker.

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret er Odense største shoppingcenter med over 150 butikker. Her finder du alt fra mode og accessories til elektronik og boligindretning. Nogle af de mest populære butikker i Rosengårdcentret er:

  • Matas: Skønhedsprodukter til hele familien
  • Gina Tricot: Modetøj til kvinder til overkommelige priser
  • H&M: Modetøj til hele familien til overkommelige priser
  • Imerco: Boligindretning til hele hjemmet
  • Joe & the Juice: Friskpresset juice, smoothies, kaffe og andre drikkevarer

Relevante links om Odense

Læs mere om Odense på disse sider:
Odense Kommune
Visit Odense
Wikipedia: Odense
Odense på Google Maps
Find lejeboliger i Odense

Ofte stillede spørgsmål