Udlejning af erhvervslokaler er anderledes end udlejning af private boliger

Mange andelsboligforeninger har et eller flere erhvervslokaler i andelsboligforeningen, som de løbende udlejer. Det kan være et butikslokale, et kontorlokale, et lagerlokale,
18. juli 2023 | Skrevet af: Redaktionen
Udlejning af erhvervslokaler er anderledes end udlejning af private boliger

Mange udlejere af private boliger, har også enkelte ledige erhvervslejemål i deres portefølje. Det kan fx være et lille butikslokale, et kontor, et lager, et lille kontorfællesskab eller kontorhotel i bunden af deres boligudlejningsejendomme.

Udfordringerne ved udlejning af erhvervslokaler

Som udlejer er det ekstremt vigtigt at være opmærksom på, at det oftest er langt sværere at udleje erhvervslokaler, end det er at udleje boligudlejningsejendomme.

Hurtig reaktion ved opsigelse

Når en erhvervslejer opsiger et lejemål, skal du derfor agere meget hurtigt. For i løbet af 3 måneder kan du stå uden husleje. Det er også vigtigt at huske, at du ikke bare skal tage den første og den bedste lejere. Du skal finde en lejer der vil betale dig husleje i mange år frem.

Fastlæggelse af lejen

Start med at finde ud af hvad lejen skal være. Det kan du gøre ved at kigge på hvad andre lignende lokaler er udbudt til og så matche prisen. Du kan tjekke lejen via Lokaleportalen.dk. Her kan du blandt andet bruge Lokaleportalen.dk. Se priser på lokaler til leje, butikker til leje, kontor til leje, lager til lejekontorhoteller og kontorfællesskaber ved at trykke på de forskellige links.

Komplet guide til udlejning af erhvervslokaler

Du kan se en samlet guide til udlejning af dine erhvervslokaler her