Vordingborg: Byen med historien, naturen og livet

Vordingborg er en by i Sydsjælland med omkring 18.000 indbyggere. Byen er hovedby i Vordingborg Kommune, som også omfatter Møn.
1. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Vordingborg: Byen med historien, naturen og livet

Vordingborg som by

Vordingborg er kendt for sin righoldige historie. Byen var i middelalderen en vigtig kongeborg, og det var her, at Dannebrog siges at være faldet ned fra himlen i 1219. Ruinerne af Vordingborg Slot er et populært turistmål.

Ud over sin historie er Vordingborg også kendt for sin natur. Byen ligger ved Storstrømmen og har en skøn beliggenhed med udsigt over fjorden og Møn.

Her er nogle af de ting, der kendetegner Vordingborg:

Historie: Vordingborg er en historisk by med en rig historie. Byen var i middelalderen en vigtig kongeborg, og det var her, at Dannebrog siges at være faldet ned fra himlen i 1219.

Natur: Vordingborg ligger ved Roskilde Fjord og har en skøn beliggenhed med udsigt over fjorden og Møn.

Kultur: Vordingborg har et rigt kulturliv med mange museer, teatre og koncertsteder.

Erhverv: Vordingborg er en vigtig erhvervskommune med en række store virksomheder.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse kendetegn kommer til udtryk:

  • Historie: Ruinerne af Vordingborg Slot er et populært turistmål, og byen har også en række andre historiske seværdigheder, herunder Vordingborg Domkirke og Vordingborg Museum.
  • Natur: Roskilde Fjord er et populært sted til sejlads, fiskeri og badning. Møn er et naturskønt område med blandt andet Møns Klint, som er på UNESCO's verdensarvsliste.
  • Kultur: Vordingborg har et rigt kulturliv med blandt andet Vordingborg Teater, Vordingborg Kunstmuseum og Vordingborg Musikhus.
  • Erhverv: Vordingborg er hjemsted for en række store virksomheder, herunder GN Hearing, der producerer høreapparater, og JM Polymer, der producerer slanger og rør.

Vordingborg er en alsidig og spændende by med noget at byde på for enhver smag.

Transportforhold i Vordingborg

Vordingborg er en velforbundet by med gode transportmuligheder. Byen har en central placering i Sydsjælland og er let tilgængelig med bil, tog, bus og cykel.

Bil: Vordingborg ligger ved E55, som er en vigtig motorvej, der forbinder København med Tyskland. Byen har også gode forbindelser til de nærliggende byer og landsbyer.

Tog: Vordingborg Station ligger på Sydbanen, som forbinder København med Næstved. Der er flere daglige afgange fra Vordingborg Station til både København og Næstved. 

Bus: Vordingborg har et godt busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Der er også busforbindelser til København og Næstved. 

Cykel: Vordingborg er en god by at cykle i. Byen har et fladt terræn og gode cykelstier. Der er også flere cykeludlejningssteder i byen. 

Færge: Vordingborg er forbundet med Møn med en færge. Færgen sejler flere gange i timen og tager cirka 10 minutter.

Vigtige tal om Vordingborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Vordingborg:

Befolkning: Vordingborg har omkring 12.000 indbyggere.

Areal: Vordingborg Kommune har et areal på 522 km2.

Erhverv: Vordingborg er en vigtig erhvervskommune med en række store virksomheder.

Turisme: Vordingborg er en populær turistdestination med mange historiske seværdigheder og en smuk beliggenhed ved Roskilde Fjord.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse tal kommer til udtryk:

Befolkning: Vordingborg er en mellemstor by med en stabil befolkning.

Areal: Vordingborg Kommune er en stor kommune med et varieret landskab.

Erhverv: Vordingborg Kommune har en diversitet af erhverv, men er især kendt for sine store virksomheder.

Turisme: Vordingborg er en attraktiv turistdestination med et stort potentiale.

Disse tal giver et overblik over Vordingborgs størrelse, økonomi og betydning. De kan bruges til at sammenligne Vordingborg med andre byer og kommuner i Danmark.

Store ejendomsselskaber i Vordingborg

Her er nogle af de største ejendomsselskaber i Vordingborg:

Realdania By & Byg: Realdania By & Byg er en almennyttig boligorganisation, der ejer og forvalter over 20.000 boliger i Danmark. I Vordingborg ejer og forvalter Realdania By & Byg et mindre antal boliger, primært historiske ejendomme.

KAB: KAB er en almennyttig boligorganisation, der ejer og forvalter over 100.000 boliger i Danmark. I Vordingborg ejer og forvalter KAB omkring 500 boliger.

AAB: AAB er en almennyttig boligorganisation, der ejer og forvalter over 30.000 boliger i Danmark. I Vordingborg ejer og forvalter AAB omkring 300 boliger.

Fremtidens Bolig: Fremtidens Bolig er en privat ejendomsselskab, der ejer og forvalter over 5.000 boliger i Danmark. I Vordingborg ejer og forvalter Fremtidens Bolig omkring 100 boliger.

Vestsjællands Boligselskab: Vestsjællands Boligselskab er en almennyttig boligorganisation, der ejer og forvalter over 10.000 boliger i Vestsjælland. I Vordingborg ejer og forvalter Vestsjællands Boligselskab omkring 2.000 boliger.

Disse selskaber ejer og forvalter en stor del af boligmassen i Vordingborg. De er med til at sikre, at der er et bredt udvalg af boliger til forskellige behov og budgetter.

Bydele i Vordingborg

Vordingborg er en by med en lang historie, og den er opdelt i en række bydele med hver deres unikke karakter.

Midtbyen er den historiske bykerne, hvor man finder Vordingborg Slot, Vordingborg Domkirke og mange andre historiske seværdigheder. Midtbyen er også hjemsted for byens butikker, restauranter og kulturinstitutioner. 

Boulevardkvarteret er et moderne kvarter, der er opført i begyndelsen af det 20. århundrede. Kvarteret er kendetegnet ved sine store villaer og brede gader. 

Rønnebærhaven er et parcelhuskvarter, der er opført i 1960'erne. Kvarteret er kendetegnet ved sine velholdte huse og grønne omgivelser.

Ore er en bydel, der ligger syd for Vordingborg centrum. Ore er kendetegnet ved sine gamle fiskerhuse og sin placering ved Roskilde Fjord. 

Masnedsund er en bydel, der ligger øst for Vordingborg centrum. Masnedsund er kendetegnet ved sin havn og sin placering ved Øresund. 

Nyråd er en bydel, der ligger vest for Vordingborg centrum. Nyråd er en gammel landsby, der har udviklet sig til et moderne byområde. 

Stensved er en bydel, der ligger nord for Vordingborg centrum. Stensved er en gammel landsby, der har udviklet sig til et moderne byområde. 

Vordingborg er en by med noget at byde på for enhver smag. Byen har en rig historie, en smuk natur og et moderne liv.

Villaområder i Vordingborg

Vordingborg er en kommune med mange flotte villaområder. Her er en liste over nogle af de bedste:

Midtbyen: Midtbyen i Vordingborg er et hyggeligt og centralt område med mange fine villaer. Her er tæt på indkøb, restauranter og byens mange seværdigheder. 

Boulevardkvarteret: Boulevardkvarteret er et eksklusivt område med store og flotte villaer. Her er en fredelig og rolig atmosfære, og der er mange store træer og grønne områder. 

Rønnebærhaven: Rønnebærhaven er et familievenligt område med mange børnefamilier. Her er gode skoler og daginstitutioner, og der er masser af plads til at lege og færdes udendørs.

Ore: Ore er et naturskønt område med mange søer og skov. Her er en afslappet og rolig atmosfære, og der er gode muligheder for at gå på udflugter og dyrke sport. 

Masnedsund: Masnedsund er et charmerende område med mange gamle villaer. Her er en hyggelig og lokal atmosfære, og der er gode muligheder for at bade og sejlads. 

Nyråd: Nyråd er et landligt område med mange store villaer. Her er en fredelig og rolig atmosfære, og der er gode muligheder for at dyrke landbrug og gårdbrug. 

Stensved: Stensved er et centralt område med mange nye villaer. Her er en moderne og urban atmosfære, og der er gode muligheder for at gå på shopping og opleve byens mange caféer og restauranter. 

Hus til leje i Vordingborg.

Lejlighedskomplekser i Vordingborg

Vordingborg er en by med en rig historie og kultur, og byen har noget at byde på for enhver smag. Hvis du leder efter en lejlighed i Vordingborg, er der et par områder, du bør overveje.

Midtbyen

Midtbyen i Vordingborg er det mest populære område for lejligheder. Her finder du et bredt udvalg af lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Midtbyen er også et levende og pulserende område med masser af butikker, restauranter og caféer.

Boulevardkvarteret

Boulevardkvarteret ligger lige uden for midtbyen og er et populært område for familier. Her finder du en række familievenlige lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Boulevardkvarteret er også et fredeligt og roligt område med masser af grønne områder.

Rønnebærhaven

Rønnebærhaven er et nyt boligområde, der ligger lidt uden for byen. Her finder du moderne lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Rønnebærhaven er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et moderne og roligt område.

Ore

Ore er et populært område for unge mennesker. Her finder du et bredt udvalg af lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Ore er også et levende og aktivt område med masser af barer, natklubber og kulturtilbud.

Masnedsund

Masnedsund er et idyllisk område, der ligger ved Øresund. Her finder du en række lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Masnedsund er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et naturskønt område med udsigt over havet.

Nyråd

Nyråd er en lille by, der ligger lidt uden for Vordingborg. Her finder du en række lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Nyråd er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et fredeligt og roligt område med masser af natur.

Stensved

Stensved er en by, der ligger lidt uden for Vordingborg. Her finder du en række lejligheder i forskellige størrelser og prisklasser. Stensved er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et familievenligt område med masser af tilbud til børn og unge.

Hvilket område der er det bedste for dig, afhænger af dine individuelle behov og præferencer. Hvis du leder efter en central beliggenhed med masser af aktiviteter, er midtbyen et godt valg. Hvis du er på udkig efter et familievenligt område, er boulevardkvarteret eller Rønnebærhaven et godt valg. Hvis du er ung og ønsker at bo i et levende miljø, er Ore et godt valg. Hvis du ønsker at bo i et naturskønt område, er Masnedsund eller Nyråd et godt valg. Og hvis du er på udkig efter et familievenligt område med masser af tilbud til børn og unge, er Stensved et godt valg.

Lejlighed til leje i Vordingborg.

Butikker i Vordingborg

Vordingborg er en by med et rigt udvalg af butikker, der dækker alle behov. I byens centrum finder du et bredt udvalg af butikker, herunder:

  • Algade er Vordingborgs hovedstrøg og her finder du alt fra supermarkeder og tøjbutikker til specialbutikker og restauranter.
  • Torvet er Vordingborgs gamle torv og her finder du et par af byens ældste butikker, herunder en købmand, en bager og en isbutik.
  • Storegade er en sidegade til Algade og her finder du en række specialbutikker, herunder en boghandel, en blomsterhandler og en elektronikbutik.

Udover butikker i centrum, finder du også en række butikker i byens andre kvarterer. For eksempel:

  • Boulevardkvarteret er et populært kvarter for familier og her finder du en række børnetøjsbutikker, legetøjsbutikker og sportsbutikker.
  • Ore er et kvarter for unge mennesker og her finder du en række tøjbutikker, skobutikker og musikbutikker.
  • Masnedsund er et naturskønt kvarter og her finder du en række specialbutikker, der sælger udstyr til friluftsliv.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af nogle af de butikker, der findes i Vordingborg:

  • Normal er en discountbutik, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer til billige priser.
  • JYSK er en dansk møbelkæde, der sælger et bredt udvalg af møbler til hjemmet.
  • Elgiganten er en elektronikkæde, der sælger et bredt udvalg af elektronikprodukter.
  • Bog & Idé er en boghandel, der sælger bøger, magasiner, legetøj og andre hobbyartikler.

Uanset om du er på udkig efter dagligvarer, tøj, møbler eller noget helt andet, finder du det nok i Vordingborg.

Relevante links om Vordingborg

Læs mere om Vordingborg på disse sider:

Vordingborg Kommune
Oplev Vordingborg
Wikipedia: Vordingborg
Vordingborg på Google Maps
Find lejeboliger i Vordingborg

Ofte stillede spørgsmål