Assens: Din guide til en uforglemmelig rejse

Assens er en by i sydvestlige Fyn med omkring 6.061 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, kultur og natur.
1. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Assens: Din guide til en uforglemmelig rejse

Assens som by

Historie

Assens er en gammel by, der blev grundlagt i middelalderen. Byen fik købstadsprivilegier i 1343. Assens var en vigtig handelsby i middelalderen, og byen var også hjemsted for en række håndværkere og kunstnere.

I 1800-tallet blev Assens en vigtig industriby. Byen var hjemsted for en række tekstilfabrikker, som var med til at skabe vækst og velstand i byen.

Kultur

Assens er en kulturel by med et rigt udbud af museer, gallerier og teatre. Byens mest kendte museum er Assens Kunstmuseum, som har en samling af dansk kunst fra middelalderen til i dag. Byen har også et bibliotek, et musikhus og et teater.

Assens er også kendt for sit musikliv. Byen har en række musikforeninger og kor, og byen er vært for en række musikarrangementer hvert år.

Natur

Assens ligger i et naturskønt område med skov, strand og søer. Byen er omgivet af Assens Ådal, som er et populært rekreativt område. Byen har også en række parker og grønne områder.

Kendetegnende

Nogle af de kendetegnende ting ved Assens er:

 • Den gamle bykerne med sine bindingsværkshuse og historiske bygninger.
 • Assens Kunstmuseum med sin samling af dansk kunst.
 • Assens Ådal med sin naturskønhed.
 • Musiklivet i Assens med sine musikforeninger, kor og musikarrangementer.

Assens er en by med en rig historie, kultur og natur. Byen er et godt sted at bo, besøge eller arbejde.

Transportforhold i Assens 

Assens har gode transportforhold, der gør det nemt at komme til og fra byen.

Vejtransport

Assens ligger ved motorvej E45, som forbinder byen med resten af Danmark. Byen har også gode forbindelser til de nærliggende byer og landsbyer.

Offentlig transport

Assens har et godt udbud af offentlig transport. Byen har en busstation, hvorfra der er afgange til og fra de fleste destinationer i Danmark. Derudover kører der tog fra Assens til Odense, København og Fredericia.

Cykling

Assens er en god by at cykle i. Byen har et veludviklet netværk af cykelstier, og der er gode muligheder for at parkere sin cykel.

Vigtige tal om Assens (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Assens:

 • Indbyggertal:  6.061 (2023)
 • Areal: 22,8 km2
 • Gennemsnitlig indkomst: 395.000 kr. (2022)

Store ejendomsselskaber i Assens 

Store ejendomsselskaber i Assens er blandt andre:

Vestmark Ejendomme ApS

Vestmark Ejendomme ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2006. Selskabet har over 200 boliger i Assens, fordelt på både lejligheder og rækkehuse. Selskabets mål er at tilbyde kvalitetsboliger til en overkommelig pris.

Ejendomsselskabet Borgerskolen ApS 

Ejendomsselskabet Borgerskolen ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1977. Selskabet har over 100 boliger i Assens, fordelt på både lejligheder og rækkehuse. Selskabets mål er at være et attraktivt boligselskab, der tilbyder gode boliger til en overkommelig pris.

Ejendomsselskabet J.Å.H. ApS

Ejendomsselskabet J.Å.H. ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1955. Selskabet har over 50 boliger i Assens, fordelt på både lejligheder og rækkehuse. Selskabets mål er at tilbyde kvalitetsboliger til en fair pris.

Ejendomsselskabet Grambogård ApS

Ejendomsselskabet Grambogård ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1970. Selskabet har over 40 boliger i Assens, fordelt på både lejligheder og rækkehuse. Selskabets mål er at tilbyde gode boliger til en overkommelig pris.

Disse ejendomsselskaber er alle vigtige bidragsydere til boligmarkedet i Assens. De tilbyder en bred vifte af boliger til forskellige behov og budgetter.

Bydele i Assens 

Assens er inddelt i følgende bydele:

 • Assens Centrum er byens centrum med butikker, restauranter, caféer og offentlige institutioner. Bydelen er præget af bindingsværkshuse og historiske bygninger.
 • Østerby er byens østlige del med en blanding af boliger, erhverv og industri. Bydelen er også hjemsted for Assens Kunstmuseum.
 • Vesterby er byens vestlige del med en blanding af boliger, erhverv og industri. Bydelen er også hjemsted for Assens Gymnasium.

Assens Centrum

Assens Centrum er det historiske centrum af byen. Bydelen er præget af bindingsværkshuse og historiske bygninger, herunder Assens Rådhus, Assens Domkirke og Assens Museum. Bydelen er også hjemsted for en række butikker, restauranter, caféer og offentlige institutioner.

Østerby

Østerby er byens østlige del. Bydelen er præget af en blanding af boliger, erhverv og industri. Bydelen er også hjemsted for Assens Kunstmuseum, som har en samling af dansk kunst fra middelalderen til i dag.

Vesterby

Vesterby er byens vestlige del. Bydelen er præget af en blanding af boliger, erhverv og industri. Bydelen er også hjemsted for Assens Gymnasium, som er en af de største gymnasier i sydvestlige Fyn.

Villaområder i Assens 

Østerby: Et stille og roligt villaområde

Østerby er et godt valg for familier, der ønsker et stille og roligt villaområde. Området er præget af store, velholdte villaer med gode uderum. Der er også gode indkøbsmuligheder i nærheden, og området er tæt på naturskønne områder. 

Vesterby: Et blandet område med villaer og rækkehuse

Vesterby er et blandet område med både villaer og rækkehuse. Området er præget af en god blanding af nyere og ældre boliger. Der er også gode indkøbsmuligheder og et aktivt foreningsliv i området. 

Assens Centrum: Et centralt beliggende villaområde

Assens Centrum er et centralt beliggende villaområde med gode indkøbsmuligheder og kort afstand til byens centrum. Området er præget af ældre villaer, som ofte har en unik charme. 

Hus til leje i Assens.

Lejlighedskomplekser i Assens 

Østerby: Et moderne lejlighedskompleks med god beliggenhed

Østerby er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et moderne lejlighedskompleks med god beliggenhed i nærheden af indkøbsmuligheder, offentlig transport og naturskønne områder. Området er præget af nyere boliger med gode faciliteter. 

Vesterby: Et blandet område med lejligheder og rækkehuse

Vesterby er et blandet område med både lejligheder og rækkehuse. Området er præget af en god blanding af nyere og ældre boliger, hvilket gør det attraktivt for både unge og familier. Der er også gode indkøbsmuligheder og et aktivt foreningsliv i området. 

Assens Centrum: Et centralt beliggende lejlighedskompleks tæt på byens centrum

Assens Centrum er et centralt beliggende lejlighedskompleks tæt på byens centrum. Området er præget af ældre bygninger, hvilket giver området en unik charme. Lejligheder i Assens Centrum er ofte dyrere end lejligheder i de andre bydele, men de er også mere centralt placeret og tæt på indkøbsmuligheder, offentlig transport og kulturinstitutioner. 

Lejlighed til leje i Assens.

Butikker i Assens

Assens: Byen med et bredt udvalg af butikker

Assens er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Uanset om du er på udkig efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt andet, så finder du det i Assens.

Assens Centrum

I Assens Centrum finder du et bredt udvalg af butikker, herunder:

 • Supermarkeder:Superbrugsen, Netto, Rema 1000
 • Specialbutikker:  Bog&Ide, Tøjeksperten, Matas
 • Restauranter: Cafe Banken, Grillhjørnet, Dinner thai food 

Relevante links om Assens

Læs mere om Assens på disse sider:

Assens Kommune
Visit Assens
Wikipedia: Assens
Assens på Google Maps
Find lejeboliger i Assens

Ofte stillede spørgsmål