Den skjulte by i Sydsjælland

Haslev er en lille, hyggelig stationsby i Sydsjælland. Byen ligger i et bakket morænelandskab omgivet af skove og søer.
26. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Den skjulte by i Sydsjælland

Haslev har en befolkning på omkring 16.000 mennesker, og byen er et vigtigt handels- og kulturcenter for området.

Haslev som by

Haslev er kendetegnet ved sin smukke arkitektur, sit livlige handelsliv og sit rige kulturliv. Byens centrum er præget af velbevarede gamle bygninger fra 1800-tallet, og der er et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Haslev har også et aktivt kulturliv med et museum, et teater, en biograf og et rigt udvalg af koncerter og arrangementer.

Ud over sin smukke arkitektur og sit livlige handelsliv er Haslev også kendt for sit grønne miljø. Byen ligger i et naturskønt område med masser af skove, søer og parker. I nærheden af Haslev ligger også to store herregårde, Bregentved og Gisselfeld, som er populære turistmål.

Her er nogle af de specifikke kendetegn ved Haslev:

 • Arkitektur: Haslev har en rig historie, og det afspejles i byens arkitektur. Byens centrum er præget af velbevarede gamle bygninger fra 1800-tallet, herunder en række bindingsværkshuse, der er fredet af Kulturarvsstyrelsen.
 • Handelsliv: Haslev er et vigtigt handelscenter for området. Byen har et bredt udvalg af butikker, herunder alt fra tøjbutikker og supermarkeder til specialbutikker og kunstgallerier.
 • Kulturliv: Haslev har et aktivt kulturliv. Byen har et museum, et teater, en biograf og et rigt udvalg af koncerter og arrangementer.
 • Natur: Haslev ligger i et naturskønt område med masser af skove, søer og parker. I nærheden af Haslev ligger også to store herregårde, Bregentved og Gisselfeld, som er populære turistmål.

Alt i alt er Haslev en charmerende by med masser at byde på. Byen er et godt sted at bo, arbejde og besøge.

Transportforhold i Haslev

Transportforholdene i Haslev er gode. Byen har et godt udvalg af offentlig transportmuligheder, herunder bus, tog og cykel.

Bus: Haslev har et godt busnetværk, der forbinder byen med andre byer i området, herunder Næstved, Ringsted og Vordingborg. Bussen kører regelmæssigt, og det er en nem og billig måde at komme rundt i byen og området på.

Tog: Haslev ligger på Sydbanen, der forbinder København med Næstved. Der er direkte togforbindelse mellem Haslev og København, og det tager cirka 1 time at komme til hovedstaden. Toget er en hurtig og behagelig måde at komme til København på.

Cykel: Haslev er en god by at cykle i. Byen er forholdsvis flad, og der er gode cykelstier overalt. Det er en nem og hurtig måde at komme rundt i byen på.

Ud over offentlig transport er det også muligt at leje en bil i Haslev. Der er flere biludlejningsfirmaer i byen, og det er en nem måde at komme rundt i området på, hvis man vil besøge andre byer eller seværdigheder.

Vigtige tal om Haslev (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Haslev, er:

 • Befolkning: 12.000 (2023)
 • Areal: 23,7 km²
 • Arbejdsløshed: 4,5% (2023)
 • Skolegang: 93% af befolkningen har en gymnasial uddannelse eller højere (2022)

Disse tal giver et overblik over Haslevs størrelse, økonomi, befolkningsammensætning og uddannelsesniveau.

Store ejendomsselskaber i Haslev

Ejendomsselskabet Jernbanegade

Ejendomsselskabet Jernbanegade er et ejendomsselskab, der ejer og forvalter ejendomme i Haslev. Selskabet blev grundlagt i 1950, og det har siden da opbygget en portefølje på over 100 ejendomme.

Selskabets ejendomme er beliggende i Haslevs centrum og byens øvrige bydele. De består af både bolig- og erhvervsejendomme. Boligene er hovedsageligt lejligheder, men der er også nogle huse. Erhvervsejendommene består af både butikker, kontorer og produktionsvirksomheder.

Ejendomsselskabet Jernbanegade er et godt eksempel på et lokalt ejendomsselskab, der er engageret i at udvikle og forbedre Haslev. Selskabet er med til at skabe attraktive bolig- og erhvervsmuligheder i byen, og det bidrager dermed til byens vækst og udvikling.

Heegaard Ejendomsselskab ApS

Heegaard Ejendomsselskab ApS er et ejendomsselskab, der ejer og forvalter ejendomme i Haslev og omegn. Selskabet blev grundlagt i 1980, og det har siden da opbygget en portefølje på over 50 ejendomme.

Selskabets ejendomme er beliggende i Haslev, Næstved, Ringsted og Vordingborg. De består af både bolig- og erhvervsejendomme. Boligene er hovedsageligt lejligheder, men der er også nogle huse. Erhvervsejendommene består af både butikker, kontorer og produktionsvirksomheder.

Heegaard Ejendomsselskab ApS er et professionelt ejendomsselskab, der er fokuseret på at skabe værdi for sine ejere. Selskabet er med til at skabe attraktive bolig- og erhvervsmuligheder i området, og det bidrager dermed til områdets vækst og udvikling.

Bydele i Haslev

Haslev er inddelt i tre bydele:

 • Haslev Centrum er byens historiske centrum og byder på en bred vifte af butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder man også Haslev Kirke, Haslev Rådhus og Haslev Bibliotek.
 • Haslev Vest er en blandet bydel med både nye og gamle boliger. Bydelen er kendetegnet ved sine livlige gader, mange butikker og gode transportforbindelser. Her finder man også Haslev Station, Haslev Center og Haslev SuperBrugsen.
 • Haslev Øst er en moderne bydel med mange nye boliger. Bydelen er kendetegnet ved sine åbne rum, grønne områder og gode faciliteter. Her finder man bl.a. Haslev Kulturhus, Haslev Svømmehal og Haslev Idrætscenter.

Ud over disse tre bydele er der også en række mindre byområder og landsbyer i Haslevs omegn. Disse områder byder på et mere landligt miljø med masser af natur.

Villaområder i Haslev

Her er en liste over de bedste villaområder i Haslev:

 • Nørreby: Et roligt og familievenligt område med et godt udvalg af villaer i forskellige størrelser og prisklasser. Området ligger tæt på Haslev Centrum og har gode transportforbindelser.
 • Haslev Nord: Et moderne område med nye villaer og åbne grønne områder. Området ligger i udkanten af Haslev og har et godt udsyn til byen og naturen.
 • Håndværkervænget: Et smukt område med gamle bindingsværkshuse og små villaer. Området ligger tæt på Haslev Centrum og har gode transportforbindelser.
 • Langebjerg: Et roligt og naturskønt område med villaer med udsigt til skoven. Området ligger i udkanten af Haslev og har gode transportforbindelser.
 • Nyvang: Et moderne område med nye villaer og grønne områder. Området ligger i udkanten af Haslev og har et godt udsyn til byen og naturen.
 • Skovvang: Et roligt og naturskønt område med villaer med udsigt til skoven. Området ligger i udkanten af Haslev og har gode transportforbindelser.
 • Stenløse: Et roligt og naturskønt område med villaer med udsigt til markerne. Området ligger i udkanten af Haslev og har gode transportforbindelser.

Disse områder er alle populære blandt familier, da de er rolige, familievenlige og har gode faciliteter. De er også alle godt placeret i forhold til Haslev Centrum og byens transportforbindelser.

Vil du gerne vide mere om et bestemt villaområde i Haslev? Jeg kan gerne give dig mere information om priser, skoler, fritidsaktiviteter og andet.

Hus til leje i Haslev

Lejlighedskomplekser i Haslev

Here is a list of the best apartment complexes in Haslev:

 • Lysholm Have: A quiet and family-friendly complex with a variety of apartments in different sizes and price ranges. The complex is located close to Haslev Centrum and has good transport links.
 • Jernbanegade 56: An attractive and modern complex with a variety of apartments in different sizes and price ranges. The complex is located close to Haslev Centrum and has good transport links.
 • Haslev Boligforening: A large and well-established housing association with a variety of apartments in different sizes and price ranges. The housing association offers a variety of amenities, including a playground, a swimming pool, and a sauna.
 • Haslev Center: A centrally located complex with a variety of apartments in different sizes and price ranges. The complex is located close to Haslev Centrum and has good transport links.
 • Nygade: A centrally located complex with a variety of apartments in different sizes and price ranges. The complex is located close to Haslev Centrum and has good transport links.

These complexes are all popular among singles, couples, and families. They are all well-maintained and offer a variety of amenities. They are also all well-located in terms of Haslev Centrum and the city's transport links.

Would you like to know more about a particular apartment complex in Haslev? I can provide you with more information about prices, schools, leisure activities and other.

Lejlighed til leje i Haslev

Butikker i Haslev

Her er nogle af de butikker, man finder i Haslev Centrum:

 • SuperBrugsen: En af Danmarks største supermarkedskæder med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Elgiganten: En dansk elektronikkæde med et bredt udvalg af elektronikprodukter.
 • JYSK: En dansk møbelkæde med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • H&M: En svensk tøjkæde med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Matas: En dansk kæde med et bredt udvalg af skønhedsprodukter, helseprodukter og gaveartikler.

Her er nogle af de butikker, man finder i Haslev Vest:

 • Bog & Idé: En dansk boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og andre medier.
 • Normal: En dansk discountkæde med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • PrisRus: En dansk discountkæde med et bredt udvalg af møbler, boligtilbehør og andre varer til lave priser.
 • Hummel: En dansk sportstøjskæde med et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr.
 • G-Star Raw: En hollandsk tøjmærke, der er kendt for sit innovative og minimalistiske design.

Her er nogle af de butikker, man finder i Haslev Øst:

 • Spar: En dansk supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • JYSK: En dansk møbelkæde med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • Elgiganten: En svensk elektronikkæde med et bredt udvalg af elektronikprodukter.
 • Normal: En dansk discountkæde med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • PrisRus: En dansk discountkæde med et bredt udvalg af møbler, boligtilbehør og andre varer til lave priser.

Dette er blot en lille del af de mange butikker, man finder i Haslev. Byen har et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov.

Relevante links om Haslev

Læs mere om Haslev på disse sider:

Faxe Kommune
Sydsjælland og Møn
Wikipedia: Haslev
Haslev på Google Maps
Find lejeboliger i Haslev

Ofte stillede spørgsmål