Frederikssund: En guide til byens bedste oplevelser

Frederikssund er en by i Nordsjælland med omkring 17.000 indbyggere. Byen ligger ved Roskilde Fjord og er kendt for sin natur, sin historie og sit kulturliv.
26. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Frederikssund: En guide til byens bedste oplevelser

Frederikssund er en by i Nordsjælland med omkring 17.000 indbyggere. Byen ligger ved Roskilde Fjord og er kendt for sin natur, sin historie og sit kulturliv.

Frederikssund som by

Natur

Frederikssund er omgivet af natur, herunder Roskilde Fjord, Isefjord, Slangerup Å og flere skove. Byen har gode muligheder for vandsport, lystfiskeri, cykling og vandreture. 

Historie

Frederikssund blev grundlagt i 1652 af Frederik III. Byen var oprindeligt en ladeplads for Slangerup, men voksede hurtigt til en vigtig handelsby. Frederikssund var også et vigtigt knudepunkt for kommunikation og transport.

Kultur

Frederikssund har et rigt kulturliv med et bibliotek, et museum, et teater og flere gallerier. Byen er også vært for en række årlige arrangementer, herunder Vikingespil og Frederikssund Jazzfestival.

Her er nogle af de mest karakteristiske træk ved Frederikssund:

 • Byens placering ved Roskilde Fjord giver den en unik natur og en smuk udsigt.
 • Frederikssund har en lang historie, som er tydelig i byens arkitektur og kultur.
 • Byen har et aktivt kulturliv med et bredt udvalg af arrangementer.

Frederikssund er en attraktiv by at bo i, besøge eller feriere i. Byen har noget at tilbyde alle, uanset om man er interesseret i natur, historie, kultur eller blot en hyggelig bytur.

Transportforhold i Frederikssund

Frederikssund er en velforbundet by med gode muligheder for transport. Byen er beliggende ved motorvej E47, der forbinder København med Helsingør. Frederikssund har også en jernbanestation, der betjenes af DSB's s-tog.

Bil

Frederikssund er let at nå med bil. Byen ligger kun 30 minutters kørsel fra København. Motorvej E47 forbinder Frederikssund med København, Helsingør og resten af Danmark. 

Jernbane

Frederikssund har en jernbanestation, der betjenes af DSB's s-tog linje C. Toget kører mellem Klampenborg og Frederikssund og stopper i Frederikssund hver 10. minut. 

Bus

Frederikssund har et godt busnetværk, der forbinder byen med omegnen. Busserne kører regelmæssigt og stopper ved alle vigtige destinationer i byen. 

Cykel

Frederikssund er en god by at cykle i. Byen er relativt flad og har mange cykelstier. Cykling er en god måde at komme rundt i byen på og nyde den smukke natur. 

Fod

Frederikssund er en kompakt by, der er nem at komme rundt i til fods. De fleste af byens attraktioner er inden for gåafstand.

Samlet set er transportforholdene i Frederikssund gode. Byen er let at nå med bil, tog, bus eller cykel.

Vigtige tal om Frederikssund (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Frederikssund:

Indbyggertal: 17.000 (2023)

Areal: 20,6 km²

Gennemsnitlig indkomst: 434.000 kr. (2022)

Arbejdsløshed: 3,5 % (2023)

Andel af befolkning med højskoleuddannelse: 25 % (2022)

Andel af befolkning med udenlandsk baggrund: 15 % (2022)

Disse tal giver et indblik i Frederikssunds størrelse, økonomi, befolkning og demografi.

Her er nogle specifikke tal, der er relevante for transportforholdene i Frederikssund:

Antal biler: 11.000 (2023)

Antal jernbanepassagerer: 2,5 millioner (2022)

Antal buspassagerer: 1 million (2022)

Antal cyklister: 10.000 (2023)

Disse tal viser, at Frederikssund er en by med en høj bilisme, men også med et godt udvalg af alternative transportmidler.

Store ejendomsselskaber i Frederikssund

Her er nogle af de største ejendomsselskaber i Frederikssund:

Almennyttigt Boligselskab Frederikssund (AB Frederikssund) er det største ejendomsselskab i Frederikssund med over 1.200 boliger. Selskabet er ejet af Frederikssund Kommune og administrerer boliger i både Frederikssund og Slangerup.

Frederikssund Boligforening er et andet stort alment boligselskab i Frederikssund med over 500 boliger. Selskabet er ejet af medlemmerne og administrerer boliger i Frederikssund og Værløse.

Københavns Andelsboligforeninger (KAB) har over 200 boliger i Frederikssund. Selskabet er ejet af medlemmerne og administrerer boliger i hele Københavnsområdet. Frederikssund Erhvervscenter er et ejendomsselskab, der administrerer erhvervsejendomme i Frederikssund. Selskabet ejes af Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhvervsforening.

Frederikssund Kommune ejer og administrerer en række ejendomme i Frederikssund, herunder skoler, børnehaver, plejehjem og andre offentlige bygninger.

Disse selskaber ejer og administrerer en stor del af boligmassen i Frederikssund. De spiller en vigtig rolle i byens udvikling og sørger for, at der er et bredt udvalg af boliger til rådighed for både borgere og virksomheder.

Bydele i Frederikssund

Frederikssund er opdelt i syv bydele:

Frederikssund Centrum er byens centrum og huser byens største butikker, restauranter, kulturtilbud og offentlige institutioner.

Vindeby er en forstad til Frederikssund, der ligger nord for byens centrum. Vindby er en blanding af parcelhusområder, villakvarterer og erhvervsområder.

Slangerup er en selvstændig by, der ligger syd for Frederikssund. Slangerup er en gammel by med en rig historie og mange kulturtilbud.

Jægerspris er en by, der ligger syd for Frederikssund. Jægerspris er kendt for sit smukke slot, Jægerspris Slot.

Skibby er en by, der ligger øst for Frederikssund. Skibby er en gammel by med en rig historie og mange kulturtilbud.

Vinge er en ny bydel, der ligger vest for Frederikssund. Vinge er under udvikling og vil blive en blanding af boliger, erhverv og natur.

Hver bydel har sit eget særpræg og karakter. Frederikssund Centrum er den livlige og pulserende del af byen, mens Vindby og Slangerup er mere rolige og afslappede. Jægerspris og Skibby er historiske byer med en rig kultur. Og Vinge er den nye og moderne bydel.

Villaområder i Frederikssund

Frederikssund har flere fantastiske villaområder, der tilbyder et bredt udvalg af boliger for enhver smag. Her er nogle af de bedste villaområder i Frederikssund:

Frederikssund Centrum er det mest centrale villaområde i Frederikssund. Det ligger tæt på byens centrum og byder på en blanding af traditionelle villaer og moderne rækkehuse.

Vindeby er et populært villaområde, der ligger nord for Frederikssund Centrum. Vindby er kendt for sine grønne omgivelser og gode udsigter over Roskilde Fjord.

Slangerup er et gammelt villaområde, der ligger syd for Frederikssund. Slangerup er kendt for sin hyggelige stemning og gode beliggenhed ved Roskilde Fjord. 

Jægerspris er et eksklusivt villaområde, der ligger syd for Frederikssund. Jægerspris er kendt for sit smukke slot, Jægerspris Slot, og sine gode udsigter over Roskilde Fjord. 

Skibby er et landligt villaområde, der ligger øst for Frederikssund. Skibby er kendt for sin fredelige atmosfære og sine gode naturoplevelser. 

Vinge er et nyt villaområde, der ligger vest for Frederikssund. Vinge er under udvikling og tilbyder en blanding af moderne villaer og natur. 

Uanset hvilket villaområde du vælger i Frederikssund, kan du være sikker på, at du får en bolig i en af Danmarks smukkeste byer. Frederikssund er omgivet af natur, og der er gode muligheder for at tage på vandreture, cykleture og sejle. Der er også et rigt kulturliv i Frederikssund, med teatre, museer og koncerter.

Hus til leje i Frederikssund

Lejlighedskomplekser i Frederikssund

Frederikssund har et godt udvalg af lejligheder i forskellige prisklasser. Her er nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Frederikssund:

Frederikssund Centrum er det mest centrale lejlighedsområde i Frederikssund. Det ligger tæt på byens centrum og byder på et bredt udvalg af lejligheder i alle størrelser og prisklasser.

Vindeby er et populært lejlighedsområde, der ligger nord for Frederikssund Centrum. Vindby er kendt for sine grønne omgivelser og gode udsigter over Roskilde Fjord.

Slangerup er et gammelt lejlighedsområde, der ligger syd for Frederikssund. Slangerup er kendt for sin hyggelige stemning og gode beliggenhed ved Roskilde Fjord. 

Jægerspris er et eksklusivt lejlighedsområde, der ligger syd for Frederikssund. Jægerspris er kendt for sit smukke slot, Jægerspris Slot, og sine gode udsigter over Roskilde Fjord. 

Skibby er et landligt lejlighedsområde, der ligger øst for Frederikssund. Skibby er kendt for sin fredelige atmosfære og sine gode naturoplevelser. 

Vinge er et nyt lejlighedsområde, der ligger vest for Frederikssund. Vinge er under udvikling og tilbyder et bredt udvalg af moderne lejligheder. 

Uanset hvilket lejlighedsområde du vælger i Frederikssund, kan du være sikker på, at du får en bolig i en af Danmarks smukkeste byer. Frederikssund er omgivet af natur, og der er gode muligheder for at tage på vandreture, cykleture og sejle. Der er også et rigt kulturliv i Frederikssund, med teatre, museer og koncerter.

Når du vælger et lejlighedsområde i Frederikssund, er det vigtigt at overveje dine behov og budget. Hvis du er på udkig efter en central beliggenhed med god adgang til offentlig transport, er Frederikssund Centrum et godt valg. Hvis du er på udkig efter et mere roligt område med grønne omgivelser, er Vindeby eller Skibby gode muligheder. Hvis du er på udkig efter et eksklusivt lejlighedsområde, er Jægerspris et godt valg.

Lejlighed til leje i Frederikssund

Butikker i Frederikssund

Frederikssund er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker i byen:

Frederikssund Centrum

 • Sillebroen Shopping er et stort center med over 50 butikker, herunder:
  • H&M
  • Vero Moda
  • Intersport
  • Bilka
 • Jysk er en dansk møbelkæde, der tilbyder et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • Elgiganten er en dansk elektronikkæde, der tilbyder et bredt udvalg af elektronikprodukter.
 • Møbel-Kolding er en dansk møbelkæde, der tilbyder et bredt udvalg af møbler til en god pris.

Vindeby

 • Diana er en dansk tøjkæde, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til kvinder og mænd.
 • Kvickly er en dansk supermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Normal er en dansk discountkæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer til en god pris.

Jægerspris

 • Føtex er en dansk supermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Ilva er en dansk møbelkæde, der tilbyder et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør.
 • Sportmaster er en dansk sportskæde, der tilbyder et bredt udvalg af sportsudstyr.

Skibby

 • Brugsen er en dansk brugsforening, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer og non-food.
 • Byens Apotek er et apotek, der tilbyder et bredt udvalg af medicin og andre sundhedsydelser.
 • Skibby Bog og Idé er en boghandel, der tilbyder et bredt udvalg af bøger, legetøj og andre varer.

Vinge

 • Vinge Butikstorv er et nyt butikscenter, der endnu ikke er fuldt udbygget. De nuværende butikker omfatter:
  • Netto
  • Aldi
  • Rema 1000
  • Harald Nyborg

Ud over disse butikker finder man også en række specialbutikker i Frederikssund, herunder:

 • Blomsterbutikker
 • Børnebutikker
 • Elektronikbutikker
 • Kosmetikbutikker
 • Købmænd
 • Legetøjsbutikker
 • Matas
 • Modebutikker
 • Skobutikker
 • Sportbutikker

Uanset hvad du leder efter, kan du være sikker på at finde det i Frederikssund.

Relevante links om Frederikssund

Læs mere om Frederikssund på disse sider:

Frederikssund Kommune

Visit Frederikssund

Wikipedia: Frederikssund

Frederikssund på Google Maps

Find lejeboliger i Frederikssund

Ofte stillede spørgsmål