Guide til Frederiksværk: Den historiske kanalby

Frederiksværk er en by i Nordsjælland med 12.815 indbyggere (2023), beliggende mellem Arresø og Roskilde Fjord.
29. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Guide til Frederiksværk: Den historiske kanalby

Byen ligger i Halsnæs Kommune i den nordvestlige del af Region Hovedstaden.

Frederiksværk som by

Frederiksværk er kendetegnet ved følgende:

 • Sin historie som Danmarks første industriby. Byen blev grundlagt i 1717 af Frederik 4. på baggrund af en kanal, der blev bygget for at udnytte vandkraften fra Arresø. Kanalen er stadig et vigtigt element i byens bybillede.
 • Sine kanaler. Byen har et netværk af kanaler, der løber gennem bymidten. Kanalerne er med til at give byen et unikt og hyggeligt udtryk.
 • Sin placering mellem Arresø og Roskilde Fjord. Byen ligger i et smukt naturområde med skov, søer og fjorde. Dette giver byen gode muligheder for friluftsliv.
 • Sin spændende arkitektur. Byen har en række fine gamle bygninger, der vidner om byens historie.

Frederiksværk er en levende by med et aktivt kulturliv. Byen har en række museer, teatre og kunstgallerier. Byen er også hjemsted for en række skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Transportforhold i Frederiksværk

Transportforholdene i Frederiksværk er gode. Byen er velforbundet med resten af landet via vej, jernbane og bus.

Vejtransport er den mest almindelige måde at komme rundt i Frederiksværk på. Byen har et veludviklet vejnetværk, der forbinder byen med andre byer i Nordsjælland og resten af landet.

Jernbanetransport er også en god mulighed for at komme til og fra Frederiksværk. Byen har en station, der er beliggende i bymidten. Toget kører til København, Helsingør og andre byer i Nordsjælland.

Bustransport er en god mulighed for at komme rundt i Frederiksværk og til de omkringliggende byer. Byen har et netværk af busser, der kører til alle dele af byen.

Frederiksværk er også en god cykelby. Byen har et veludviklet cykelnetværk, der gør det nemt at komme rundt på cykel.

Til fods er det også en god måde at komme rundt i Frederiksværk på. Byen er ikke særlig stor, og det er nemt at gå fra den ene ende af byen til den anden.

Vigtige tal om Frederiksværk (2023)

Her er de vigtigste tal, der beskriver Frederiksværk:

 • Areal: 20,3 km2
 • Indbyggertal: 12.815 (2023)
 • Arbejdsløshed: 4,5 % (2023)
 • Skoleelever: 2.100 (2023)

Store ejendomsselskaber i Frederiksværk

Halsnæs Ny Boligselskab er et alment boligselskab, der blev grundlagt i 1991. Selskabet ejer og forvalter cirka 1.000 boliger i Halsnæs Kommune, herunder cirka 250 boliger i Frederiksværk.

Selskabets formål er at give alle grupper af borgere i Halsnæs Kommune mulighed for at bo i en god og sund bolig til en rimelig pris. Selskabet arbejder for at skabe et godt og trygt boligområde for alle beboere.

Boligselskabet af 1940 er et alment boligselskab, der blev grundlagt i 1940. Selskabet ejer og forvalter cirka 1.500 boliger i Frederiksværk.

Selskabets formål er at give alle grupper af borgere i Frederiksværk mulighed for at bo i en god og sund bolig til en rimelig pris. Selskabet arbejder for at skabe et godt og trygt boligområde for alle beboere.

Frederiksværk Menighedshjem er et privat, almennyttigt boligselskab, der blev grundlagt i 1912. Selskabet ejer og forvalter cirka 100 boliger i Frederiksværk.

Selskabets formål er at give medlemmer af Frederiksværk Kirke og andre interesserede mulighed for at bo i en god og sund bolig til en rimelig pris. Selskabet arbejder for at skabe et godt og trygt boligområde for alle beboere.

Bydele i Frederiksværk

Frederiksværk er opdelt i følgende bydele:

 • Bymidten er den historiske bykerne, der er kendetegnet ved sine kanaler, broer og gamle bygninger. Bymidten er hjemsted for en række butikker, restauranter, museer og kulturinstitutioner.
 • Østerbro er et moderne boligområde, der ligger øst for bymidten. Østerbro er kendetegnet ved sine nye boliger, grønne områder og gode udsigter over Roskilde Fjord.
 • Vesterbro er et klassisk industriområde, der ligger vest for bymidten. Vesterbro er kendetegnet ved sine gamle industribygninger, der i dag er omdannet til boliger, kontorer og butikker.
 • Kregme er en forstad til Frederiksværk, der ligger syd for bymidten. Kregme er kendetegnet ved sine landlige omgivelser, søer og skov.
 • Melby er en forstad til Frederiksværk, der ligger nord for bymidten. Melby er kendetegnet ved sine grønne områder, åbne vidder og gode udsigter over Arresø.
 • Ølsted er en forstad til Frederiksværk, der ligger vest for bymidten. Ølsted er kendetegnet ved sine historiske bygninger, gode busforbindelser og nærhed til København.
 • Vinderød er en forstad til Frederiksværk, der ligger syd for bymidten. Vinderød er kendetegnet ved sine naturskønne omgivelser, gode cykelstier og nærhed til Roskilde Fjord.

Bydelene i Frederiksværk er forskellige, men de har alle deres egne kvaliteter. Bymidten er et livligt og kulturelt centrum, Østerbro er et moderne og grønt boligområde, Vesterbro er et industrielt og historisk område, Kregme er et landligt og fredeligt område, Melby er et grønt og åbent område, Ølsted er et historisk og bekvemt område, og Vinderød er et naturskønt og cykelvenligt område.

Villaområder i Frederiksværk

Her er en liste over nogle af de bedste villaområder i Frederiksværk:

 • Hanevænget er et villaområde i Hanehoved, der ligger nord for bymidten. Hanevænget er kendetegnet ved sine store villaer med store haver. Området er meget populært blandt familier, da det ligger i et roligt og naturskønt område med gode skoler og daginstitutioner.
 • Enghaven er et villaområde i Enghaven, der ligger øst for bymidten. Enghaven er kendetegnet ved sine villaer i forskellige størrelser og stilarter. Området er meget populært blandt børnefamilier, da det ligger tæt på bymidten og har gode skoler og daginstitutioner.
 • Ønskevej er et villaområde på Ønskevej, der ligger syd for bymidten. Ønskevej er kendetegnet ved sine villaer med udsigt over Arresø. Området er meget populært blandt boligejere, der ønsker at bo i et naturskønt område med gode udsigter.
 • Lisleje er en forstad til Frederiksværk, der ligger øst for bymidten. Lisleje er kendetegnet ved sine landlige omgivelser og mange villaer. Området er meget populært blandt pendlere, der ønsker at bo tæt på byen, men samtidig i et naturskønt område.
 • Asserbo er en forstad til Frederiksværk, der ligger nord for bymidten. Asserbo er kendetegnet ved sine mange villaer og gode udsigter over Arresø. Området er meget populært blandt boligejere, der ønsker at bo i et naturskønt område med gode udsigter.
 • Lille Kregme er et villaområde i Lille Kregme, der ligger syd for bymidten. Lille Kregme er kendetegnet ved sine naturskønt omgivelser og mange villaer. Området er meget populært blandt familier, der ønsker at bo i et naturskønt område med gode udsigter.

Hus til leje i Frederiksværk

Lejlighedskomplekser i Frederiksværk

Her er en liste over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Frederiksværk:

 • Kanalhuset er et lejlighedskompleks i bymidten, der er kendetegnet ved sin unikke beliggenhed ved kanalen. Lejlighedskomplekset tilbyder moderne og luksuriøse lejligheder med en fantastisk udsigt over byen og kanalen.
 • Mølleparken er et lejlighedskompleks i bymidten, der er kendetegnet ved sin rolige og naturskønne beliggenhed. Lejlighedskomplekset tilbyder moderne og funktionelt indrettede lejligheder med en skøn udsigt over parken.
 • Æblehaven er et lejlighedskompleks i bymidten, der er kendetegnet ved sin hyggelige og familievenlige atmosfære. Lejlighedskomplekset tilbyder moderne og lyse lejligheder med en praktisk beliggenhed nær byens centrum og indkøbsmuligheder.
 • Osterbro Park er et lejlighedskompleks i Østerbro, der er kendetegnet ved sin moderne og bæredygtige arkitektur. Lejlighedskomplekset tilbyder lyse og rummelige lejligheder med en skøn udsigt over Roskilde Fjord.
 • Vesterbro Torv er et lejlighedskompleks i Vesterbro, der er kendetegnet af sin centrale beliggenhed og livlige atmosfære. Lejlighedskomplekset tilbyder moderne og funktionelle lejligheder med en god udsigt over byen.
 • Kregmegaarden er et lejlighedskompleks i Kregme, der er kendetegnet af sin naturskønne beliggenhed og hyggelige atmosfære. Lejlighedskomplekset tilbyder rummelige og lyse lejligheder med en skøn udsigt over naturen.
 • Melby Park er et lejlighedskompleks i Melby, der er kendetegnet af sin rolige og naturskønne beliggenhed. Lejlighedskomplekset tilbyder moderne og lyse lejligheder med en skøn udsigt over søen.
 • Vinderødhaven er et lejlighedskompleks i Vinderød, der er kendetegnet af sin naturskønne beliggenhed og smuk udsigt over Roskilde Fjord. Lejlighedskomplekset tilbyder moderne og funktionelt indrettede lejligheder med en god udsigt over naturen.

Lejlighed til leje i Frederiksværk

Butikker i Frederiksværk

I Frederiksværk ligger der et stort udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i byen:

Bymidten

 • Noord Center er et stort indkøbscenter med over 60 butikker, herunder supermarkeder, tøjbutikker, elektronikbutikker og restauranter.
 • Fakta er en discountsupermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer til gode priser.
 • Matas er en kæde af skønhedsbutikker, der tilbyder et bredt udvalg af makeup, hudpleje og hårplejeprodukter.
 • JYSK er en kæde af møbelbutikker, der tilbyder et bredt udvalg af møbler til hjemmet.

Østerbro

 • Normal er en kæde af discountsupermarkeder, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer til meget lave priser.
 • Søstrene Grene er en kæde af butikker, der sælger boligtilbehør, papirvarer og andre nipsgenstande.
 • Flying Tiger Copenhagen er en kæde af butikker, der sælger boligtilbehør, legetøj og andre sjove ting.
 • Bog & Idé er en kæde af boghandlere, der tilbyder et bredt udvalg af bøger, kalendere, spil og andre papirvarer.

Vesterbro

 • Harald Nyborg er en kæde af byggemarkeder, der tilbyder et bredt udvalg af byggematerialer, værktøj og havemøbler.
 • Elgiganten er en kæde af elektronikforretninger, der tilbyder et bredt udvalg af elektronikprodukter til hjemmet.
 • Jysk Bilcenter er et bilcenter, der forhandler nye og brugte biler.

Dette er blot nogle af de mange butikker, der findes i Frederiksværk. Byen har noget at byde på for enhver smag og ethvert budget.

Relevante links om Frederiksværk

Læs mere om Frederiksværk på disse sider:

Halsnæs Kommune
Visit Nordsjælland
Wikipedia: Frederiksværk
Frederiksværk på Google Maps
Find lejeboliger i Frederiksværk

Ofte stillede spørgsmål