Helsingør: En by, du ikke må gå glip af

Helsingør er en by i Nordsjælland, der er kendt for sin rige historie, sin maritime arv og sin smukke natur. Byen er beliggende ved Øresundsstrædet, og dens placering har gjort den til et vigtigt handels- og kulturcenter igennem århundreder.
1. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Helsingør: En by, du ikke må gå glip af

Helsingør er en by i Nordsjælland, der er kendt for sin rige historie, sin maritime arv og sin smukke natur. Byen er beliggende ved Øresundsstrædet, og dens placering har gjort den til et vigtigt handels- og kulturcenter igennem århundreder.

Helsingør som by

Helsingørs mest kendte vartegn er Kronborg Slot, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Slottet er kendt som Hamlets slot, og det er en af Danmarks mest populære turistattraktioner.

En anden vigtig del af Helsingørs historie er dens maritime arv. Byen har en lang tradition for søfart, og den var i mange år en vigtig havneby. I dag er Helsingør hjemsted for M/S Museet for Søfart, der fortæller historien om dansk søfart.

Udover sin historie og sin maritime arv er Helsingør også kendt for sin smukke natur. Byen ligger ved Øresund, og den har en række strande og naturområder, der er populære blandt både lokale og turister.

Her er nogle af de ting, der kendetegner Helsingør:

 • Kronborg Slot: Helsingørs mest kendte vartegn og en af Danmarks mest populære turistattraktioner.
 • M/S Museet for Søfart: Et museum, der fortæller historien om dansk søfart.
 • Øresunds natur: Helsingør ligger ved Øresund, og byen har en række strande og naturområder.
 • Helsingørs historie: Byen har en rig historie, der går tilbage til middelalderen.

Helsingør er en by med mange forskellige oplevelser at byde på. Det er en by, der er værd at besøge, uanset om man er interesseret i historie, kultur, natur eller blot en hyggelig dag ved stranden.

Transportforhold i Helsingør

Helsingør har et godt udvalg af transportmuligheder. Byen har en central placering i Danmark, og der er gode forbindelser til resten af landet.

Bil: Helsingør har et veludviklet vejnet, der forbinder byen med resten af Danmark. Der er også en række parkeringspladser i byen, både offentlige og private. 

Offentlig transport: Helsingør har et godt offentligt transportsystem, der består af busser, tog og færger. Busserne betjener de fleste dele af byen, og der er direkte forbindelser til København, Hillerød og resten af Nordsjælland. Toget forbinder Helsingør med København og resten af Sjælland, og færgen forbinder Helsingør med Helsingborg i Sverige. 

Cykling: Helsingør er en god by at cykle i. Byen har et veludviklet cykelnetværk, og der er mange cykelparkeringspladser. 

Gang: Helsingør er en kompakt by, der er nem at gå rundt i. De fleste seværdigheder og attraktioner ligger inden for rækkevidde af en gåtur.

Helsingør er en by, der er nem at komme rundt i. Der er et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme til og fra byen og rundt i byen.

Vigtige tal om Helsingør (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Helsingør:

Befolkning: Helsingør har en befolkning på omkring 47.000 mennesker.

Areal: Helsingør har et areal på omkring 33 kvadratkilometer.

Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Helsingør er omkring 4,5 %.

Gennemsnitsalder: Gennemsnitsalderen i Helsingør er omkring 40 år.

Indbyggertal: Helsingørs indbyggertal er steget med omkring 5 % de seneste ti år.

Disse tal giver et indblik i Helsingørs størrelse, økonomi og befolkningsstruktur.

Her er nogle andre vigtige tal, der kan beskrive Helsingør:

Antal virksomheder: Helsingør har omkring 4.000 virksomheder.

Antal uddannelsesinstitutioner: Helsingør har omkring 10 uddannelsesinstitutioner.

Antal parker og naturområder: Helsingør har omkring 100 parker og naturområder.

Disse tal giver et indblik i Helsingørs betydning som turistdestination, erhvervsområde og kulturby.

Store ejendomsselskaber i Helsingør

Her er nogle af de største ejendomsselskaber i Helsingør:

Balder: Balder er et stort svensk ejendomsselskab. I Helsingør ejer Balder en del boliger, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer.

PFA Ejendomme: PFA Ejendomme er et ejendomsselskab, der ejes af pensionsselskabet PFA. PFA's ejendomsportefølje er betydelig.

Helsingør Kommune: Helsingør Kommune ejer over 1.000 boliger i Helsingør, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer.

Disse ejendomsselskaber ejer en stor del af boligmassen i Helsingør, og de spiller en vigtig rolle i byens boligmarked. De er med til at sikre, at der er et bredt udvalg af boliger til rådighed for boligsøgende i Helsingør.

Ud over disse ejendomsselskaber er der også en række mindre ejendomsselskaber og private ejere, der ejer boliger i Helsingør.

Bydele i Helsingør

Helsingør er opdelt i 10 bydele:

Centrum: Helsingørs centrum er byens historiske og kulturelle centrum. Her finder man Kronborg Slot, M/S Museet for Søfart, Helsingørs Kunstforening og mange andre seværdigheder.

Gefionsparken: Gefionsparken er en stor park, der ligger i centrum af Helsingør. Parken er hjemsted for en række skulpturer, herunder Gefionspringvandet, der er et af Danmarks mest kendte monumenter.

Grønnehave: Grønnehave er et boligområde, der ligger nord for centrum. Området er kendt for sine fredelige villaer og sin gode udsigt over Øresund.

Grønningen: Grønningen er et boligområde, der ligger øst for centrum. Området er kendt for sin charmerende arkitektur og sine mange kanaler.

Højstrup: Højstrup er et boligområde, der ligger syd for centrum. Området er kendt for sin gode beliggenhed tæt på både centrum og Øresund.

Marielyst: Marienlyst er et boligområde, der ligger vest for centrum. Området er kendt for sit smukke slot, Marienlyst Slot, og for sin gode beliggenhed tæt på stranden.

Nøjsomheden: Nøjsomheden er et boligområde, der ligger nordvest for centrum. Området er kendt for sin gode beliggenhed tæt på både skov og hav.

Skotterup: Skotterup er et boligområde, der ligger nordøst for centrum. Området er kendt for sin gode beliggenhed tæt på både skov og Øresund.

Snekkersten: Snekkersten er en bydel, der ligger sydvest for centrum. Bydelen er kendt for sin charmerende kystbystemning og sine mange badestrande.

Ud over disse 10 bydele er der også en række mindre bykvarterer i Helsingør, herunder:

Havneparken: Havneparken er et nyt boligområde, der er ved at blive udviklet i Helsingør Havn. Området vil omfatte over 1.000 boliger, samt butikker, restauranter og cafeer.

Øresundsparken: Øresundsparken er et boligområde, der ligger ved Øresund. Området er kendt for sin gode udsigt over sundet. 

Vapnagaard: Vapnagaard er et boligområde, der ligger vest for centrum. Området er kendt for sit gode udbud af uddannelsesinstitutioner. 

Helsingør er en by med mange forskellige bydele, der hver især har deres eget unikke præg.

Villaområder i Helsingør

Helsingør er en by med mange forskellige bydele, og der er et godt udvalg af villaområder at vælge imellem. Her er nogle af de bedste villaområder i Helsingør:

Grønnehave er et populært villaområde, der ligger nord for centrum. Området er kendt for sine fredelige villaer og sin gode udsigt over Øresund.

Grønningen er et andet populært villaområde, der ligger øst for centrum. Området er kendt for sin charmerende arkitektur og sine mange kanaler.

Skotterup er et villaområde, der ligger nordøst for centrum. Området er kendt for sin gode beliggenhed tæt på både skov og Øresund.

Snekkersten er en bydel, der ligger sydvest for centrum. Bydelen er kendt for sin charmerende kystbystemning og sine mange badestrande.

Disse villaområder har alle deres egne unikke fordele. Grønnehave og Grønningen er begge populære områder med mange faciliteter og aktiviteter. Skotterup er et godt valg for familier, der ønsker at bo tæt på naturen. Snekkersten er et godt valg for folk, der ønsker at bo i en charmerende kystby.

Andre villaområder i Helsingør, der er værd at overveje, omfatter:

Højstrup er et villaområde, der ligger syd for centrum. Området er kendt for sin gode beliggenhed tæt på både centrum og Øresund. 

Marielyst er et villaområde, der ligger vest for centrum. Området er kendt for sit smukke slot, Marienlyst Slot, og for sin gode beliggenhed tæt på stranden. 

Nøjsomheden er et villaområde, der ligger nordvest for centrum. Området er kendt for sin gode beliggenhed tæt på både skov og hav. 

Havneparken er et nyt villaområde, der er ved at blive udviklet i Helsingør Havn. Området vil omfatte over 1.000 boliger, samt butikker, restauranter og cafeer.

Øresundsparken er et villaområde, der ligger ved Øresund. Området er kendt for sin gode udsigt over sundet. 

Vapnagaard er et villaområde, der ligger vest for centrum. Området er kendt for sit gode udbud af uddannelsesinstitutioner. 

Ved at vælge et villaområde i Helsingør kan du nyde en række fordele, herunder:

 • Fred og ro
 • En god beliggenhed
 • En god udsigt
 • En tæt forbindelse til naturen
 • Et godt udvalg af faciliteter og aktiviteter

Når du vælger et villaområde i Helsingør, er det vigtigt at overveje dine individuelle behov og ønsker. Overvej, hvor meget fred og ro du ønsker, hvor tæt du ønsker at bo på byen, og hvilke faciliteter og aktiviteter der er vigtige for dig.

Hus til leje i Helsingør

Lejlighedskomplekser i Helsingør

Helsingør er en by med mange forskellige kvarterer og boligområder. Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i byen er placeret i følgende kvarterer:

Centrum

Centrum er byens hjerte og her finder man et bredt udvalg af lejligheder i alle prisklasser. Lejlighederne i centrum er ofte centralt placeret og tæt på byens mange butikker, restauranter og kulturtilbud. 

Gefionsparken

Gefionsparken er et populært kvarter med mange grønne områder og en rolig atmosfære. Lejlighederne i Gefionsparken er ofte større end i centrum og tilbyder mere plads.

Grønnehaven

Grønnehaven er et andet kvarter med mange grønne områder. Lejlighederne i Grønnehaven er ofte lidt billigere end i centrum og Gefionsparken. 

Grønningen

Grønningen er et kvarter med et godt udvalg af lejligheder i alle prisklasser. Lejlighederne i Grønningen er ofte tæt på byens strande og havn.

Højstrup

Højstrup er et kvarter med mange nye lejligheder. Lejlighederne i Højstrup er ofte moderne og veludstyrede.

Marielyst

Marielyst er et kvarter med mange familievenlige lejligheder. Lejlighederne i Marielyst er ofte tæt på byens skoler og børnehaver.

Nøjsomheden

Nøjsomheden er et kvarter med mange billige lejligheder. Lejlighederne i Nøjsomheden er ofte lidt slidte, men de tilbyder god plads til pengene.

Skotterup

Skotterup er et kvarter med mange lejligheder i alle prisklasser. Lejlighederne i Skotterup er ofte tæt på byens natur og rekreative områder.

Snekkersten

Snekkersten er en bydel med mange lejligheder tæt på stranden. Lejlighederne i Snekkersten er ofte dyre, men de tilbyder en fantastisk udsigt over Øresund.

Havneparken

Havneparken er et kvarter med mange lejligheder med udsigt over havnen. Lejlighederne i Havneparken er ofte moderne og veludstyrede.

Øresundsparken

Øresundsparken er et kvarter med mange lejligheder med udsigt over Øresund. Lejlighederne i Øresundsparken er ofte dyre, men de tilbyder en fantastisk udsigt.

Vapnagaard

Vapnagaard er et kvarter med mange lejligheder i alle prisklasser. Lejlighederne i Vapnagaard er ofte tæt på byens natur og rekreative områder.

Hvilket kvarter der er det bedste for dig, afhænger af dine individuelle behov og ønsker. Hvis du leder efter en centralt placeret lejlighed med nem adgang til byens mange tilbud, er centrum et godt valg. Hvis du er på udkig efter en lejlighed med mere plads og fred og ro, er Gefionsparken eller Grønnehaven et godt alternativ.

Lejlighed til leje i Helsingør

Butikker i Helsingør

Helsingør er en by med et rigt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Uanset om du er på udkig efter mode, boligindretning, elektronik eller noget helt tredje, kan du finde det i Helsingør.

Helsingør Bycenter

Helsingør Bycenter er byens største shoppingcenter med over 30 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til elektronik, mode og boligindretning.

Nogle af de butikker, du finder i Helsingør Bycenter, er:

 • Føtex
 • Bilka
 • H&M
 • Zara
 • Jack & Jones
 • Lindex
 • Intersport
 • Elgiganten
 • Power
 • Matas

Gågaden

Gågaden er Helsingørs hovedgade med et bredt udvalg af butikker. Her finder du både internationale kæder og lokale butikker.

Nogle af de butikker, du finder på gågaden, er:

 • Bog & Idé
 • Tiger
 • Normal
 • Flying Tiger Copenhagen
 • Vero Moda
 • Only
 • Gina Tricot
 • Name It
 • Jack & Jones
 • H&M

Stjernegade

Stjernegade er en livlig gade med mange specialbutikker. Her finder du alt fra vintage-tøj til kunsthåndværk.

Nogle af de butikker, du finder på Stjernegade, er:

 • Chaplin
 • Vintage Corner
 • Den Gamle Købmandsgård
 • Byens Brugskunst
 • Kunsthåndværk Helsingør
 • Helsingør Kunstforening

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet er et populært turistmål, men det er også en god mulighed for at shoppe. Her finder du en række butikker med fokus på natur og havet.

Dette er blot nogle af de mange butikker, du kan finde i Helsingør. Uanset hvad du er på udkig efter, er du sikker på at finde det i Helsingør.

Relevante links om Helsingør

Læs mere om Helsingør på disse sider:

Helsingør Kommune

Visit Helsingør

Wikipedia: Helsingør

Helsingør på Google Maps

Find lejeboliger i Helsingør

Ofte stillede spørgsmål