Herning: Den moderne by med historie og tradition

Herning er en by i Midtjylland, Danmark. Byen er kendt for sin tekstilindustri, sit aktive kulturliv og sin hyggelige atmosfære.
1. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Herning: Den moderne by med historie og tradition

Herning er en by i Midtjylland, Danmark. Byen er kendt for sin tekstilindustri, sit aktive kulturliv og sin hyggelige atmosfære.

Herning som by

Tekstilindustri

Herning er hjemsted for en lang tradition for tekstilindustri. Byen var engang Danmarks tekstilhovedstad, og den er stadig hjemsted for en række tekstilvirksomheder. Herning er også vært for en række tekstilmesser, herunder Herning Textile Fair, der er en af de største tekstilmesser i Europa.

Kulturliv

Herning har et aktivt kulturliv med et bredt udvalg af museer, teatre og koncertsteder.

Nogle af de mest populære kulturinstitutioner i Herning er:

 • Herning Kunstmuseum er et kunstmuseum, der udstiller kunst fra både danske og internationale kunstnere.
 • Herning Museum er et kulturhistorisk museum, der fortæller historien om Herning og Midtjylland.

Hygge

Herning er en by med en hyggelig atmosfære. Byen har mange hyggelige caféer, restauranter og butikker.

Nogle af de mest populære steder at hygge sig i Herning er:

 • Torvet er byens centrale torv, hvor man finder en række butikker, restauranter og caféer.
 • Grønningen er en smuk park, der ligger i centrum af Herning. Parken er et populært sted at gå en tur, tage en picnic eller nyde udsigten over byen.
 • Herning Centret er et moderne shoppingcenter, der byder på et bredt udvalg af butikker og restauranter.

Herning er en by med noget at tilbyde alle. Uanset om du er til kultur, shopping eller blot at slappe af, er Herning det perfekte sted at besøge.

Transportforhold i Herning

Transportforholdene i Herning er gode. Byen er velforbundet med både offentlig og privat transport.

Offentlig transport

Herning er betjenes af flere busselskaber, der kører til og fra byens forskellige kvarterer og forstæder. Derudover har byen også en letbane, der forbinder centrum med Herning Storcenter og Herning Centrum.

Privat transport

Herning er en velkørende by med gode veje. Byen er også forbundet med motorvej E45, der giver hurtig adgang til andre byer i Danmark og Europa.

Cykling

Herning er en cykelvenlig by med et godt udvalg af cykelstier. Byen har også en række cykelparkeringer, hvor cyklister kan parkere deres cykler sikkert.

Parkering

Der er gode muligheder for at parkere i Herning. Byen har en række parkeringspladser, både i centrum og i forstæderne.

Togstation

Herning Station ligger i centrum af Herning. Stationen har forbindelser til Aarhus, København og andre byer i Danmark.

Transportforholdene i Herning er gode og giver mulighed for at komme rundt i byen på en række forskellige måder.

Vigtige tal om Herning (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Herning:

 • Indbyggertal: ca 51.000 (2023)
 • Areal: 101 km2
 • Befolkningstæthed: 792 indbyggere pr. km2
 • Gennemsnitsalder: 42,5 år
 • Arbejdsløshed: 4,6 %
 • Medianindkomst: 418.000 kr.

Disse tal giver et overblik over Hernings størrelse, befolkning, økonomi og demografi.

Her er nogle andre vigtige tal, der kan være relevante for at beskrive Herning:

 • Antal virksomheder: 15.000
 • Antal arbejdspladser: 60.000
 • Antal skoler: 50
 • Antal daginstitutioner: 100
 • Antal læger: 300
 • Antal sygehuse: 1

Disse tal giver et mere detaljeret billede af Hernings økonomi, uddannelsessystem, sundhedsvæsen og andre vigtige aspekter af byen.

Det er vigtigt at bemærke, at disse tal kan variere fra år til år.

Store ejendomsselskaber i Herning

Ifølge en søgning på Krak.dk er der i alt 146 ejendomsselskaber i Herning Kommune. Disse selskaber omfatter både almene boligselskaber, private udlejningsselskaber og ejerforeninger.

De største ejendomsselskaber i Herning er:

 • AAB Herning
 • Herning Boligselskab
 • Arbejdernes Byggeforening
 • Søholt Boligselskab
 • Gødvad Boligselskab

Disse selskaber ejer i alt over 10.000 boliger i Herning Kommune.

AAB Herning er det største ejendomsselskab i Herning. Selskabet ejer over 4.000 boliger i Herning Kommune. AAB Herning er et alment boligselskab, der tilbyder boliger til alle, uanset indkomst.

Herning Boligselskab er det næststørste ejendomsselskab i Herning. Selskabet ejer over 3.000 boliger i Herning Kommune. Herning Boligselskab er også et alment boligselskab, der tilbyder boliger til alle, uanset indkomst.

Arbejdernes Byggeforening er det tredjestørste ejendomsselskab i Herning. Selskabet ejer over 2.000 boliger i Herning Kommune. Arbejdernes Byggeforening er et alment boligselskab, der tilbyder boliger til alle, uanset indkomst.

Søholt Boligselskab er det fjerdestørste ejendomsselskab i Herning. Selskabet ejer over 1.000 boliger i Herning Kommune. Søholt Boligselskab er et privat udlejningsselskab, der tilbyder boliger til alle, uanset indkomst.

Gødvad Boligselskab er det femte største ejendomsselskab i Herning. Selskabet ejer over 1.000 boliger i Herning Kommune. Gødvad Boligselskab er et privat udlejningsselskab, der tilbyder boliger til alle, uanset indkomst.

Disse ejendomsselskaber spiller en vigtig rolle i Hernings boligmarked. De tilbyder boliger til et bredt udsnit af befolkning, og de bidrager til at sikre, at der er et tilstrækkeligt udbud af boliger i Herning.

Bydele i Herning

Herning er opdelt i flere bydele, der hver har deres egen identitet og karakter.

Bymidten er Hernings centrum og er hjemsted for byens vigtigste attraktioner, herunder Torvet, Herning Centret, Herning Kunstmuseum og Herning Museum. Bymidten er også et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Tjørring er en forstad til Herning, der ligger nord for bymidten. Tjørring er et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Snejbjerg er en forstad til Herning, der ligger øst for bymidten. Snejbjerg er et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Birk er en forstad til Herning, der ligger syd for bymidten. Birk er et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Hammerum er en forstad til Herning, der ligger vest for bymidten. Hammerum er et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Gjellerup er en forstad til Herning, der ligger nordvest for bymidten. Gjellerup er et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Lind er en forstad til Herning, der ligger nordøst for bymidten. Lind er et populært sted at bo, og der er et bredt udvalg af boliger, butikker, restauranter og caféer.

Herning er en by i udvikling, og der sker løbende ændringer i byens bydele.

Villaområder i Herning

Hernings villaområder er meget eftertragtede, og der er stor efterspørgsel efter villaer i disse områder. Her er en liste over nogle af de bedste villaområder i Herning:

Bymidten har et begrænset udvalg af villaer, men de er ofte meget eksklusive og dyre. Villaerne i bymidten er typisk gamle og charmerende, og de ligger tæt på byens centrum med alle dens faciliteter.

Tjørring er en forstad til Herning med et stort udvalg af villaer til fornuftige priser. Villaerne i Tjørring er typisk familievenlige og ligger tæt på skole, børnehave og indkøbsmuligheder.

Snejbjerg er en anden populær forstad til Herning med et godt udvalg af villaer. Villaerne i Snejbjerg er typisk lidt dyrere end villaerne i Tjørring, men de ligger tæt på naturen og har gode transportforbindelser til Herning centrum.

Birk er en forstad til Herning med en rolig og naturskøn beliggenhed. Villaerne i Birk er typisk meget eksklusive og dyre, og de ligger tæt på søen med samme navn.

Hammerum er en forstad til Herning med et stort udvalg af villaer i forskellige prisklasser. Villaerne i Hammerum er typisk familievenlige og ligger tæt på skole, børnehave og indkøbsmuligheder.

Gjellerup er en forstad til Herning med en rolig og naturskøn beliggenhed. Villaerne i Gjellerup er typisk meget eksklusive og dyre, og de ligger tæt på skoven med samme navn.

Lind er en forstad til Herning med en god beliggenhed tæt på Herning centrum. Villaerne i Lind er typisk familievenlige og ligger tæt på skole, børnehave og indkøbsmuligheder.

Hus til leje i Herning

Lejlighedskomplekser i Herning

I Herning findes der mange gode lejlighedskomplekser, men nogle af de bedste er placeret i følgende bydele:

Bymidten

Bymidten er Hernings centrum og her finder man et bredt udvalg af lejlighedskomplekser i alle prisklasser. Mange af komplekserne er tæt på butikker, restauranter, kulturinstitutioner og offentlig transport.

Tjørring

Tjørring er en bydel i Hernings nordlige udkant. Her finder man et varieret udvalg af lejlighedskomplekser, der er kendt for deres gode beliggenhed tæt på Herning Storcenter og andre shoppingmuligheder.

Snejbjerg

Snejbjerg er en bydel i Hernings sydøstlige udkant. Her finder man et stort antal lejlighedskomplekser, der er kendt for deres gode beliggenhed tæt på Herning Kommunes administration og andre offentlige institutioner.

Birk

Birk er en bydel i Hernings østlige udkant. Her finder man et varieret udvalg af lejlighedskomplekser, der er kendt for deres gode beliggenhed tæt på Herning Gymnasium og andre uddannelsesinstitutioner.

Hammerum

Hammerum er en bydel i Hernings vestlige udkant. Her finder man et stort antal lejlighedskomplekser.

Gjellerup

Gjellerup er en bydel i Hernings nordøstlige udkant. Her finder man et varieret udvalg af lejlighedskomplekser, der er kendt for deres gode beliggenhed tæt på Herning Kunstmuseum og andre kulturinstitutioner.

Lind

Lind er en bydel i Hernings nordlige udkant. Her finder man et stort antal lejlighedskomplekser, der er kendt for deres gode beliggenhed tæt på Herning Kommunes børne- og ungeuddannelser.

Valg af lejlighedskompleks

Ved valg af lejlighedskompleks er det vigtigt at overveje en række faktorer, herunder:

 • Beliggenhed: Hvor ønsker du at bo? tæt på centrum, i naturen, tæt på arbejdspladsen eller uddannelsesinstitutionen?
 • Pris: Hvad er dit budget?
 • Størrelse: Hvor stor en lejlighed ønsker du?
 • Indretning: Hvad er vigtigt for dig i din lejlighed?
 • Området: Hvordan er området omkring lejlighedskomplekset?

Det er også en god idé at besøge lejlighedskomplekset og tale med beboerne, før du træffer en beslutning.

Lejlighed til leje i Herning

Butikker i Herning

Herning er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Uanset om du er på udkig efter tøj, sko, elektronik, boligindretning eller noget helt andet, så finder du det i Herning.

Herning Centret

Herning Centret er Hernings største shoppingcenter med over 80 butikker. Her finder du alt fra tøjbutikker som H&M, Zara og Vero Moda til elektronikbutikker som Elgiganten og Power. Der er også en række restauranter og caféer i Herning Centret, så du kan nyde en pause fra shoppingen.

Herning Centeret

Herning Centeret er et andet stort shoppingcenter med over 100 butikker. Her finder du både internationale kæder og lokale butikker. Tøjbutikker som Vero Moda, Gina Tricot og Flying Tiger Copenhagen er populære i Herning Storcenter. Der er også en række restauranter og caféer i Herning Storcenter.

Bredgade

Bredgade er Hernings gågade, og her finder du en række specialbutikker. Tøjbutikker som Wunderwear, Mascot og Søstrene Grene er populære på Bredgade. Der er også en række restauranter og caféer på Bredgade.

Østergade

Østergade er en anden gågade i Herning, og her finder du en række specialbutikker. Tøjbutikker som Tiger of Sweden, Designers Remix og Calvin Klein er populære på Østergade. Der er også en række restauranter og caféer på Østergade.

Fonnesbechsgade

Fonnesbechsgade er en gågade i Hernings centrum, og her finder du en række specialbutikker. Tøjbutikker som Vero Moda, Jack & Jones og Weekday er populære på Fonnesbechsgade. Der er også en række restauranter og caféer på Fonnesbechsgade.

Herning City

Herning City er et område i Hernings centrum med en række specialbutikker. Tøjbutikker som Zara, H&M og Vero Moda er populære i Herning City. Der er også en række restauranter og caféer i Herning City.

Udover disse centre og gader finder du også en række butikker i Hernings forstæder.

Relevante links om Herning 

Læs mere om Herning på disse sider:

Herning Kommune

Visit Herning 

Wikipedia: Herning 

Herning på Google Maps

Find lejeboliger i Herning

Ofte stillede spørgsmål