Hirtshals: Nordsøens charmerende havneby

Hirtshals er en by i Nordjylland, Danmark, der er kendt for sine havne, fiskeri og natur. Byen ligger på spidsen af Jylland, og dens havn er den største i Danmark. Hirtshals er et vigtigt knudepunkt for skibsfart og turisme.
1. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hirtshals: Nordsøens charmerende havneby

Hirtshals er en by i Nordjylland, Danmark, der er kendt for sine havne, fiskeri og natur. Byen ligger på spidsen af Jylland, og dens havn er den største i Danmark. Hirtshals er et vigtigt knudepunkt for skibsfart og turisme.

Hirtshals som by

Havne og fiskeri er to af de mest karakteristiske træk ved Hirtshals. Fiskerihavnen er hjemsted for en række fiskefartøjer, og den er et livligt sted at besøge, især om sommeren. Færgehavnen forbinder Hirtshals med Norge, Færøerne og Storbritannien.

Hirtshals er også kendt for sin natur. Byen ligger tæt på Nationalpark Thy, og der er mange muligheder for at nyde naturen i området. Byen har også en række strande, der er populære blandt badegæster.

Ud over havne, fiskeri og natur, er Hirtshals også kendt for sine arrangementer. Byen er vært for en række festivaler og arrangementer hvert år, herunder Naturmødet, Musik Under Trappen og Hirtshals Fiskefestival.

Hirtshals er en levende og mangfoldig by, der byder på noget for enhver smag.

Transportforhold i Hirtshals 

Transportforholdene i Hirtshals er gode og omfattende. Byen har en jernbanestation, der forbinder den med resten af Danmark. Der er også en busstation, der tilbyder afgange til nærliggende byer og steder.

Hirtshals er også et vigtigt knudepunkt for skibsfart. Byen har en stor havn, der forbinder den med Norge og Færøerne.

Her er en kort beskrivelse af de forskellige transportmuligheder i Hirtshals:

 • Jernbane: Danske Statsbaner (DSB) tilbyder afgange fra Hirtshals Station til København, Aarhus, Aalborg og andre byer i Danmark. Rejsen til København tager omkring 8 timer.
 • Bus: Nordjyllands Trafikselskab (NT) tilbyder afgange fra Hirtshals Busterminal til nærliggende byer og steder, herunder Skagen, Frederikshavn og Løkken. Rejsen til Skagen tager omkring 1 time. 
 • Færge: Hirtshals Færgehavn er hjemsted for færger til Norge, Færøerne og Storbritannien. Færgerne til Norge og Færøerne sejler flere gange om dagen, mens færgerne til Storbritannien sejler en gang om dagen. 

Vigtige tal om Hirtshals (2023)

Her er nogle vigtige tal, der beskriver Hirtshals:

 • Befolkning: 16.500 (2023)
 • Areal: 15,1 km²
 • Gennemsnitlig indkomst: 361.200 DKK (2022)

Store ejendomsselskaber i Hirtshals 

Store ejendomsselskaber i Hirtshals er blandt andre:

I/S Ejendomsselskabet Skipperkroen

I/S Ejendomsselskabet Skipperkroen er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1950. Selskabet er ejet af en række lokale investorer, og det har til formål at eje og administrere ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 100 ejendomme, herunder boliger, erhvervsejendomme og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 50 boliger, der er beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Selskabets erhvervsejendomme består af omkring 50 erhvervslokaler, der er beliggende i byens centrum. Selskabets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

HIRTSHALS EJENDOMSSELSKAB ApS

HIRTSHALS EJENDOMSSELSKAB ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1970. Selskabet er ejet af Hirtshals Kommune, og det har til formål at eje og administrere ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 150 ejendomme, herunder boliger, erhvervsejendomme og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 100 boliger, der er beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Selskabets erhvervsejendomme består af omkring 50 erhvervslokaler, der er beliggende i byens centrum. Selskabets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

Brdr. Christiansen Boligudlejning

Brdr. Christiansen Boligudlejning er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1930. Selskabet er ejet af familien Christiansen, og det har til formål at eje og administrere ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 200 ejendomme, herunder boliger, erhvervsejendomme og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 150 boliger, der er beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Selskabets erhvervsejendomme består af omkring 50 erhvervslokaler, der er beliggende i byens centrum. Selskabets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

AL Properties ApS Hirtshals 9850

AL Properties ApS Hirtshals 9850 er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2020. Selskabet er ejet af en række lokale investorer, og det har til formål at eje og administrere ejendomme i Hirtshals.

Selskabets ejendomskoncern består af omkring 50 ejendomme, herunder boliger, erhvervsejendomme og grunde. Selskabets boligejendomsportefølje består af omkring 25 boliger, der er beliggende i forskellige dele af Hirtshals. Selskabets erhvervsejendomme består af omkring 25 erhvervslokaler, der er beliggende i byens centrum. Selskabets grunde ligger i forskellige dele af Hirtshals, og de kan bruges til boligbyggeri, erhvervsbyggeri eller andre formål.

Bydele i Hirtshals 

Hirtshals er opdelt i tre bydele:

 • Vesterbyen er den mest befolkede bydel i Hirtshals. Her ligger byens butikker, restauranter, skoler og sportsfaciliteter. Vesterbyen er også hjemsted for byens centrum, hvor man finder Hirtshals Kirke, Hirtshals Rådhus og Nordsøcentret.
 • Østerbyen er den nyeste bydel i Hirtshals. Her ligger blandt andet boligområder, industri og Hirtshals Vindmøllepark. Østerbyen er også hjemsted for byens havn, hvorfra der er færgeforbindelser til Norge, Færøerne og Storbritannien.
 • Nejsten er en mindre bydel, der ligger syd for Vesterbyen. Nejsten er et populært boligområde med en række grønne områder.

Vesterbyen er den mest livlige og aktive bydel i Hirtshals. Her finder man alt, hvad man har brug for i hverdagen, og bydelen er et populært sted for både lokale og turister.

Østerbyen er en mere moderne bydel, der er i rivende udvikling. Her er der plads til både boliger, erhverv og rekreative aktiviteter.

Nejsten er en rolig og fredelig bydel, der er et godt sted at bo, hvis man ønsker at bo tæt på naturen.

Villaområder i Hirtshals 

Hirtshals har tre hovedbydele, der tilbyder en række villaområder, hver med sit eget unikke karakter og appel.

 • Vesterbyen er det mest centralt beliggende byområde i Hirtshals og er hjemsted for en blanding af både ældre og nyere villaområder. De ældre villaområder i Vesterbyen tilbyder en mere traditionel stemning med charmerende murstenshuse og træbelagte gader. De nyere villaområder i Vesterbyen er mere moderne med store frithængende huse og rummelige haver.
 • Østerbyen er et nyere byområde, der hurtigt bliver et af de mest populære villaområder i Hirtshals. Villaområderne her er kendt for deres moderne arkitektur, rummelige planløsninger og nærhed til stranden. Østerbyen er også hjemsted for en række parker og grønne områder, hvilket gør det til et godt sted for familier og udendørs entusiaster.
 • Nejsten er et mindre byområde beliggende lige syd for Vesterbyen. Villaområderne i Nejsten er kendt for deres rolige og fredelige atmosfære. Mange af husene her er ældre og er blevet elskelig restaureret. Nejsten er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et stille byområde med nem adgang til faciliteterne i Vesterbyen.

Hus til leje i Hirtshals

Lejlighedskomplekser i Hirtshals 

Hirtshals har tre hovedbydele, der tilbyder en række lejlighedskomplekser, hver med sit eget unikke karakter og appel.

 • Vesterbyen er det mest centralt beliggende byområde i Hirtshals og er hjemsted for en blanding af både ældre og nyere lejlighedskomplekser. De ældre lejlighedskomplekser i Vesterbyen tilbyder en mere traditionel stemning med charmerende murstensbygninger og træbelagte gårde. De nyere lejlighedskomplekser i Vesterbyen er mere moderne med store vinduer og åbne planløsninger.
 • Østerbyen er et nyere byområde, der hurtigt bliver et af de mest populære lejlighedskomplekser i Hirtshals. Lejlighedskomplekserne her er kendt for deres moderne arkitektur, rummelige planløsninger og nærhed til stranden. Østerbyen er også hjemsted for en række parker og grønne områder, hvilket gør det til et godt sted for familier og udendørs entusiaster.
 • Nejsten er et mindre byområde beliggende lige syd for Vesterbyen. Lejlighedskomplekserne i Nejsten er kendt for deres rolige og fredelige atmosfære. Mange af lejlighedskomplekserne her er ældre og har været elskelig restaureret. Nejsten er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et stille byområde med nem adgang til faciliteterne i Vesterbyen.

Lejlighed til leje i Hirtshals

Butikker i Hirtshals

I Hirtshals ligger der et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Uanset om du er på udkig efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt tredje, kan du finde det i Hirtshals.

 • Supermarkeder: Netto, SuperBrugsen, Rema 1000
 • Butikker: NORMAL, Butik Laura, Tøjeksperten.
 • Restaurant: Hyttefadet, Lilleheden Cafe, Cafe Møller. 

Relevante links om Hirtshals

Læs mere om Hirtshals på disse sider:

Hjørring Kommune
Visit Hirtshals
Wikipedia: Hirtshals
Hirtshals på Google Maps
Find lejeboliger i Hirtshals

Ofte stillede spørgsmål