Holbæk: En by med sjæl

Holbæk er en by i Nordvestsjælland med omkring  29.960 indbyggere. Byen er beliggende ved Holbæk Fjord og er en vigtig havneby. Holbæk er også kendt for sin historie, arkitektur og kultur.
24. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Holbæk: En by med sjæl

Holbæk er en by i Nordvestsjælland med omkring  29.960 indbyggere. Byen er beliggende ved Holbæk Fjord og er en vigtig havneby. Holbæk er også kendt for sin historie, arkitektur og kultur.

Holbæk som by

Her er nogle af de ting, der kendetegner Holbæk:

Holbæk Fjord: Holbæk Fjord er et populært sted for sejlsport, lystfiskeri og naturoplevelser.

Holbæk Slot: Holbæk Slot er en middelalderlig borg, der blev grundlagt i 1100-tallet. Slottet er et populært turistmål og er hjemsted for Holbæk Museum.

Holbæk Kirke: Holbæk Kirke er en gotisk kirke, der blev bygget i 1300-tallet. Kirken er et vigtigt kulturhistorisk monument og er hjemsted for en række kunstværker.

Holbæk Bymidte: Holbæk Bymidte er en charmerende bydel med brostensbelagte gader, historiske bygninger og en række butikker og restauranter.

Holbæk er også hjemsted for en række kulturelle institutioner, herunder Holbæk Teater, Holbæk Museum og Holbæk Kunstmuseum. Byen er også vært for en række årlige festivaler og begivenheder, herunder Holbæk Festival og Holbæk Havnefestival.

Transportforhold i Holbæk

Holbæk har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det let at komme rundt i byen og til nabobyerne.

Bus: Holbæk Bus er en del af Movia-busselskabet og tilbyder et omfattende netværk af busser, der dækker hele byen og de omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører regelmæssigt og er en god og bekvem måde at komme rundt på. 

Tog: Holbæk Station er en vigtig jernbanestation, der er beliggende i centrum af byen. Stationen betjener tog til København, Kalundborg, Ringsted og andre destinationer i Danmark. Togene kører regelmæssigt og er en hurtig og nem måde at komme rundt på. 

Cykel: Holbæk er en cykelvenlig by med et omfattende netværk af cykelstier. Cykling er en god og sund måde at komme rundt på, og det er en god måde at opleve byens charme på. 

Bil: Holbæk er beliggende på E20 motorvejen, der forbinder København med Jylland. Byen har også et netværk af veje, der forbinder den med nabobyerne. Bil er en god mulighed for at komme rundt i byen, hvis du har brug for at transportere meget bagage eller rejser med børn. 

Færge: Holbæk Havn er en vigtig færgehavn. Færgerne er en god mulighed for at komme rundt i området, hvis du ønsker at undgå trafikken. 

Vigtige tal om Holbæk (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Holbæk:

 • Indbyggertal: 29.960 (pr. 1. januar 2023)
 • Areal: 101,9 km2
 • Antal virksomheder: 2.500

Store ejendomsselskaber i Holbæk

Her er nogle af de største ejendomsselskaber i Holbæk:

Holbæk Kommune: Holbæk Kommune er den største ejendomsejer i Holbæk. Kommunen ejer en række bygninger, herunder skoler, institutioner og boliger.

Lejerbo: Lejerbo er en almen boligorganisation, der ejer en række boliger i Holbæk. Organisationen ejer omkring 1.000 boliger i byen.

Boligforeningen AAB: Boligforeningen AAB er en anden almen boligorganisation, der ejer en række boliger i Holbæk. Organisationen ejer omkring 500 boliger i byen.

Holbæk Boligselskab: Holbæk Boligselskab er et privat boligselskab, der ejer en række boliger i Holbæk. Organisationen ejer omkring 200 boliger i byen.

Disse selskaber ejer et stort antal ejendomme i Holbæk og spiller en vigtig rolle i byens boligmarked. De er ansvarlige for at forvalte deres ejendomme og sørge for, at de er i god stand.

Bydele i Holbæk 

Holbæk er inddelt i forskellige bydele:

Bymidten: Bymidten er Holbæks historiske centrum og er kendetegnet ved brostensbelagte gader, historiske bygninger og en række butikker og restauranter.

Holbæk Havn: Holbæk Havn er byens vigtigste erhvervsområde og er kendetegnet ved sine industrivirksomheder, havneaktiviteter og et nyt havneområde med boliger, kontorer og kulturtilbud.

Nyvang: Nyvang er en gammel andelslandsby, der blev grundlagt i 1872. Bydelen er kendetegnet ved sin hyggelige atmosfære, sine små, røde huse og sine grønne områder.

Lundemarken: Lundemarken er en ny bydel, der er under udvikling. Bydelen er kendetegnet ved sine nye boliger, sine grønne områder og sine rekreative faciliteter.

Allerup: Allerup er en forstad til Holbæk, der er kendetegnet ved sine villaer, sine grønne områder og sin nærhed til Holbæk Fjord.

Tjebberup: Tjebberup er en forstad til Holbæk, der er kendetegnet ved sine parcelhuse, sine grønne områder og sin nærhed til Holbæk Fjord.

Villaområder i Holbæk

De bedste villaområder i Holbæk

Holbæk er en by med et bredt udvalg af villaområder, der passer til forskellige behov og budgetter. Her er en oversigt over nogle af de bedste villaområder i Holbæk:

Bymidten

Bymidten er et populært valg for familier, der ønsker at bo tæt på byens centrum. Området byder på en charmerende atmosfære med brostensbelagte gader, historiske bygninger og en række butikker og restauranter. Villaerne i bymidten er ofte ældre og har en god beliggenhed, men de kan også være dyre.

Holbæk Havn

Holbæk Havn er et nyere villaområde, der ligger tæt på byens centrum og fjorden. Området byder på moderne villaer med en god udsigt over fjorden. Villaerne i Holbæk Havn er ofte dyre, men de er også meget eftertragtede.

Nyvang

Nyvang er et familievenligt villaområde, der ligger i udkanten af byen. Området byder på en række grønne områder og en god infrastruktur. Villaerne i Nyvang er ofte mellemstore og har en god beliggenhed.

Lundemarken

Lundemarken er et nyt villaområde, der ligger i udkanten af byen. Området byder på en række grønne områder og en god infrastruktur. Villaerne i Lundemarken er ofte mellemstore og har en god beliggenhed.

Allerup

Allerup er en forstad til Holbæk, der ligger i nordvest. Området byder på en række grønne områder og en god infrastruktur. Villaerne i Allerup er ofte mellemstore og har en god beliggenhed.

Tjebberup

Tjebberup er en forstad til Holbæk, der ligger i syd. Området byder på en række grønne områder og en god infrastruktur. Villaerne i Tjebberup er ofte mellemstore og har en god beliggenhed.

Hus til leje i Holbæk.

Lejlighedskomplekser i Holbæk

De bedste lejlighedskomplekser i Holbæk

Holbæk er en by med et bredt udvalg af lejlighedskomplekser, der passer til forskellige behov og budgetter. Her er en oversigt over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Holbæk:

Holbæk Fjordtårn

Holbæk Fjordtårn er et nyt lejlighedskompleks, der ligger i hjertet af byen. Komplekset har en unik udsigt over fjorden og byen.

Holbæk Havneby

Holbæk Havneby er et moderne lejlighedskompleks, der ligger tæt på havnen og fjorden. Komplekset har en god beliggenhed og et bredt udvalg af faciliteter.

Lundemarken

Lundemarken er et stort lejlighedskompleks, der ligger i udkanten af byen. Komplekset har en god beliggenhed og et bredt udvalg af faciliteter.

Allerup

Allerup Have er et familievenligt lejlighedskompleks, der ligger i en rolig forstad til byen. Komplekset har en god beliggenhed og et bredt udvalg af faciliteter.

Tjebberup

Tjebberup Have er et familievenligt lejlighedskompleks, der ligger i en rolig forstad til byen. Komplekset har en god beliggenhed og et bredt udvalg af faciliteter.

Lejlighed til leje i Slagelse.

Butikker i Holbæk 

Holbæk er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de butikker, du kan finde i byen:

Bymidten

 • Ahlgade: Ahlgade er Holbæks hovedstrøg og byder på et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, supermarkeder og restauranter.
 • Holbæk Torv: Holbæk Torv er byens centrale torv og er omgivet af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, interiørbutikker og restauranter.
 • Holbæk Havnefront: Holbæk Havnefront er et nyt område med boliger, kontorer og butikker. Her finder du blandt andet tøjbutikker, skobutikker, interiørbutikker og restauranter.

Holbæk Megacenter

 • Bauhaus: Bauhaus er en byggemarkedskæde, der sælger byggematerialer, værktøj og haveudstyr.
 • Harald Nyborg: Harald Nyborg er en varehuskæde, der sælger alt til hjemmet og haven.
 • Elgiganten: Elgiganten er en elektronikkæde, der sælger tv, lyd, computere og andet elektronik.
 • Skousen: Skousen sælger hårde hvidevarer.
 • Carl Ras: Carl Ras er en grossist i byggematerialer, værktøj og haveudstyr.

Relevante links om Holbæk

Læs mere om Holbæk på disse sider:

Holbæk Kommune
Visit Holbæk
Wikipedia: Holbæk
Holbæk på Google Maps
Find lejeboliger i Holbæk.

Ofte stillede spørgsmål