Ikast: Et aktivt liv med et bredt udvalg af tilbud

Ikast er en by i Midtjylland, der er kendt for sin tekstilindustri, kvindehåndbold og elitesport.
31. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Ikast: Et aktivt liv med et bredt udvalg af tilbud

Byen ligger centralt i Danmark, tæt på både Herning og Silkeborg.

Ikast som by

Ikast er en moderne by med et aktivt kulturliv. Byen har et stort udvalg af butikker, restauranter og barer. Ikast er også hjemsted for en række museer, herunder Ikast Vandværksmuseum, som fortæller historien om byens vandforsyning.

Ikast er en populær destination for turister, der er interesserede i tekstilindustri, kvindehåndbold eller elitesport. Byen er også et godt udgangspunkt for at udforske resten af Midtjylland.

Her er nogle specifikke kendetegn ved Ikast:

 • Tekstilindustri: Ikast er en af Danmarks største tekstilbyer. Der er over 1.000 ansatte i tekstilindustrien i Ikast, og byen er hjemsted for en række store tekstilvirksomheder, herunder Hummel, Kari Traa og Soak.
 • Kvindehåndbold: Ikast er hjemsted for Ikast Håndbold, der er en af Danmarks mest succesfulde kvinde håndboldklubber. Klubben har vundet 11 danske mesterskaber og 10 DM-pokaler.
 • Elitesport: Ikast er også hjemsted for FC Midtjylland, der er en af Danmarks mest succesfulde fodboldklubber. Klubben har vundet to danske mesterskaber og én pokaltitel.

Ikast er en levende og mangfoldig by med noget at byde på for enhver smag.

Transportforhold i Ikast

Transportforholdene i Ikast er gode. Byen har et godt udvalg af offentlige transportmuligheder, herunder busser, tog og cykelstier.

Busser

Ikast har et omfattende netværk af busser, der betjener byen og omegn. Busserne er betjent af Midttrafik, og de kører regelmæssigt fra tidlig morgen til sen aften.

Tog

Ikast har også en togstation, der betjenes af tog fra DSB. Togene kører til Herning, Silkeborg, Aarhus og København.

Cykelstier

Ikast har et veludviklet netværk af cykelstier, der gør det nemt at komme rundt i byen på cykel. Cykelstier er også en god måde at komme til omegnsbyer på.

Lufthavn

Den nærmeste lufthavn er Billund Lufthavn, der ligger ca. 60 km fra Ikast. Lufthavnen betjener både indenrigs- og udenrigsflyvninger.

Bil

Ikast ligger tæt på motorvejen E45, der forbinder Jylland med resten af Danmark. Byen er også godt forbundet med andre byer i Midtjylland via veje.

Parkering

Der er et godt udvalg af parkeringspladser i Ikast, både i byens centrum og i udkanten af byen. Parkering er generelt gratis i byen.

Vigtige tal om Ikast (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Ikast:

 • Befolkning: Ikast har en befolkning på ca. 16.000 mennesker.
 • Areal: Ikast by har et areal på ca. 35 km².
 • Befolkningstæthed: Ikast har en befolkningstæthed på ca. 1.000 personer pr. km².
 • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Ikast er på ca. 4,5 %.
 • Økonomisk vækst: Den økonomiske vækst i Ikast er på ca. 2 % om året.
 • Indtægter: De gennemsnitlige indtægter i Ikast er på ca. 400.000 kr. om året.

Ikast er en voksende by med en sund økonomi. Byen er et godt sted at bo, arbejde og leve.

Store ejendomsselskaber i Ikast

Ejendomsselskabet Navervej 10-12 ApS er et dansk ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2022. Selskabet er ejet af tre personer, der alle har erfaring med ejendomshandel og udlejning.

Selskabets primære formål er at erhverve, udvikle og udleje ejendomme i Ikast. Selskabet har i øjeblikket en portefølje på tre ejendomme, der er beliggende i Ikast centrum. Ejendommene er beboede og udlejes til private lejere.

Ejendomsselskabet Bj ApS er et dansk ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2010. Selskabet er ejet af en person, der har erfaring med ejendomshandel og udlejning.

Selskabets primære formål er at erhverve, udvikle og udleje ejendomme i Ikast. Selskabet har i øjeblikket en portefølje på ti ejendomme, der er beliggende i Ikast og omegn. Ejendommene er beboede, erhvervslejemål og udlejes til private lejere og virksomheder.

Acp Ejendomsselskab ApS er et dansk ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2020. Selskabet er ejet af en person, der har erfaring med ejendomshandel og udlejning.

Selskabets primære formål er at erhverve, udvikle og udleje ejendomme i Ikast. Selskabet har i øjeblikket en portefølje på fem ejendomme, der er beliggende i Ikast og omegn. Ejendommene er beboede og udlejes til private lejere.

Bydele i Ikast

Ikast er opdelt i følgende bydele:

 • Kærsgård er den ældste bydel i Ikast. Den ligger i byens centrum og er præget af gamle huse og smalle gader. Kærsgård er hjemsted for byens rådhus, bibliotek, kirke og en række butikker og restauranter.
 • Midtbyen er byens mest centrale bydel. Den er præget af høje bygninger, butikker, restauranter, barer og kulturinstitutioner. Midtbyen er også hjemsted for Ikast Station og et sundhedscenter.
 • Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Den ligger øst for midtbyen og er præget af moderne boliger, erhvervslokaler og rekreative områder. Østbyen er også hjemsted for Ikast Stadion, hvor Ikast Håndbold spiller sine hjemmekampe.
 • Vestbyen er en blandet bydel, der ligger vest for midtbyen. Den er præget af både boliger, erhverv og rekreative områder. Vestbyen er også hjemsted for Ikast Vandværk Museum, der fortæller historien om byens vandforsyning.

Ud over disse fire bydele findes der også en række mindre bydele og landsbyer i Ikast-Brande Kommune. Disse bydele og landsbyer har deres egen unikke karakter og historie.

Villaområder i Ikast

Her er en liste over nogle af de bedste villaområder i Ikast:

 • Nørup er et roligt villaområde, der ligger nord for Ikast centrum. Området er præget af store villaer med god udsigt.
 • Søndermarken er et familievenligt villaområde, der ligger syd for Ikast centrum. Området er præget af mindre villaer med gode gårdhaver.
 • Skovlund er et naturskønt villaområde, der ligger vest for Ikast centrum. Området er præget af store villaer med udsigt til skoven.
 • Mølholt er et veludviklet villaområde, der ligger øst for Ikast centrum. Området er præget af nyere villaer med god infrastruktur.
 • Vandhullet er et hyggeligt villaområde, der ligger nord for Ikast centrum. Området er præget af gamle villaer med udsigt til søen.
 • Højen er et attraktivt villaområde, der ligger nordøst for Ikast centrum. Området er præget af store villaer med god udsigt.
 • Vestbirk er et naturskønt villaområde, der ligger vest for Ikast centrum. Området er præget af store villaer med udsigt til skoven.
 • Holtekjær er et hyggeligt villaområde, der ligger vest for Ikast centrum. Området er præget af gamle villaer med udsigt til søen.
 • Skovvangen er et attraktivt villaområde, der ligger vest for Ikast centrum. Området er præget af store villaer med god udsigt.
 • Holtebjerg er et naturskønt villaområde, der ligger nord for Ikast centrum. Området er præget af store villaer med udsigt til skoven.

Disse villaområder er alle populære blandt børnefamilier, da de er rolige og sikre, og de er tæt på gode skoler og daginstitutioner. De er også tæt på byens centrum, så man er nemt inde til byens mange tilbud.

Hus til leje i Ikast

Lejlighedskomplekser i Ikast

Her er en liste over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Ikast:

 • Højmarksparken er et moderne lejlighedskompleks, der ligger i Østbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er moderne og veludstyrede. Højmarksparken ligger tæt på Østre Skole og Ikast Station.
 • Grøndalsparken er et familievenligt lejlighedskompleks, der ligger i Østbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er indrettet med børn i tankerne. Grøndalsparken ligger tæt på Østre Skole og Ikast Stadion.
 • Solgården er et lejlighedskompleks med pool, der ligger i Østbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er moderne og veludstyrede. Solgården ligger tæt på Østre Skole og Ikast Station.
 • Parkgården er et lejlighedskompleks med elevator, der ligger i Midtbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er indrettet med en moderne og stilren stil. Parkgården ligger tæt på Ikast Torv og Ikast Station.
 • Nygaarden er et lejlighedskompleks med altaner, der ligger i Midtbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er moderne og veludstyrede. Nygaarden ligger tæt på Ikast Torv og Ikast Station.
 • Skovlund er et lejlighedskompleks med gårdhave, der ligger i Vestbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er moderne og indrettet med en naturvenlig stil. Skovlund ligger tæt på Vestbirk Skole og Skovlund Plantage.
 • Højen er et lejlighedskompleks med udsigt til søen, der ligger i Vestbyen. Komplekset består af forskellige størrelser af lejligheder, der er moderne og veludstyret. Højen ligger tæt på Ikast Vandværksmuseum og Skovlund Plantage.

Disse lejlighedskomplekser er alle populære blandt unge mennesker og par, da de er centrale og har moderne faciliteter. De er også tæt på byens centrum, så man er nemt inde til byens mange tilbud.

Lejlighed til leje i Ikast

Butikker i Ikast

Ikast er en by med et rigt butiksliv, der tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester. Byen har både store indkøbscentre, mindre gågader og specialbutikker.

Strøgcentret er Ikasts største indkøbscenter og ligger i byens centrum. Centret har over 60 butikker, der forhandler alt fra dagligvarer til tøj, sko og elektronik.

Nogle af de mest populære butikker i Strøgcentret er:

 • Føtex er et stort supermarked, der forhandler dagligvarer, friske råvarer og kolonialvarer.
 • Elgiganten er en elektronikbutik, der forhandler tv, computere, smartphones og andre elektroniske produkter.
 • H&M er en tøjbutik, der forhandler tøj til hele familien.
 • Intersport er en sportsbutik, der forhandler sportsudstyr til alle former for sport.
 • JYSK er en møbelbutik, der forhandler møbler til både boligen og haven.

Gågaden er en hyggelig gågade i Ikasts centrum. Her finder man et bredt udvalg af mindre butikker, der forhandler alt fra tøj og sko til kunst og antikviteter.

Nogle af de mest populære butikker på gågaden er:

 • Lille Mølle er en specialbutik, der forhandler unikt kunsthåndværk fra hele verden.
 • Blomsterhandleren er en blomsterbutik, der forhandler friske blomster og planter.
 • Is-caféen er en is-café, der serverer hjemmelavet is.
 • Bogens Boghandel er en boghandel, der forhandler bøger, magasiner og legetøj.
 • Sko- og Klædehuset er en sko- og tøjbutik, der forhandler tøj og sko til hele familien.

Ikast er en by med et rigt butiksliv, der tilbyder noget for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt andet, så finder du det med garanti i Ikast.

Relevante links om Ikast

Læs mere om Ikast på disse sider:

Ikast-Brande Kommune
Wikipedia: Ikast
Ikast på Google Maps
Find lejeboliger i Ikast

Ofte stillede spørgsmål