Kalundborg: Historisk charme og moderne puls

Kalundborg er en by i Region Sjælland med omkring 48.602 indbyggere. Byen ligger i bunden af Kalundborg Fjord og er omgivet af marker og landbrug.
1. februar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Kalundborg: Historisk charme og moderne puls

Kalundborg er en by i Region Sjælland med omkring 48.602 indbyggere. Byen ligger i bunden af Kalundborg Fjord og er omgivet af marker og landbrug.

Kalundborg som by

Kalundborg er kendetegnet ved sin lange historie og rigdom på kultur og natur. Byen har en række historiske bygninger, herunder den femtårnede Vor Frue Kirke fra 1200-tallet, der er et af Danmarks mest markante vartegn. Kalundborg Museum har udstillinger om byens historie og kultur, herunder en række fund fra vikingetiden.

Kalundborg er også en naturskøn by. Byen ligger tæt på Kalundborg Fjord, som er et populært sted for sejlads, fiskeri og badning. I nærheden af byen ligger også Kalundborg Nor, som er et rigt fuglereservat.

Kalundborg er et aktivt handels- og oplandscentrum for den vestlige del af Sjælland. Byen har et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturtilbud. Kalundborg er også et uddannelsesmæssigt centrum for området, idet der tilbydes to videregående uddannelser og flere gymnasiale uddannelser.

Her er nogle af de specifikke kendetegn for Kalundborg:

 • Historie: Kalundborg har en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen var en vigtig handelsby i middelalderen og var et vigtigt centrum for produktion af glas og tegl.
 • Kultur: Kalundborg har en rig kulturhistorie. Byen har en række historiske bygninger, herunder Vor Frue Kirke, Kalundborg Museum og Kalundborg Slot.
 • Natur: Kalundborg er omgivet af natur. Byen ligger tæt på Kalundborg Fjord og Kalundborg Nor.
 • Handel og uddannelse: Kalundborg er et handels- og oplandscentrum for den vestlige del af Sjælland. Byen har også et uddannelsesmæssigt centrum.

Transportforhold i Kalundborg

Kalundborg har gode transportforhold, der er med til at gøre byen til et attraktivt sted for virksomheder og borgere.

Vejtransport

Kalundborg ligger ved motorvej E20, der forbinder København med Jylland. Byen er også forbundet med en række mindre veje, der fører til omkringliggende byer og landsbyer.

Jernbanetransport

Kalundborg Station ligger på Vestbanen, der forbinder København med Aarhus. Der er direkte togforbindelser til København, Roskilde, Aarhus, Odense og flere andre byer.

Havnetransport

Kalundborg Havn er en af Danmarks vigtigste havne. Havnen er en vigtig eksporthavn for danske virksomheder, og den er også en vigtig indførselshavn for råvarer og andre varer.

Offentlig transport

Kalundborg har et godt udbud af offentlig transport. Der er busser, der kører til de fleste dele af byen og til omkringliggende byer og landsbyer. Der er også en lokal færge, der kører mellem Kalundborg og Sjællands Odde.

Vigtige tal om Kalundborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Kalundborg:

 • Befolkningstal: Ca. 48.602 indbyggere.
 • Areal: 137,8 km².
 • Gennemsnitlig indkomst: Ca. 480.000 kr. om året.

Store ejendomsselskaber i Kalundborg

Store ejendomsselskaber i Kalundborg er bladt andre:  

Lejerbo

Lejerbo er et alment boligselskab, der ejer og administrerer ca. 35.000 boliger i Danmark. I Kalundborg ejer og administrerer Lejerbo ca. 1.700 boliger. Lejerbo er en selvejende institution, der drives uden for profit. Lejerbos formål er at skabe gode og billige boliger til alle.

Grandjean Ejendomme Kalundborg ApS

Grandjean Ejendomme Kalundborg ApS er et privat ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 1.000 boliger i Kalundborg. Selskabet blev grundlagt i 1978 af familien Grandjean. Grandjean Ejendomme Kalundborg ApS fokuserer på at tilbyde kvalitetsboliger til en rimelig pris. Selskabet har en stor portefølje af forskellige boligtyper, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer.

Petersen & Pedersen Ejendomme ApS

Petersen & Pedersen Ejendomme ApS er et privat ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 500 boliger i Kalundborg. Selskabet blev grundlagt i 1985 af brødrene Petersen og Pedersen. Petersen & Pedersen Ejendomme ApS fokuserer på at tilbyde boliger af høj kvalitet til en fair pris. Selskabet har en stor portefølje af forskellige boligtyper, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer.

Houg Ejendomme ApS

Houg Ejendomme ApS er et privat ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 300 boliger i Kalundborg. Selskabet blev grundlagt i 1995 af familien Houg. Houg Ejendomme ApS fokuserer på at tilbyde boliger af høj kvalitet til en fair pris. Selskabet har en stor portefølje af forskellige boligtyper, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer.

Mille Ejendomme ApS

Mille Ejendomme ApS er et privat ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 200 boliger i Kalundborg. Selskabet blev grundlagt i 2000 af Mille Jensen. Mille Ejendomme ApS fokuserer på at tilbyde boliger af høj kvalitet til en fair pris. Selskabet har en stor portefølje af forskellige boligtyper, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer.

Bydele i Kalundborg 

Kalundborg er en by med en lang historie, og dens bydele spejler byens udvikling gennem tiden.

Højbyen, Kalundborg

Højbyen er Kalundborgs gamle bydel, der ligger inden for bymuren. Bydelen er kendetegnet ved sine historiske bygninger, herunder Vor Frue Kirke, Kalundborg Museum og Kalundborg Slot. Højbyen er også et livligt handels- og kulturcentrum.

Nederbyen, Kalundborg

Nederbyen er Kalundborgs nyere bydel, der ligger uden for bymuren. Bydelen er kendetegnet ved sine moderne boliger og erhvervsområder. Nederbyen er også hjemsted for et stort indkøbscenter og en række restauranter og caféer.

Brandsbjerg, Kalundborg

Brandsbjerg er en bydel, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine villaer og rækkehuse. Brandsbjerg er også et populært sted for familier med børn.

Nyrup, Kalundborg

Nyrup er en bydel, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine landlige omgivelser. Nyrup er også et populært sted for pendlere og naturelskere.

Raklev, Kalundborg

Raklev er en bydel, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine landlige omgivelser. Raklev er også et populært sted for pendlere og naturelskere.

Ellede, Kalundborg

Ellede er en bydel, der ligger nordvest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine landlige omgivelser. Ellede er også et populært sted for pendlere og naturelskere.

Ud over disse bydele er der også en række mindre bydele og landsbyer i Kalundborg Kommune. Disse bydele og landsbyer har deres egne unikke identiteter og charme.

Villaområder i Kalundborg

Her er et overblik over de bedste villaområder i Kalundborg:

Højbyen: Højbyen er Kalundborgs gamle bydel, der ligger inden for bymuren. Bydelen er kendetegnet ved sine historiske bygninger og rolige atmosfære. Villaerne i Højbyen er typisk charmerende og veleholdte. 

Nederbyen: Nederbyen er Kalundborgs nyere bydel, der ligger uden for bymuren. Bydelen er kendetegnet ved sine moderne boliger og erhvervsområder. Villaerne i Nederbyen er typisk større og mere moderne end villaerne i Højbyen. 

Brandsbjerg: Brandsbjerg er et villaområde, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine store villaer med udsigt til Kalundborg Fjord. Brandsbjerg er et populært sted for familier med børn, da der er gode skoler og fritidsaktiviteter i området. 

Nyrup: Nyrup er et villaområde, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine naturskønne omgivelser og rolige atmosfære. Nyrup er et populært sted for pendlere og naturelskere, da der er gode busforbindelser til Kalundborg centrum og Skælskør. 

Raklev: Raklev er et villaområde, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine gode udsigtsmuligheder og rolige atmosfære. Raklev er et populært sted for familier med børn, da der er gode skoler og fritidsaktiviteter i området. 

Ellede: Ellede er et villaområde, der ligger nordvest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine naturskønne omgivelser og gode busforbindelser til Kalundborg centrum. Ellede er et populært sted for pendlere og naturelskere, da der er gode muligheder for at gå, cykle og løbe i området.
Hus til leje i Kalundborg.

Lejlighedskomplekser i Kalundborg

Her er et overblik over de bedste lejlighedskomplekser i Kalundborg:

Højbyen: Højbyen er Kalundborgs gamle bydel, der ligger inden for bymuren. Bydelen er kendetegnet ved sine charmerende og velbevarede bygninger. Lejlighedskomplekserne i Højbyen er typisk små og hyggelige med en unik historie. 

Nederbyen: Nederbyen er Kalundborgs nyere bydel, der ligger uden for bymuren. Bydelen er kendetegnet ved sine moderne og veludstyrede lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i Nederbyen er typisk større og mere moderne end lejlighedskomplekserne i Højbyen. De er også mere centralt placeret, hvilket gør dem til et godt valg for pendlere og personer, der ønsker at være tæt på byens centrum. 

Brandsbjerg: Brandsbjerg er et lejlighedsområde, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine nye og moderne lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i Brandsbjerg er typisk store og lyse med gode udsigtsmuligheder. De ligger tæt på naturskønne områder, hvilket gør dem til et godt valg for naturelskere og familier med børn. 

Nyrup: Nyrup er et lejlighedsområde, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine naturskønne omgivelser og rolige atmosfære. Lejlighedskomplekserne i Nyrup er typisk små og hyggelige med udsigt til marker og skov. De er et godt valg for personer, der ønsker at bo i en rolig og naturskøn omgivelse tæt på Kalundborg centrum. 

Raklev: Raklev er et lejlighedsområde, der ligger vest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine naturskønne omgivelser og gode busforbindelser til Kalundborg centrum. Lejlighedskomplekserne i Raklev er typisk mellemstore og veludstyrede med gode udsigtsmuligheder. De er et godt valg for pendlere og personer, der ønsker at bo i en naturskøn og central placering. 

Ellede: Ellede er et lejlighedsområde, der ligger nordvest for Kalundborg. Bydelen er kendetegnet ved sine naturskønne omgivelser og gode busforbindelser til Kalundborg centrum. Lejlighedskomplekserne i Ellede er typisk små og hyggelige med udsigt til marker og skov. De er et godt valg for personer, der ønsker at bo i en rolig og naturskøn omgivelse tæt på Kalundborg centrum.
Lejlighed til leje i Kalundborg.

Butikker i Kalundborg 

I Kalundborg ligger der et bredt udvalg af butikker, der dækker de fleste behov. I byens centrum finder du både store kædebutikker og mindre specialbutikker.

Kordilgade er en af Kalundborgs hovedgader, og her finder du en lang række butikker. Blandt andet:

 • Imerco - en stor kædebutik, der sælger husholdningsartikler, elektronik, boligtilbehør og meget mere.
 • Normal - en discountbutik, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • Matas - en kædebutik, der sælger skønhedsprodukter, helsekost og andre produkter til personlig pleje.
 • Bahne - en kædebutik, der sælger boligtilbehør, gaver og brugskunst.

Relevante links om Kalundborg

Læs mere om Kalundborg på disse sider:
Kalundborg Kommune
Visit Kalundborg
Wikipedia: Kalundborg
Kalundborg på Google Maps
Find lejeboliger i Kalundborg

Ofte stillede spørgsmål