Kolding: Et opdagelsessted for hele familien

Kolding er en by med en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til middelalderen. Byen ligger i Jylland, ved Lillebælt, og er en af de større byer i Sydjylland.
31. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Kolding: Et opdagelsessted for hele familien

Kolding er en by med en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til middelalderen. Byen ligger i Jylland, ved Lillebælt, og er en af de større byer i Sydjylland.

Kolding som by

Kolding er kendetegnet ved sit varierede landskab, der omfatter både fjord, søer, tunneldale og højdedrag. Byens centrum ligger i bunden af en tunneldal, og byen breder sig op ad dalens sider og videre ud i landskabet.

Kolding er også kendt for sin kultur og historie. Byen har et rigt udvalg af museer, teatre og koncertsteder. Koldinghus, der er et af Danmarks største og ældste slotte, er et populært turistmål.

Her er nogle af de mest karakteristiske kendetegn ved Kolding:

 • Landskabet: Kolding er omgivet af et varieret landskab med fjord, søer, tunneldale og højdedrag.
 • Kultur og historie: Kolding har et rigt udvalg af museer, teatre og koncertsteder.
 • Koldinghus: Koldinghus er et af Danmarks største og ældste slotte.

Her er nogle eksempler på, hvordan disse kendetegn kommer til udtryk i byen:

 • Landskabet: Kolding Å, der løber gennem byen, er et populært sted for vandreture og cykling. Kolding Fjord er et populært sted for sejlsport og badning.
 • Kultur og historie: Kolding Kunstmuseum har en samling af dansk og international kunst. Kolding Teater er et vigtigt teater i Kolding. Kolding Jazzfestival er en populær jazzfestival i Kolding.
 • Koldinghus: Koldinghus er åbent for besøgende og huser en række udstillinger om byens historie.

Kolding er en levende og mangfoldig by, der byder på noget for enhver smag.

Transportforhold i Kolding

Kolding har et veludviklet transportsystem, der gør det nemt at komme rundt i byen og til og fra andre dele af Danmark.

Biler: Kolding er forbundet med motorvejen E45, der går fra Esbjerg i syd til Frederikshavn i nord. Der er også en række mindre veje, der forbinder Kolding med andre byer i området. 

Offentlig transport: Kolding har et omfattende netværk af offentlig transport, der omfatter busser og tog. Busserne kører regelmæssigt rundt i byen og til og fra forstæderne. Toget forbinder Kolding med København, Aarhus, Esbjerg og andre byer i Danmark. 

Cyklister: Kolding er en cykelvenlig by med et veludviklet netværk af cykelstier. Cykelstier findes i hele byen, og der er mange cykelparkeringspladser tilgængelige. 

Fodgængere: Kolding er en god by at gå rundt i. Gaderne er brede og velbelyste, og der er mange fortovscaféer og parker, hvor man kan slappe af.

Kolding er en by, der er nem at komme rundt i, uanset om du rejser med bil, offentlig transport, cykel eller til fods.

Vigtige tal om Kolding (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Kolding:

Befolkning: Kolding har en befolkning på omkring 60.000 indbyggere.

Areal: Kolding har et areal på omkring 112 km2.

Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Kolding er omkring 4,5 %.

Uddannelse: Andelen af indbyggere i Kolding med en lang videregående uddannelse er omkring 30 %.

Infrastruktur: Kolding er forbundet med motorvejen E45, der går fra Esbjerg i syd til Frederikshavn i nord. Byen har også et omfattende netværk af offentlig transport, der omfatter busser, tog og færger.

Erhvervsliv: Kolding er et vigtigt erhvervscentrum med en række større virksomheder, herunder Grundfos, Danfoss og Vestas. Byen er også et vigtigt handelscentrum.

Kulturliv: Kolding har et rigt kulturliv med et bredt udvalg af museer, teatre, koncertsteder og andre kulturelle tilbud.

Disse tal giver et overblik over Kolding som by og kommune. De viser, at Kolding er en voksende by med en stærk økonomi og et rigt kulturliv.

Store ejendomsselskaber i Kolding

Her er nogle af de største ejendomsselskaber i Kolding:

 • Pierre Ejendomme er et af de største ejendomsselskaber i Kolding. Selskabet ejer og administrerer over 600 lejeboliger i Kolding og omegn.
 • Boligselskabet Kolding er et alment boligselskab, der ejer og administrerer over 3.000 lejeboliger i Kolding.
 • Kolding Boligforening er et andet alment boligselskab, der ejer og administrerer over 2.000 lejeboliger i Kolding.
 • Heimstaden er et svensk ejendomskoncern, der ejer flere lejeboliger i Kolding.
 • Lykkebo Ejendomme er et privatejet ejendomsselskab, der ejer og administrerer over 500 lejeboliger i Kolding.

Disse selskaber ejer og administrerer en bred vifte af ejendomme i Kolding, herunder lejeboliger, ejerlejligheder, erhvervslokaler og andelsboliger. De spiller en vigtig rolle i byens boligmarked og bidrager til at sikre, at der er boliger til alle behov og budgetter.

Her er nogle eksempler på de ejendomme, som disse selskaber ejer og administrerer i Kolding:

 • Pierre Ejendomme ejer og administrerer en række moderne lejeboliger i centrum af Kolding.
 • Boligselskabet Kolding ejer og administrerer en række almene lejeboliger i forskellige dele af Kolding.
 • Kolding Boligforening ejer og administrerer en række almene lejeboliger i byens udkant.
 • Heimstaden ejer og administrerer en række lejeboliger i forskellige prisklasser i Kolding.
 • Lykkebo Ejendomme ejer og administrerer en række ejerlejligheder og erhvervslokaler i centrum af Kolding.

Bydele i Kolding

Kolding er opdelt i flere bydele:

Kolding Centrum: Centrum er byens hjerte og er hjemsted for mange af byens vigtigste institutioner, herunder Koldinghus, Kolding Teater, Kolding Kunstmuseum og Kolding Storcenter. Centrum er også et vigtigt handelscentrum med et bredt udvalg af butikker og restauranter. 

Sydlige bydel: Den sydlige bydel er en blanding af boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder man også Kolding Stadion, Kolding Idrætscenter og Kolding Campus. 

Nørreby: Nørreby er en gammel bydel med en hyggelig atmosfære. Her finder man mange gamle huse, små butikker og hyggelige cafeer.

Østre bydel: Den østlige bydel er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder man mange nye boliger, erhvervsområder og rekreative områder.

Vestlige bydel: Den vestlige bydel er en blanding af boliger, erhverv og industri. Her finder man også Kolding Fjord, der er et populært sted for badning, sejlsport og fiskeri.

Nordlige bydel: Den nordlige bydel er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder man mange nye boliger, erhvervsområder og rekreative områder. 

Hver bydel har sit eget unikke præg og tilbyder forskellige muligheder for beboere og besøgende.

Villaområder i Kolding

Kolding er en by med et bredt udvalg af boligtyper, herunder villaer. De bedste villaområder i Kolding findes i byens udkant, hvor der er mere plads og ro.

Søndervang: Søndervang er et populært villaområde i den sydlige udkant af Kolding. Området er omgivet af skov og natur, og der er gode muligheder for at dyrke sport og motion.

Skovvang: Skovvang er et andet populært villaområde i den sydlige udkant af Kolding. Området er omgivet af skov, og der er gode muligheder for at gå ture og cykle.

Nørreskov: Nørreskov er et villaområde i den nordlige udkant af Kolding. Området er omgivet af skov og natur, og der er gode muligheder for at dyrke sport og motion.

Abildgaard: Abildgaard er et villaområde i den østlige udkant af Kolding. Området er tæt på motorvejen E45, og der er gode muligheder for at pendle til arbejde.

Blåbjerg: Blåbjerg er et villaområde i den vestlige udkant af Kolding. Området er tæt på Kolding Fjord, og der er gode muligheder for at bade, sejle og fiske.

Disse villaområder tilbyder alle en række fordele, herunder:

 • Ro og fred
 • Gode naturoplevelser
 • Tæt på byens faciliteter

Valget af det bedste villaområde afhænger af individuelle behov og præferencer. Nogle boligsøgende vil prioritere ro og fred, mens andre vil prioritere gode naturoplevelser eller tæt på byens faciliteter.

Hus til leje i Kolding

Lejlighedskomplekser i Kolding

Kolding er en by med mange forskellige kvarterer, og hvert kvarter har sine egne fordele og ulemper. Når det kommer til lejlighedskomplekser, er der dog nogle kvarterer, der skiller sig ud.

Kolding centrum

Kolding centrum er selvfølgelig det mest populære kvarter i byen. Her finder man et stort udvalg af butikker, restauranter og kulturtilbud. Lejlighedskomplekserne i centrum er ofte moderne og velholdte, og de ligger tæt på alt, hvad man har brug for.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Kolding centrum er:

 • Fredensgade 7
 • Jernbanegade 27
 • Kolding Hovedbanegård

Sydlige bydel

Sydlige bydel er et attraktivt kvarter med mange grønne områder og gode indkøbsmuligheder. Lejlighedskomplekserne i sydbyen er ofte lidt billigere end dem i centrum, men de er stadig af god kvalitet.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i sydlige bydel er:

 • Hørparken
 • Svaneparken
 • Højskolens Kollegium

Nørreby

Nørreby er et historisk kvarter med mange gamle bygninger. Lejlighedskomplekserne i nørreby er ofte charmerende og unikke, men de kan være lidt dyrere end dem i andre kvarterer.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i nørreby er:

 • Nørretorv
 • Koldinghus
 • Nørregade

Østre bydel

Østre bydel er et nyt kvarter med mange moderne lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i østbyen er ofte af høj kvalitet og ligger tæt på natur og rekreative områder.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i østlige bydel er:

 • Fjordparken
 • Kolding Svømmehal
 • Kolding Stadion

Vestlige bydel

Vestlige bydel er et blandet kvarter med både gamle og nye bygninger. Lejlighedskomplekserne i vestbyen er ofte rimelige og ligger tæt på motorvej og offentlig transport.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i vestlige bydel er:

 • Vesterbro
 • Kolding Sundhedshus

Nordlige bydel

Nordlige bydel er et nyt kvarter med mange grønne områder. Lejlighedskomplekserne i nordbyen er ofte af høj kvalitet og ligger tæt på natur og rekreative områder.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i nordlige bydel er:

 • Blåbjerg
 • Nordskoven
 • Kolding Golfklub

Når du skal vælge lejlighedskompleks i Kolding, er det vigtigt at overveje dine behov og ønsker. Hvis du er på udkig efter en central beliggenhed med mange faciliteter, er Kolding centrum et godt valg. Hvis du er på udkig efter en mere fredelig beliggenhed med gode indkøbsmuligheder, er sydlige bydel et godt valg. Hvis du er på udkig efter en historisk beliggenhed med charmerende bygninger, er nørreby et godt valg. Hvis du er på udkig efter en moderne beliggenhed med mange rekreative områder, er østlige bydel et godt valg. Hvis du er på udkig efter en rimelig beliggenhed med god infrastruktur, er vestlige bydel et godt valg. Og hvis du er på udkig efter en ny beliggenhed med mange grønne områder, er nordlige bydel et godt valg.

Lejlighed til leje i Kolding

Butikker i Kolding

Kolding er en by med et rigt udvalg af butikker, der dækker alle behov og interesser. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker i byen:

Kolding Storcenter

Kolding Storcenter er Jyllands største indkøbscenter med over 120 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til tøj, elektronik og boligindretning. Nogle af de mest populære butikker i centret er:

 • Bilka - En stor supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer
 • Elgiganten - En elektronikkæde med et stort udvalg af TV, lyd, computere og andet elektronik
 • H&M - En international tøjkæde med et bredt udvalg af tøj til hele familien
 • Intersport - En sportskæde med et bredt udvalg af sportstøj, sko og udstyr
 • JYSK - En kæde med boligtilbehør, herunder møbler, sengetøj, tæpper og meget mere

City Kolding

City Kolding er den historiske bymidte i Kolding. Her finder du et mere eksklusivt udvalg af butikker end i Kolding Storcenter. Nogle af de mest populære butikker i City Kolding er:

 • Companys - En dansk tøjkæde med et bredt udvalg af tøj til kvinder
 • Ganni - En dansk tøjdesigner med et eksklusivt udvalg af tøj til kvinder
 • Jens Arent - En dansk tøjdesigner med et eksklusivt udvalg af tøj til mænd
 • Marianne Isager - En dansk tøjdesigner med et eksklusivt udvalg af tøj til kvinder
 • Pia Arvesøe - En dansk tøjdesigner med et eksklusivt udvalg af tøj til kvinder

Østergade

Østergade er en af de mest populære gågader i Kolding. Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder:

 • Flying Tiger Copenhagen - En dansk butikskæde med et bredt udvalg af sjove og praktiske hverdagsprodukter
 • Hummel - En dansk sportstøjskæde med et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr
 • Nike - En amerikansk sportstøjskæde med et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr
 • Primark - En international tøjkæde med et bredt udvalg af tøj til hele familien til lave priser
 • Topshop - En britisk tøjkæde med et bredt udvalg af tøj til kvinder

Andre butikker i Kolding

Udover disse store butikker finder du også mange mindre butikker i Kolding, der tilbyder et bredt udvalg af varer og ydelser. Her er nogle eksempler:

 • Bøg & idé - En boghandel med et stort udvalg af bøger, magasiner og andre medier
 • Elkjøp - En norsk elektronikkæde med et bredt udvalg af elektronik
 • Gastroteket - En specialbutik med et bredt udvalg af fødevarer og drikkevarer
 • Ilva - En dansk møbelkæde med et bredt udvalg af møbler og boligtilbehør
 • JYSK - En dansk boligtilbehørskæde med et bredt udvalg af møbler, sengetøj, tæpper og meget mere

Uanset hvad du leder efter, er der med garanti en butik i Kolding, der kan opfylde dine behov.

Relevante links om Kolding

Læs mere om Kolding på disse sider:

Kolding Kommune

Visit Kolding

Wikipedia: Kolding

Kolding på Google Maps

Find lejeboliger i Kolding

Ofte stillede spørgsmål