Korsør: Den charmerende by ved Storebælt

Korsør er en by i Slagelse Kommune på Sjælland. Byen ligger ved Storebælt og er en af de vigtigste byer i området.
31. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Korsør: Den charmerende by ved Storebælt

Korsør er kendetegnet ved sin lange historie, maritime arv og sin centrale placering.

Korsør som by 

Byen har været beboet siden oldtiden, og der har været en bosættelse på stedet siden vikingetiden. Korsør var et vigtigt handelscenter i middelalderen, og byen var også en vigtig havn for overfarten til Fyn.

I dag er Korsør en moderne by med et bredt udvalg af butikker, restauranter og attraktioner. Byen er hjemsted for en stor flådestation, og Korsør er også en vigtig industriby.

Nogle af de mest karakteristiske ting ved Korsør er:

 • Storebæltsbroen: Storebæltsbroen forbinder Korsør med Nyborg på Fyn. Broen er et ikonisk vartegn for byen og området.
 • Korsør Fæstning: Korsør Fæstning er en gammel fæstning, der blev bygget i 1600-tallet. Fæstningen er nu et museum, og den giver et indblik i byens historie.
 • Korsør Lystskov: Korsør Lystskov er en stor skov, der ligger lige uden for byen. Skoven er et populært sted for friluftsliv, og der er mange stier, der er velegnet til vandreture og cykling.
 • Korsør Bypark: Korsør Bypark er en ny park. Parken er et populært sted for afslapning og rekreation, og der er mange legepladser, sportsfaciliteter og en sø. 

Transportforhold i Korsør

Korsør har gode transportforhold, der gør byen til et attraktivt sted at bo, arbejde og besøge.

Vejstransport

Korsør er forbundet til resten af Danmark og Europa via E20-motorvejen. Motorvejen giver en hurtig og effektiv transportmulighed muligheder til København, Aarhus og andre større byer i Danmark. Korsør har også en god forbindelse til Fyn via Storebæltsbroen.

Jernbanetransport

Korsør har en god jernbaneforbindelse til København og andre større byer i Danmark. Toget giver en miljøvenlig og behagelig transportmulighed.

Havn

Korsør har en stor havn, der kan håndtere både gods og passagerer. Havnen giver en mulighed for at transportere gods til og fra resten af verden.

Cykling

Korsør er en cykelvenlig by med mange cykelstier. Cykling er en populær transportform i Korsør, og det er en god måde at opleve byen på.

Offentlig transport

Korsør har et godt udvalg af offentlig transport. Byen har en buslinje, der kører rundt i byen og til nærliggende byer. Der er også en færge, der kører til og fra Nyborg.

Private køretøjer

Korsør er også en god by at bo i, hvis du har et privat køretøj. Byen har gode parkeringsforhold, og der er mange parkeringspladser i nærheden af centrum.

Vigtige tal om Korsør (2023)

De vigtigste tal der beskriver Korsør er:

 • Befolkning: Korsør har en befolkning på omkring 14.000 mennesker.
 • Areal: Korsør har et areal på omkring 14 km².
 • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Korsør er omkring 5 %.
 • Gennemsnitlig alder: Den gennemsnitlige alder i Korsør er omkring 40 år.

Disse tal giver et indblik i Korsørs størrelse, økonomi, befolkning og andre vigtige aspekter.

Store ejendomsselskaber i Korsør

EH FORMUEFORVALTNING ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2014. Selskabet er ejet af EH Holding ApS, som er et familieejet selskab. EH FORMUEFORVALTNING ApS har hovedsæde i Korsør.

Selskabets primære aktivitet er at administrere og forvalte ejendomme. EH FORMUEFORVALTNING ApS har et bredt udvalg af ejendomme i sin portefølje, herunder boliger, erhvervsejendomme og jord. Selskabets ejendomme er beliggende i hele Danmark.

Dyrehaven Ejendomme ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2007. Selskabet er ejet af Dyrehaven Gruppen A/S, som er et familieejet selskab. Dyrehaven Ejendomme ApS har hovedsæde i Korsør.

Selskabets primære aktivitet er at administrere og forvalte ejendomme. Dyrehaven Ejendomme ApS har et fokus på boliger og erhvervsejendomme. Selskabets ejendomme er beliggende i Korsør og omegn.

Thm Ejendomme ApS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2010. Selskabet er ejet af Thm Holding ApS, som er et familieejet selskab. Thm Ejendomme ApS har hovedsæde i Korsør.

Selskabets primære aktivitet er at administrere og forvalte ejendomme. Thm Ejendomme ApS har et fokus på boliger og erhvervsejendomme. Selskabets ejendomme er beliggende i Korsør og omegn.

Bydele i Korsør

Korsør er opdelt i to bydele: Sydbyen og Halsskov.

Sydbyen er den ældste del af Korsør og ligger syd for havnen og noret. Bydelen er præget af sin historie og maritime arv. Her finder man Korsør Fæstning, Korsør Lystskov og Korsør Bypark.

Halsskov er den nyere del af Korsør og ligger nord for havnen og noret. Bydelen er præget af sin moderne arkitektur og sit livlige handelsliv. Her finder man Korsør Havn, Korsør Station og Korsør Storcenter.

Begge bydele har deres egne unikke karakteristika og tilbyder noget for enhver smag.

Villaområder i Korsør 

Here are some of the best villaområder in Korsør:

 • Grønpark er et attraktivt villaområde med moderne og velholdte villaer. Området ligger tæt på centrum og har gode transportforbindelser.
 • Ny Havn er et nyt villaområde med moderne arkitektur og skøn udsigt over Storebælt. Området ligger tæt på havnen og har gode faciliteter, herunder en park, en marina og et fitnesscenter.
 • Sønderskoven er et veludviklet villaområde med et stort udvalg af villaer i forskellige størrelser og stilarter. Området ligger tæt på skoven og har gode udsigtsmuligheder.
 • Ørbyen er et charmerende villaområde med en blanding af gamle og nye villaer. Området ligger tæt på centrum og har gode transportforbindelser.
 • Bramsnæs er et roligt og eksklusivt villaområde med store og velholdte villaer. Området ligger tæt på Storebælt og har en skøn udsigt over det smukke hav.

Hus til leje i Korsør

Lejlighedskomplekser i Korsør

Korsør har en række gode lejlighedskomplekser, som tilbyder forskellige typer af lejligheder til forskellige behov og budgetter. Her er nogle af de bedste områder for lejlighedskomplekser i Korsør:

 • Ørbyen: Ørbyen er et hyggeligt og centralt område med et godt udvalg af lejlighedskomplekser. Her finder du både nye og gamle lejlighedskomplekser i forskellige størrelser og stilarter. Området ligger tæt på centrum og har gode transportforbindelser.
 • Halsskov: Halsskov er en moderne bydel med et stort udvalg af lejlighedskomplekser. Her finder du både billige og dyre lejlighedskomplekser i forskellige størrelser og stilarter. Området ligger tæt på havnen og har gode transportforbindelser.
 • Grønpark: Grønpark er et attraktivt område med et godt udvalg af lejlighedskomplekser. Her finder du både moderne og klassiske lejlighedskomplekser i forskellige størrelser og stilarter. Området ligger tæt på centrum og har gode transportforbindelser.
 • Ny Havn: Ny Havn er et nyt område med et godt udvalg af lejlighedskomplekser. Her finder du moderne lejlighedskomplekser med udsigt over Storebælt. Området ligger tæt på havnen og har gode transportforbindelser.
 • Sønderskoven: Sønderskoven er et naturskønt område med et godt udvalg af lejlighedskomplekser. Her finder du både moderne og klassiske lejlighedskomplekser i forskellige størrelser og stilarter. Området ligger tæt på skoven og har gode transportforbindelser.
 • Bramsnæs: Bramsnæs er et roligt og eksklusivt område med et godt udvalg af lejlighedskomplekser. Her finder du moderne og klassiske lejlighedskomplekser i forskellige størrelser og stilarter. Området ligger tæt på Storebælt og har en skøn udsigt over det smukke hav.

Lejlighed til leje i Korsør

Butikker i Korsør

I Korsør Storcenter ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Føtex: Dansk supermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og services.
 • Elgiganten: Dansk elektronikkæde, der tilbyder et bredt udvalg af elektronikprodukter til både privat- og erhvervsmarkedet.
 • Jysk: Dansk møbelkæde, der tilbyder et bredt udvalg af møbler til både hjemmet og haven.
 • Coop: Dansk supermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og services.
 • Matas: Dansk kosmetisk kæde, der tilbyder et bredt udvalg af kosmetik, parfume, hudpleje og helseprodukter.
 • H&M: Svensk modekæde, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Zara: Spansk modekæde, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Bestseller: Dansk modekæde, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.

Havnegade er en af Korsørs hovedgader, og her ligger der blandt andet følgende butikker:

 • Grønlund: Gavebutik, der tilbyder et bredt udvalg af gaver, boliginteriør og kunst.
 • Illums Bolighus: Dansk bolighus, der tilbyder et bredt udvalg af boliginteriør, møbler og belysning.
 • Tøjeksperten: Dansk tøjbutik, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Normal: Dansk discountsupermarked, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • Hummel: Dansk sportstøjsbrand, der tilbyder et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr til både mænd, kvinder og børn.
 • Foot Locker: Amerikansk sportstøjskæde, der tilbyder et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr til både mænd, kvinder og børn.
 • Intersport: Dansk sportstøjskæde, der tilbyder et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr til både mænd, kvinder og børn.

Relevante links om Korsør

Læs mere om Korsør på disse sider:

Slagelse Kommune
Wikipedia: Korsør
Korsør på Google Maps
Find lejeboliger i Korsør

Ofte stillede spørgsmål