Lejeboliger i København: Alt, hvad du behøver at vide

København er Danmarks hovedstad og største by. Den er beliggende ved Øresund, der adskiller Danmark fra Sverige. København er en moderne og kosmopolitisk by med en rig historie og kultur. Byen er hjemsted for en række UNESCO-verdensarvssteder, herunder Amalienborg Slot, Christiansborg Slot og Rosenborg Slot.
25. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Lejeboliger i København: Alt, hvad du behøver at vide

København er Danmarks hovedstad og største by. Den er beliggende ved Øresund, der adskiller Danmark fra Sverige. København er en moderne og kosmopolitisk by med en rig historie og kultur. Byen er hjemsted for en række UNESCO-verdensarvssteder, herunder Amalienborg Slot, Christiansborg Slot og Rosenborg Slot.

København som by

København er en populær turistdestination for både danskere og udenlandske besøgende. Byen tilbyder noget for enhver smag, uanset om du er interesseret i historie, kultur, natur eller bare en hyggelig weekendtur.

Transportforhold i København

København har et veludviklet transportnet, der gør det nemt og hurtigt at komme rundt i byen.

Offentlig transport

Den offentlige transport i København består af metro, busser, sporvogne og S-tog. Metroen er den hurtigste måde at komme rundt i byen, og den har stationer i alle byens vigtigste knudepunkter. 

Busserne og sporvognene er også effektive transportmidler, og de dækker et stort område af byen. S-togene forbinder København med forstæderne og andre dele af Danmark. 

Cykling

Cykling er en populær transportform i København, og byen har et omfattende netværk af cykelstier. Cykling er en god måde at komme rundt i byen på, da det er både hurtigt og nemt. 

Biler

København er en trafikeret by, og bilkørsel kan være tidskrævende. Det er dog muligt at køre bil i byen, hvis man er villig til at bruge tid på at finde parkeringsplads.

Færger

Færger forbinder København med Sverige og Bornholm. Færgeoverfarten til Sverige er en populær måde at komme til Malmø og andre svenske byer. Færgeoverfarten til Bornholm er en god måde at komme til den smukke ø. 

Vigtige tal om København (2023)

De vigtigste tal, der beskriver København, er:

Befolkning: 678.382 (2022)

Areal: 88,2 km²

Store ejendomsselskaber i København

De største ejendomsselskaber i København er:

Jeudan er Danmarks største børsnoterede ejendomsvirksomhed, der investerer i kontorer, boliger og detailejendomme i København.

Carlsberg Byen P/S har hovedansvaret for udviklingen af Carlsberg Byen, der ligger i hjertet af København.

Goldschmidt Ejendomme A/S er et familieejet ejendomsselskab, der ejer og forvalter en portefølje af bolig- og erhvervsejendomme i København.

Voxeværket er et alment boligselskab, der ejer og forvalter en portefølje af boliger i København.

Bydele i København

Frederiksberg

Det er meget populært at leje lejebolig på Frederiksberg, da Frederiksberg er et af de mest trendy steder i København.

Nogle af byens dyreste og mest eksklusive lejeboliger er på Frederiksberg. Derudover er Frederiksberg et område, hvor du finder gode shopping muligheder i form af Frederiksberg Centeret, hurtig adgang til offentlig transport i form af både buser og metrolinjer.

Og sidst men ikke mindst, så ligger en lang række fakulteter fra Københavns Universitet samt ikke mindst Copenhagen Business School midt på Frederiksberg, hvilket gør det til et meget eftertragtet område at bo i for særlig studerende.

Østerbro

Et andet sted hvor det er meget populært at leje lejebolig er på Østerbro. På Østerbro finder du masser af hyggelige gader med små nichebutikker, skøn natur i form af Fælledparken og ikke mindst et hyggeligt natte- og byliv, der er domineret af små barer og mindre klubber.

Østerbro er samtidig et af de mest rolige kvarterer i København. Man kan godt sige at Østerbro er ’kedeligt’ sammenlignet med både Nørrebro og Vesterbro, men hvis man godt kan lide, at der er stille om aftenen, så vil du ikke blive skuffet.

På Østerbro finder du også bydelen Nordhavn, der er et af de steder i København hvor der bygges allermest i disse år.

Vesterbro

Vesterbro er på mange måder det modsatte af Østerbro. Her er der altid liv – og det er ikke en overdrivelse at sige, at Vesterbro er bydelen ’der aldrig sover’. Vesterbro har mange spændende lejeboliger og det er meget eftertragtet at leje lejebolig på Vesterbro .

I gamle dage var Vesterbro et arbejder- og industrikvarter, hvor særligt slagterindustrien dominerede i kødbyen. Men sådan er det ikke længere. Bydelen har gennemgået en stor udvikling og i dag er den gamle kødby helt forandret. Her finder du i dag massevis af gode restauranter, barer, klubber og ikke mindst biografer. Her er der altid liv, og med sin placering midt inde i Københavnen kommer du aldrig til at være langt fra noget.

Nørrebro

Ligesom Vesterbro, er Nørrebro et af Københavns mest kulørte og mangfoldige kvarterer, hvilket betyder at det er meget interessant for kreativt indstillede mennesker at leje lejebolig på Nørrebro. Det er også her de unge og studerende holder til.

Her ligger der ligesom på Vesterbro massevis af restauranter, barer og natklubber, som du skal glæde dig til at opleve. Et af de mest populære steder at bo på Nørrebro er ved Nørrebros runddel ved Assistens Kirkegård samt i Stefansgade.

Amager

Et sidste sted som er værd at fremhæve ved København, er Amager. Amager er en del af København – men ikke hvis du spørger en indfødt amagergenser.

Amager huser dog mere end 200.000 af alle Københavnere og er generelt et område, der har været præget af stor udvikling de sidste mange år.

Du finder alle typer lejebolig på Amager. Siden Københavns Lufthavn ligger på Amager har du altid nem adgang til metrolinjerne, så du kan komme vidt omkring i København på kort tid.

Villaområder i København

Gentofte

Gentofte er en af de mest eksklusive bydele i København. Her finder du en række store og smukke villaer, samt gode skoler og fritidsfaciliteter. Gentofte ligger tæt på Dyrehaven, hvilket giver mulighed for gode naturoplevelser.

Gentofte er også hjemsted for en række virksomheder og institutioner, herunder Rigshospitalet, Danmarks Radio og Carlsberg.

Hus til leje i Gentofte

Hellerup

Hellerup er en anden eksklusiv bydel i København. Her finder du en række arkitektonisk interessante villaer, samt gode shoppingmuligheder og restauranter. Hellerup ligger tæt på Øresund, hvilket giver mulighed for at tage en bådtur til Sverige.

Hus til leje i Hellerup

Frederiksberg

Frederiksberg er en bydel med en blanding af villaer, lejligheder og rækkehuse. Her finder du en række parker og grønne områder, samt gode shoppingmuligheder og restauranter. Frederiksberg ligger i nærheden af centrum af København, hvilket gør det nemt at komme rundt til byens seværdigheder og attraktioner.

Hus til leje Frederiksberg

Lejlighedskomplekser i København

Østerbro

Østerbro er en populær bydel for både unge og familier. Der er et stort udvalg af lejlighedskomplekser i alle prisklasser, og bydelen byder på en hyggelig og afslappet atmosfære. Østerbro ligger tæt på centrum af København, hvilket gør det nemt at komme rundt til byens seværdigheder og attraktioner.

Lejlighed til leje i Østerbro

Nørrebro

Nørrebro er en multikulturel bydel med en livlig og spændende atmosfære. Der er et stort udvalg af lejlighedskomplekser i alle prisklasser, og bydelen byder på et væld af restauranter, barer og kulturelle tilbud. Nørrebro ligger tæt på centrum af København, men også tæt på grønne områder som Botanisk Have og Fælledparken.

Lejlighed til leje i Nørrebro

Vesterbro

Vesterbro er en hip og trendy bydel med et stort udvalg af lejlighedskomplekser. Bydelen er kendt for sin livlige natteliv og sit store udvalg af shoppingmuligheder. Vesterbro ligger tæt på centrum af København, og der er gode transportmuligheder til resten af byen.

Lejlighed til leje i Vesterbro

Butikker i København

I Strøget, Københavns mest berømte gågade, finder du et væld af butikker, der dækker alle behov.

Modebutikker: Strøget er et must for alle modeentusiaster. Her finder du alt fra internationale luksusbrands som Louis Vuitton og Gucci til danske designere som Malene Birger og By Malene Birger. 

Kosmetikbutikker: Strøget er også et godt sted at finde alt, hvad du har brug for til din skønhed. Her finder du alt fra parfumer og makeup til hårprodukter og solcreme.

Boligbutikker: Strøget er også et godt sted at finde boligtilbehør. Her finder du alt fra møbler og interiør til kunst og design.

Relevante links om København

Læs mere om København på disse sider:

København Kommune

Visit København

Wikipedia: København

København på Google Maps

Find lejeboliger i København

Ofte stillede spørgsmål