Middelfart: Byen med det hele

Middelfart er en købstad på Fyn, der er kendt for sin placering ved Lillebælt. Byen er en vigtig trafikal knudepunkt, da den ligger mellem Jylland og Fyn.
1. februar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Middelfart: Byen med det hele

Middelfart er en købstad på Fyn, der er kendt for sin placering ved Lillebælt. Byen er en vigtig trafikal knudepunkt, da den ligger mellem Jylland og Fyn. 

Middelfart som by

Middelfart er også en populær turistdestination, der byder på en række attraktioner, herunder:

 • Bridgewalking Lillebælt: En spændende oplevelse, hvor man kan gå på tværs af Lillebæltsbroen i 75 meters højde.
 • VM. CLAY. Keramik Museum: Et museum for keramisk kunst, der er hjemsted for en samling af over 10.000 værker fra hele verden.
 • Naturpark Lillebælt: En naturpark med en varieret natur, der omfatter både kystområder, skove og marker.

Udover disse attraktioner er Middelfart også kendt for sin hyggelige bymidte, der er præget af brostensbelagte gader og velbevarede bygninger.

Her er nogle af de ting, der kendetegner Middelfart:

 • Placering ved Lillebælt: Middelfart er placeret ved Lillebælts smalleste sted, hvilket har gjort byen til en vigtig trafikal knudepunkt gennem historien.
 • Hyggelig bymidte: Middelfarts bymidte er præget af brostensbelagte gader og velbevarede bygninger, hvilket giver byen en hyggelig atmosfære.
 • Naturpark Lillebælt: Middelfart er omgivet af Danmarks største marin naturpark, Naturpark Lillebælt. Naturparken omfatter både kystområder, skove og marker, og byder på et rigt dyreliv.
 • Attraktioner: Middelfart byder på en række attraktioner, herunder Bridgewalking Lillebælt, VM. CLAY. Keramik Museum og Naturpark Lillebælt.

Transportforhold i Middelfart

Middelfart er en vigtig trafikal knudepunkt, der ligger mellem Jylland og Fyn. Byen har gode forbindelser til både bil, tog og bus.

Motorvej

Middelfart er beliggende ved E20, der er en af Danmarks vigtigste motorveje. Motorvejen forbinder Middelfart med Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Jernbane

Middelfart har en jernbanestation, der ligger på hovedjernbanen mellem København og Aarhus. Togene kører regelmæssigt til og fra Middelfart, og der er gode forbindelser til både Odense, Fredericia, København og Aarhus.

Bus

Middelfart har et godt busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører regelmæssigt, og der er gode forbindelser til både Odense, Fredericia og Lillebæltsbroen.

Vigtige tal om Middelfart (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Middelfart, er:

 • Befolkningstal: Middelfart har et indbyggertal på ca. 22.000 (2023).
 • Areal: Middelfart har et areal på ca. 57 km².

Store ejendomsselskaber i Middelfart 

Store ejendomsselskaber i middelfart er blandt andre:

Ejendomsselskabet Lindebjerg ApS

Ejendomsselskabet Lindebjerg ApS er et dansk ejendomsselskab, der er ejet af Middelfart Kommune. Selskabet blev grundlagt i 1997, og dets formål er at administrere og forvalte kommunens ejendomme.

Lindebjerg ApS har et ejendomsportefølje på ca. 10.000 m², som består af boliger, erhvervslokaler og parkeringspladser. Selskabets ejendomme er fordelt over hele Middelfart Kommune.

Ejendomsselskabet Damgårdsvej Aps

Ejendomsselskabet Damgårdsvej Aps er et dansk ejendomsselskab, der er ejet af en privat investor. Selskabet blev grundlagt i 2005, og dets formål er at administrere og forvalte et udvalg af ejendomme i Middelfart.

Damgårdsvej Aps' ejendomsportefølje består af ca. 5.000 m², som er fordelt på boliger og erhvervslokaler. Selskabets ejendomme er fordelt i Middelfarts centrum.

Ejendomsselskabet Aalsbo ApS

Ejendomsselskabet Aalsbo ApS er et dansk ejendomsselskab, der er ejet af en privat investor. Selskabet blev grundlagt i 2010, og dets formål er at administrere og forvalte et udvalg af ejendomme i Middelfart.

Aalsbo ApS' ejendomsportefølje består af ca. 3.000 m², som er fordelt på boliger og erhvervslokaler. Selskabets ejendomme er fordelt i Middelfarts nordlige bydel.

Ejendomsselskabet Nyvang

Ejendomsselskabet Nyvang er et dansk ejendomsselskab, der er ejet af en privat investor. Selskabet blev grundlagt i 1970, og dets formål er at administrere og forvalte et udvalg af ejendomme i Middelfart.

Nyvangs ejendomsportefølje består af ca. 2.000 m², som er fordelt på boliger og erhvervslokaler. Selskabets ejendomme er fordelt i Middelfarts østlige bydel.

Middelfart A/S

Middelfart A/S er et dansk aktieselskab, der er ejet af Middelfart Kommune. Selskabet blev grundlagt i 1972, og dets formål er at udvikle og drive erhvervsområder i Middelfart.

Middelfart A/S ejer og driver et antal erhvervsområder i Middelfart, herunder Middelfart Industripark, Middelfart Havnefront og Middelfart Business Park.

danbolig Middelfart

danbolig Middelfart er en dansk ejendomsmæglerkæde, der er en del af danbolig. Selskabet blev grundlagt i 2002, og dets formål er at formidle køb, salg og udlejning af ejendomme i Middelfart.

danbolig Middelfart har et team af erfarne ejendomsmægler, der er specialiseret i Middelfart-området. Selskabet tilbyder en bred vifte af ejendomsmæglerydelser, herunder salg af ejerboliger, lejeboliger, erhvervslokaler og sommerhuse.

Bydele i Middelfart 

Middelfart er opdelt i følgende bydele:

Gammelbyen

Gammelbyen er Middelfarts historiske bykerne. Bydelen er præget af brostensbelagte gader, velbevarede bygninger og en hyggelig atmosfære. I Gammelbyen finder man blandt andet Middelfart Kirke, Brogade, den gamle havn og Den Gamle Bypark.

Nybyen

Nybyen er Middelfarts nyere bydel. Bydelen er præget af moderne boliger, erhvervslokaler og uddannelsesinstitutioner. I Nybyen finder man blandt andet Middelfart Gymnasium, Middelfart Handelsskole og Middelfart Svømmehal.

Østre Bydel

Østre Bydel er Middelfarts østlige bydel. Bydelen er præget af boliger, erhvervslokaler og et stort naturområde. I Østre Bydel finder man blandt andet Middelfart Sundhedscenter, Middelfart Arena og Middelfart Kommunes administration.

Vestre Bydel

Vestre Bydel er Middelfarts vestlige bydel. Bydelen er præget af boliger, erhvervslokaler og et naturområde. I Vestre Bydel finder man blandt andet Middelfarts havnefront, Lillebæltsbroen og Middelfarts Tekniske Skole. 

Søndre Bydel

Søndre Bydel er Middelfarts sydlige bydel. Bydelen er præget af boliger, erhvervslokaler og et naturområde. I Søndre Bydel finder man blandt andet Middelfarts campingplads, Middelfarts bibliotek og Middelfarts svømmehal.

Villaområder i Middelfart

De bedste villaområder i Middelfart

Gammelbyen er en historisk bydel med brostensbelagte gader og velbevarede bygninger. Bydelen er præget af en hyggelig atmosfære, men der findes ikke mange villaer i Gammelbyen.

Nybyen er en nyere bydel med moderne boliger, erhvervslokaler og uddannelsesinstitutioner. Bydelen er præget af en livlig atmosfære, men der findes heller ikke mange villaer i Nybyen.

Østre Bydel er en østlig bydel med boliger, erhvervslokaler og et stort naturområde. Bydelen er præget af en grøn og rolig atmosfære. Her findes flere villaområder, herunder:

 • Lindebjerg er et villaområde med 100-200 m2 villaer fra 1960'erne og 1970'erne. Området er omgivet af skov og natur, og der er gode muligheder for at dyrke motion.
 • Stenbjerg er et villaområde med 200-300 m2 villaer fra 1970'erne og 1980'erne. Området ligger tæt på Middelfart centrum og har gode indkøbs- og servicemuligheder.
 • Kærbæk er et villaområde med 300-400 m2 villaer fra 1980'erne og 1990'erne. Området ligger tæt på Lillebæltsbroen og har gode udsigtsmuligheder.

Hus til leje i Middelfart.

Lejlighedskomplekser i Middelfart

De bedste lejlighedskomplekser i Middelfart

Gammelbyen er en historisk bydel med brostensbelagte gader og velbevarede bygninger. Bydelen er præget af en hyggelig atmosfære, og her findes flere lejlighedskomplekser, herunder:

 • Gammelbyens Tårn er et lejlighedskompleks med 61 lejligheder fra 2017. Lejlighederne har en størrelse på 60-120 m2 og ligger i hjertet af Middelfarts gamle bydel.
 • Middelfarthus er et lejlighedskompleks med 101 lejligheder fra 1990. Lejlighederne har en størrelse på 40-120 m2 og ligger tæt på Middelfart centrum og havnen.

Nybyen er en nyere bydel med moderne boliger, erhvervslokaler og uddannelsesinstitutioner. Bydelen er præget af en livlig atmosfære, og her findes flere lejlighedskomplekser, herunder:

 • Middelfart Park er et lejlighedskompleks med 168 lejligheder fra 2014. Lejlighederne har en størrelse på 60-120 m2 og ligger tæt på Middelfart centrum og Middelfart Gymnasium.
 • Stribparken er et lejlighedskompleks med 126 lejligheder fra 2012. Lejlighederne har en størrelse på 40-120 m2 og ligger tæt på Lillebæltsbroen og Middelfarts havnefront.

Østre Bydel er en østlig bydel med boliger, erhvervslokaler og et stort naturområde. Bydelen er præget af en grøn og rolig atmosfære, og her findes flere lejlighedskomplekser, herunder:

 • Lindebjergparken er et lejlighedskompleks med 108 lejligheder fra 1990. Lejlighederne har en størrelse på 60-120 m2 og ligger tæt på Middelfarts naturområde.
 • Stenbjergparken er et lejlighedskompleks med 102 lejligheder fra 1990. Lejlighederne har en størrelse på 40-120 m2 og ligger tæt på Middelfart centrum og Middelfarts havnefront.

Lejlighed til leje i Middelfart.

Butikker i Middelfart 

I Middelfart ligger der blandt andet følgende butikker

Middelfart er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker enhver smag og ethvert behov. Byen har både store shoppingcentre, hyggelige gågader og specialbutikker.

Middelfart Centret

Middelfart Centret er byens største shoppingcenter med over 60 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og livsstilsvarer. Nogle af de butikker, du finder i Middelfart Centret, er:

 • H&M: Tøj, sko, accessories, undertøj, badetøj, sportstøj, boligtilbehør
 • NORMAL: Mad, drikkevarer, personlig plejeprodukter, rengøringsmidler, husholdningsartikler
 • Føtex: Mad, drikkevarer, nonfood, elektronik, møbler, bøger, legetøj
 • Matas: Personlig plejeprodukter, hudplejeprodukter, makeup, parfume, hårplejeprodukter
 • Imerco: Køkkenudstyr, boligindretning, gaver, glas, porcelæn, køkkenmaskiner

Relevante links om Middelfart

Læs mere om Middelfart på disse sider:
Middelfart Kommune
Visit Middelfart
Wikipedia: Middelfart
Middelfart på Google Maps
Find lejeboliger i Middelfart.

Ofte stillede spørgsmål