Oplev Horsens: Danmarks skjulte perle

Horsens er en by med en rig historie og kultur. Byen er beliggende ved fjorden Horsens Fjord og har en tæt forbindelse til naturen.
31. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Oplev Horsens: Danmarks skjulte perle

Horsens er en by med en rig historie og kultur. Byen er beliggende ved fjorden Horsens Fjord og har en tæt forbindelse til naturen.

Horsens som by

Nogle af de ting, der kendetegner Horsens, er:

 • Kulturliv: Horsens er en kulturel by med mange museer, teatre og koncertsteder. Byen er vært for en række store kulturfestivaler, herunder Heartland Festival, Horsens Jazz Festival og Horsens Operafestival.
 • Natur: Horsens er omgivet af natur, herunder Gudenå, Horsens Fjord og skovområder. Byen har et rigt foreningsliv med mange muligheder for at være aktiv i naturen.
 • Innovation: Horsens er en innovativ by med et stærkt iværksættermiljø. Byen er hjemsted for en række teknologivirksomheder og har en vision om at blive en af Danmarks førende teknologibyer.

Her er nogle eksempler på specifikke seværdigheder og oplevelser i Horsens:

 • Fængslet: Det tidligere Horsens Statsfængsel er nu et museum og kulturhus med koncerter, festivaler og andre kulturarrangementer.
 • Jellingstien: En vandreturssti, der går fra Horsens til Jelling. Stien går gennem smuk natur og forbi historiske seværdigheder, herunder Jellingstenene.
 • Gudenå Museum: Et museum om Gudenåen, Danmarks længste å. Museet har en samling af både arkæologiske fund og moderne kunst.

Horsens er en by med noget for enhver smag. Byen er et godt sted at bo, arbejde og besøge.

Transportforhold i Horsens

Horsens har et godt udvalg af transportmuligheder. Byen har en central placering i Østjylland, og den er godt forbundet til resten af Danmark med både vej, jernbane og bus.

Vejtransport er den mest populære transportform i Horsens. Byen har et veludviklet vejnetværk, der forbinder den med de omkringliggende byer og landsbyer. Der er også gode forbindelser til Aarhus, København og Odense. 

Jernbanetransport er også en god mulighed i Horsens. Byen har en jernbanestation, der forbinder den med Aarhus, København og Odense. Der er også direkte togforbindelser til andre byer i Østjylland, herunder Randers, Silkeborg og Grenaa. 

Bustransport er en god mulighed for at komme rundt i Horsens. Byen har et netværk af busser, der forbinder de forskellige bydele. Der er også busforbindelser til de omkringliggende byer og landsbyer. 

Cykling er også en populær transportform i Horsens. Byen har et veludviklet cykelstisystem, der gør det nemt at komme rundt. 

Gåture er også en god mulighed for at komme rundt i Horsens. Byen er forholdsvis kompakt, og det er nemt at gå fra den ene ende af byen til den anden. 

Horsens Kommune arbejder på at forbedre transportforholdene i byen. I de kommende år vil der blive investeret i nye cykelstier og busser. Der vil også blive arbejdet på at gøre det lettere at parkere i byen.

Vigtige tal om Horsens (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Horsens:

 • Befolkning: Horsens har en befolkning på omkring 63.162 indbyggere. Det gør den til den fjerdestørste by i Østjylland.
 • Areal: Horsens har et areal på omkring 515,2 km2. 
 • Økonomi: Horsens er en vigtig økonomisk by i Østjylland. Byen har et stærkt industri- og handelsliv.
 • Uddannelse: Horsens har et godt udvalg af uddannelsesinstitutioner, herunder universitet, erhvervsskoler og gymnasier.
 • Kulturliv: Horsens er en kulturel by med mange museer, teatre og koncertsteder. Byen er vært for en række store kulturfestivaler.
 • Natur: Horsens er omgivet af natur, herunder Gudenå, Horsens Fjord og skovområder. Byen har et rigt foreningsliv med mange muligheder for at være aktiv i naturen.

Her er nogle specifikke tal, der kan være interessante:

 • Gennemsnitsindkomst: Den gennemsnitlige indkomst i Horsens er omkring 350.000 kr. om året.
 • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Horsens er omkring 4 %.
 • Boligpriser: Boligpriserne i Horsens er omkring 20 % lavere end i København.

Disse tal giver et godt overblik over Horsens som by. De viser, at Horsens er en velstående og levende by med et stærkt fokus på kultur og natur.

Store ejendomsselskaber i Horsens

Ifølge en opgørelse fra Estate Horsens Michael Jessen fra 2022 er de fem største ejendomsselskaber i Horsens:

 • Albo (almennyttigt boligselskab)
 • AAB Horsens (almennyttigt boligselskab)
 • M+ Ejendomme (privat ejendomsselskab)
 • Kirkbi (ejendomsselskab for Lego)
 • Bo-To Ejendomme (privat ejendomsselskab)

Albo og AAB Horsens er de to største almene boligselskaber i Horsens. De ejer tilsammen omkring 4.000 boliger i byen. M+ Ejendomme er et privat ejendomsselskab, der ejer omkring 1.000 boliger i Horsens. Kirkbi er ejendomsselskabet for Lego, og de ejer omkring 500 boliger i Horsens. Bo-To Ejendomme er et privat ejendomsselskab, der ejer omkring 400 boliger i Horsens.

Ud over disse fem selskaber er der også en række mindre ejendomsselskaber i Horsens. Disse selskaber ejer typisk et mindre antal boliger eller erhvervslokaler.

De største ejendomsselskaber i Horsens har en stor betydning for byens boligmarked. De ejer en stor del af byens boliger, og de spiller en vigtig rolle i udviklingen af byens boligmasse.

Bydele i Horsens

Horsens er opdelt i flere bydele, der hver har deres eget særpræg.

Midtbyen er byens centrum og hjerte. Her finder man byens vigtigste kulturinstitutioner, butikker og restauranter. Midtbyen er også hjemsted for byens mange kontorer og erhvervsvirksomheder.

Østbyen er en moderne bydel med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Østbyen er også hjemsted for Horsens Sygehus.

Vestbyen er en mere traditionel bydel med en blanding af boliger, butikker og erhvervsvirksomheder. Vestbyen er også hjemsted for Horsens Museum og det tidligere Horsens Statsfængsel.

Stensballe er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Stensballe er også hjemsted for Horsens Gymnasium og den nye bydel Nordhavnen.

Bygholm er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Bygholm er også hjemsted for Horsens Business Park og det nye Planetarium.

Fuglevangskvarteret er et boligkvarter med en blanding af lejligheder og villaer. Fuglevangskvarteret er også hjemsted for Horsens Idrætscenter og Horsens Musikskole.

Sønderbro er et boligkvarter med en blanding af lejligheder og villaer. Sønderbro er også hjemsted for Horsens Havn og det nye havneområde.

Hatting er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Hatting er også hjemsted for Horsens Kommunes administration.

Torsted er en forstad til Horsens med et stort udvalg af boliger, butikker og restauranter. Torsted er også hjemsted for Horsens Kommunes genbrugsplads.

Dagnaes er en forstad til Horsens med en blanding af boliger, butikker og restauranter. Dagnæs er også hjemsted for Horsens Kunstmuseum og Horsens Musikhus.

Bækkelund er en forstad til Horsens med en blanding af boliger, butikker og restauranter. Bækkelund er også hjemsted for Horsens Rådhus og det nye kulturhus.

Disse bydele er alle i udvikling, og der sker løbende nye tiltag for at forbedre byerne og gøre dem til attraktive steder at bo, arbejde og besøge.

Villaområder i Horsens

Horsens har et bredt udvalg af villaområder at vælge imellem. Her er en oversigt over nogle af de bedste:

Stensballe er et populært villaområde med gode transportmuligheder, nærhed til byens centrum og et rigt foreningsliv. 

Bygholm er et andet populært villaområde med gode skoler, daginstitutioner og et aktivt handelsliv. 

Fuglevangskvarteret er et familievenligt villakvarter med gode legepladser og grønne områder.

Sønderbro er et charmerende villakvarter med udsigt over Horsens Fjord. 

Andre villaområder i Horsens, der er værd at overveje, er:

 • Hatting
 • Torsted
 • Dagnaes
 • Bækkelund

Når du vælger et villaområde i Horsens, er det vigtigt at overveje dine behov og ønsker. Hvad er vigtigt for dig? Er du på udkig efter et område med gode transportmuligheder, nærhed til byens centrum eller et rigt foreningsliv? Når du har overvejet dine behov, kan du begynde at researche de forskellige villaområder i Horsens.

Hus til leje i Horsens

Lejlighedskomplekser i Horsens

Horsens er en by med mange forskellige lejlighedskomplekser, der tilbyder noget for enhver smag. Her er en oversigt over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i byen, baseret på beliggenhed, faciliteter og pris.

Midtbyen

Midtbyen er Horsens' historiske centrum og huser mange af byens vigtigste seværdigheder og attraktioner. Lejlighedskomplekserne i midtbyen er ofte tæt på alt, hvad byen har at byde på, men de kan også være dyrere end lejlighedskomplekser i andre dele af byen.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i midtbyen er:

 • Hedvig Billes Top: Dette moderne lejlighedskompleks ligger i hjertet af midtbyen og tilbyder enestående udsigt over byen.
 • Håndværkergården: Dette historiske lejlighedskompleks ligger i gåafstand til alle midtbyens attraktioner.
 • Nørremarksgården: Dette moderne lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum.

Østbyen

Østbyen er et populært boligområde i Horsens, der byder på en blanding af gammelt og nyt. Lejlighedskomplekserne i Østbyen er ofte lidt billigere end lejlighedskomplekserne i midtbyen, men de tilbyder stadig gode faciliteter og beliggenhed.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Østbyen er:

 • Dagmarsminde: Dette moderne lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Havn og Horsens Bycenter.
 • Skovbakken: Dette hyggelige lejlighedskompleks ligger i et roligt område med masser af grønt.
 • Østbyens Have: Dette moderne lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Kunstmuseum og Horsens Musikteater.

Vestbyen

Vestbyen er et voksende boligområde i Horsens, der byder på en række lejlighedskomplekser i forskellige prisklasser. Lejlighedskomplekserne i Vestbyen er ofte tæt på Horsens Universitet og Horsens Hospital.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Vestbyen er:

 • Bygholm Bakker: Dette nye lejlighedskompleks ligger i et naturskønt område med udsigt over Horsens Fjord.
 • Fuglevangskvarteret: Dette populære boligområde byder på en blanding af gamle og nye lejlighedskomplekser.
 • Stensballe Bakker: Dette nye lejlighedskompleks ligger tæt på Horsens Universitet.

Andre områder

Udover de nævnte områder er der også mange gode lejlighedskomplekser i andre dele af Horsens. Her er nogle eksempler:

 • Sønderbo: Dette hyggelige boligområde ligger tæt på Horsens centrum og Horsens Fjord.
 • Hatting: Dette populære boligområde ligger i et roligt område med masser af grønt.
 • Torsted: Dette nye boligområde ligger tæt på Horsens Industripark.
 • Dagnaes: Dette hyggelige boligområde ligger tæt på Horsens Fjord.
 • Bækkelund: Dette populære boligområde ligger i et roligt område med masser af grønt.

Valg af lejlighedskompleks

Når du skal vælge lejlighedskompleks i Horsens, er det vigtigt at overveje dine behov og budget. Hvis du er på udkig efter en lejlighed i centrum af byen, skal du være forberedt på at betale en højere husleje. Hvis du er på udkig efter en lejlighed i et mere roligt område, kan du finde gode tilbud i Østbyen eller Vestbyen.

Det er også vigtigt at overveje, hvilke faciliteter der er vigtige for dig. Hvis du har børn, er det vigtigt at finde et lejlighedskompleks med legeplads og andre børnevenlige faciliteter. Hvis du er interesseret i sport, er det vigtigt at finde et lejlighedskompleks med adgang til sportsfaciliteter.

Lejlighed til leje i Horsens 

Butikker i Horsens

Horsens er en by med et rigt udvalg af butikker, der tilbyder noget for enhver smag. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i byen, baseret på beliggenhed.

Bytorv Horsens

Bytorv Horsens er byens største shoppingcenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og boligindretning.

Nogle af de mest populære butikker i Bytorv Horsens er:

 • H&M: Et svensk modetøjsmærke, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Elgiganten: En dansk elektronikkæde, der forhandler alt fra tv og computere til smartphones og tablets.
 • Illums Bolighus: En dansk boligindretningskæde, der tilbyder et bredt udvalg af møbler, belysning og andet boligtilbehør.

Borgergade

Borgergade er Horsens' hovedstrøg med en lang række butikker og restauranter. Her finder du alt fra eksklusive modebutikker til hyggelige caféer.

Nogle af de mest populære butikker i Borgergade er:

 • Zara: Et spansk modetøjsmærke, der tilbyder et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
 • Ganni: Et dansk modetøjsmærke, der er kendt for sit elegante og minimalistiske design.
 • Nikolaj Storm: En dansk designbutik, der forhandler et bredt udvalg af dansk design, herunder tøj, smykker og brugskunst.

Nørregade

Nørregade er en hyggelig sidegade til Borgergade med en række specialbutikker. Her finder du alt fra antikvariater til vinhandlere.

Nogle af de mest populære butikker i Nørregade er:

 • Antik Antik: Et antikvariat, der forhandler et bredt udvalg af antikviteter og brugskunst.
 • Vinspecialisten: En vinhandel, der forhandler et bredt udvalg af vine fra hele verden.
 • Horsens Boghandel: En boghandel, der forhandler et bredt udvalg af bøger, magasiner og andre publikationer.

Østbyen

Østbyen er et populært boligområde i Horsens med en række butikker og restauranter. Her finder du alt fra dagligvarebutikker til børnetøjsbutikker.

Nogle af de mest populære butikker i Østbyen er:

 • Føtex: En dansk dagligvarekæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Børnenes Verden: En dansk børnetøjskæde, der tilbyder et bredt udvalg af børnetøj til alle aldre.
 • G-MAX: En dansk elektronikkæde, der forhandler alt fra tv og computere til smartphones og tablets.

Vestbyen

Vestbyen er et voksende boligområde i Horsens med en række butikker og restauranter. Her finder du alt fra supermarkeder til sportsbutikker.

Nogle af de mest populære butikker i Vestbyen er:

 • Kvickly: En dansk supermarkedskæde, der tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer.
 • El-Giganten: En dansk elektronikkæde, der forhandler alt fra tv og computere til smartphones og tablets.
 • Sport24: En dansk sportskæde, der forhandler alt fra sportstøj og -udstyr til sportsbøger og -magasiner.

Andre områder

Udover de nævnte områder er der også mange gode butikker i andre dele af Horsens. Her er nogle eksempler:

 • Stensballe: Et populært boligområde med en række dagligvarebutikker, børnetøjsbutikker og sportsbutikker.
 • Bygholm: Et nyt boligområde med en række butikker og restauranter.
 • Dagnaes: Et hyggeligt boligområde med en række specialbutikker, herunder antikvariater, vinhandlere og boghandlere.

Relevante links om Horsens 

Læs mere om Horsens på disse sider:

Horsens Kommune

Visit Horsens 

Wikipedia: Horsens 

Horsens på Google Maps

Find lejeboliger i Horsens

Ofte stillede spørgsmål