Oplev Nykøbing Falster: Fra historie og kultur til shopping og natur

Nykøbing Falster er en by med en rig historie og kultur. Byen ligger på Falster, en af Danmarks største øer, og har en befolkning på omkring 17.000 mennesker.
31. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Oplev Nykøbing Falster: Fra historie og kultur til shopping og natur

Nykøbing Falster er en by med en rig historie og kultur. Byen ligger på Falster, en af Danmarks største øer, og har en befolkning på omkring 17.000 mennesker.

Nykøbing falster som by

Nogle af de mest karakteristiske kendetegn ved Nykøbing Falster er følgende:

Den historiske bykerne: Byens centrum er præget af brostensbelagte gader, velbevarede bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder man blandt andet Nykøbing Falsters Bymuseum, der fortæller om byens historie, og Middelaldercentret, der er et levende museum, der giver en fornemmelse af livet i middelalderen.

Den smukke beliggenhed: Nykøbing Falster ligger ved Guldborgsund, en fjord, der adskiller Falster fra Lolland. Byen har en smuk udsigt over sundet, og der er mange gode muligheder for at nyde naturen, for eksempel ved at gå en tur langs stranden eller i skoven. 

Det aktive kulturliv: Nykøbing Falster har et rigt kulturliv med et bredt udvalg af teatre, museer, koncerter og festivaler. Byen er også hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, hvilket bidrager til et levende og kreativt miljø.

Transportforhold i Nykøbing falster 

Transportforholdene i Nykøbing Falster er generelt gode. Byen ligger tæt på motorvejen E47, der forbinder København med Gedser og Rødby. Dette gør det nemt at transportere varer og tjenester ind og ud af byen.

Der er også en god bus- og jernbaneforbindelse til resten af Danmark. Buslinjer forbinder Nykøbing Falster med de fleste større byer på Falster og Lolland, samt med København og Aarhus. Nykøbing Falster Station er en station på Sydbanen, der forbinder København med Gedser.

For cyklister og gående er der et veludviklet netværk af cykelstier og gågader i byen.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige transportmuligheder i Nykøbing Falster:

Motorvejen

Nykøbing Falster ligger tæt på motorvejen E47, der forbinder København med Gedser og Rødby. Motorvejen er en vigtig transportåre for både virksomheder og privatpersoner.

Bus

Nykøbing Falster har et godt busnetværk, der forbinder byen med de fleste større byer på Falster og Lolland, samt med København og Aarhus. Buslinjerne er drevet af Movia.

Jernbane

Nykøbing Falster Station er en station på Sydbanen, der forbinder København med Gedser. Togene på Sydbanen er drevet af DSB.

Vigtige tal om Nykøbing falster (2023)

Her er nogle vigtige tal, der beskriver Nykøbing Falster:

 • Befolkning: Nykøbing Falster har en befolkning på omkring 16.927 mennesker.
 • Areal: Byen har et areal på omkring 19 kvadratkilometer.
 • Indkomst: Den gennemsnitlige årlige indkomst i byen er omkring 350.000 danske kroner.

Store ejendomsselskaber i Nykøbing falster

Nogle af de største ejendomsselskaber i Nykøbing Falster er følgende:

 • Boligselskabet Fjordparken: Boligselskabet Fjordparken er et alment boligselskab, der ejer og driver over 1.000 boliger i Nykøbing Falster.
 • Nykøbing F Boligselskab: Nykøbing F Boligselskab er et alment boligselskab, der ejer og driver over 800 boliger i Nykøbing Falster.
 • Sakskøbing Boligselskab: Sakskøbing Boligselskab er et alment boligselskab, der ejer og driver over 500 boliger i Sakskøbing.
 • Lejerbo Guldborgsund: Lejerbo Guldborgsund er et kommunalt boligselskab, der ejer og driver over 400 boliger i Nykøbing Falster og andre byer i Guldborgsund Kommune.
 • Boligforeningen Lolland: Boligforeningen Lolland er et alment boligselskab, der ejer og driver over 300 boliger i Nykøbing Falster og andre byer på Lolland.

Disse selskaber ejer og driver et stort antal boliger i Nykøbing Falster, og de spiller en vigtig rolle i byens boligmarked. De tilbyder en bred vifte af boliger til forskellige behov og budgetter, og de er med til at sikre, at der er et tilstrækkeligt udbud af boliger til alle i byen.

Ud over disse almene boligselskaber er der også en række private ejendomsselskaber, der ejer og driver boliger i Nykøbing Falster. Disse selskaber tilbyder ofte mere eksklusive boliger til højere priser.

Bydele i Nykøbing falster

Nykøbing Falster er opdelt i følgende bydele:

Bymidten, Nykøbing Falster

Bymidten: Bymidten er den historiske bydel, der er præget af brostensbelagte gader, velbevarede bygninger og en hyggelig atmosfære. Her finder man blandt andet Nykøbing Falsters Bymuseum, Middelaldercentret, Østergade, Vestergade og Guldborgsundcentret.

Østerbro, Nykøbing Falster

Østerbro: Østerbro er en moderne bydel, der er præget af parcelhuse, lejligheder og erhvervsområder. Her finder man blandt andet Østerbroskolen, Østerbrohallen, Nykøbing Falster Golfklub og Lollands Museum for Kunst.

Nørrebro, Nykøbing Falster

Nørrebro: Nørrebro er en bydel, der er præget af både gamle og nye bygninger. Her finder man blandt andet Nørregade, Nykøbing Falster Teater, Nykøbing Falster Bibliotek, Nykøbing Falster Kunstmuseum og Nykøbing Falster Sygehus.

Slotsbryggen, Nykøbing Falster

Slotsbryggen: Slotsbryggen er et nyt område, der er under udvikling. Her finder man blandt andet en række lejligheder, hoteller og restauranter.

Nordbyen, Nykøbing Falster

Nordbyen: Nordbyen er en bydel, der er præget af parcelhuse og erhvervsområder. Her finder man blandt andet Nykøbing Falster Sygehus, Nykøbing Falster Stadion, Nykøbing Falster Idrætscenter og Nykøbing Falster Havn.

Disse bydele er hver især unikke og har deres eget særpræg. Bymidten er et levende centrum med butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Østerbro er et familievenligt område med gode skoler og fritidsaktiviteter. Nørrebro er et kulturelt centrum med teatre, museer og biblioteker. Slotsbryggen er et moderne område med boliger, hoteller og restauranter. Nordbyen er et erhvervsmæssigt centrum med industri og virksomheder.

Villaområder i Nykøbing Falster

Her er en beskrivelse af de villaområder i Nykøbing Falster, som er mest populære blandt boligsøgende:

 • Bymidten: Bymidten er et hyggeligt og charmerende område med en lang historie. Her finder man mange velholdte villaer i forskellige stilarter, ofte med en skøn udsigt over byen eller over vandet. Priserne i bymidten er generelt højere end i de andre bydele, men du får også meget for pengene.
 • Østerbro: Østerbro er et moderne og familievenligt område med et godt udvalg af skoler, daginstitutioner og fritidsaktiviteter. Her finder man også mange grønne områder, hvor man kan nyde naturen. Priserne i Østerbro er generelt lavere end i bymidten, men du får stadig en god kvalitet for pengene.
 • Nørrebro: Nørrebro er et af de mest populære villaområder i Nykøbing Falster. Her finder man mange forskellige slags villaer, og der er et stort udvalg af boliger til forskellige budgetter. Nørrebro er et levende område med mange butikker, restauranter og caféer. Priserne i Nørrebro er generelt højere end i Østerbro, men du får også meget for pengene.

Hus til leje i Nykøbing Falster

Lejlighedskomplekser i Nykøbing Falster

Her er en beskrivelse af de lejlighedskomplekser i Nykøbing Falster, som er mest populære blandt boligsøgende:

Lejlighedskompleks Bymidten

Bymidten: Bymidten er et centralt beliggende område med mange lejlighedskomplekser i forskellige stilarter. Her finder man både gamle og nye lejlighedskomplekser, og der er et stort udvalg af boliger til forskellige budgetter. Bymidten er et levende område med mange butikker, restauranter og caféer. Priserne i bymidten er generelt højere end i de andre bydele, men du får også meget for pengene.

Lejlighedskompleks Østerbro

Østerbro: Østerbro er et moderne og familievenligt område med et godt udvalg af skoler, daginstitutioner og fritidsaktiviteter. Her finder man også mange grønne områder, hvor man kan nyde naturen. Priserne i Østerbro er generelt lavere end i bymidten, men du får stadig en god kvalitet for pengene.

Lejlighedskompleks Nørrebro

Nørrebro: Nørrebro er et af de mest populære lejlighedskomplekser i Nykøbing Falster. Her finder man mange forskellige slags lejlighedskomplekser, og der er et stort udvalg af boliger til forskellige budgetter. Nørrebro er et levende område med mange butikker, restauranter og caféer. Priserne i Nørrebro er generelt højere end i Østerbro, men du får også meget for pengene.

Lejlighedskompleks i Slotsbryggen

Slotsbryggen: Slotsbryggen er et nyt område i Nykøbing Falster, som er ved at udvikle sig til et attraktivt boligområde. Her finder man mange moderne lejlighedskomplekser med en skøn udsigt over vandet. Priserne i Slotsbryggen er generelt højere end i de andre bydele, men du får også en unik bolig med en fantastisk beliggenhed. 

Nordbyen: Nordbyen er et af de mest prisvenlige lejlighedskomplekser i Nykøbing Falster. Her finder man mange lejlighedskomplekser fra 1950'erne og 1960'erne, som er velholdte og funktionelt indrettet. Nordbyen er et familievenligt område med mange børnefamilier. Priserne i Nordbyen er generelt lavere end i de andre bydele, men du får stadig en god kvalitet for pengene.

Lejlighed til leje i Nykøbing Falster

Butikker i Nykøbing Falster

I Nykøbing Falster ligger der et bredt udvalg af butikker, der dækker enhver smag og behov. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i byen:

Guldborgsundcentret

 • Føtex: Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og friske varer.
 • Elgiganten: Elektronikkæde med et stort udvalg af tv, lyd, computere og husholdningsapparater.
 • Normal: Discountkæde med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.
 • H&M: Svensk tøjkæde med et bredt udvalg af tøj til hele familien.
 • Sportmaster: Sport- og fritidskæde med et bredt udvalg af sportstøj, udstyr og sko.
 • JYSK: Dansk møbelkæde med et bredt udvalg af møbler, belysning og boligtilbehør.

Relevante links om Nykøbing Falster

Læs mere om Nykøbing Falster på disse sider:

Guldborgsund Kommune
Visit Nykøbing Falster
Wikipedia: Nykøbing Falster
Nykøbing Falster på Google Maps
Find lejeboliger i Nykøbing Falster