Randers: Den livlige by ved fjorden

Randers er en by i Østjylland med omkring 60.000 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, kultur og natur.
31. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Randers: Den livlige by ved fjorden

Randers som by

Historie

Randers har en lang og rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen var en vigtig handelsby i middelalderen, og den var også et vigtigt religiøst center. I dag er Randers hjemsted for en række historiske bygninger, herunder Randershus Slot, Randers Kirke og Østervold.

Kultur

Randers er en kulturel by med et rigt udbud af museer, teatre og koncertsteder. Byen er også hjemsted for en række kunstgallerier og biblioteker. Randers er også kendt for sin årlige festival, Randers Regn Festival, der finder sted i august.

Natur

Randers er omgivet af smuk natur. Byen ligger ved bredden af Gudenåen, og den er omgivet af skove og marker. Randers er også hjemsted for en række naturområder, herunder Randers Fjord, Randers Vildpark og Randers Regnskov.

Transportforhold i Randers 

Randers har gode transportforhold, der gør det nemt at komme rundt i byen og til andre dele af Danmark og Europa.

Vejtrafik

Randers er forbundet med det danske motorvejssystem via E45, der går tværs gennem byen. E45 giver hurtig og nem adgang til resten af Danmark og Europa. Randers har også et godt udvalg af lokale veje og cykelstier, der gør det nemt at komme rundt i byen.

Jernbane

Randers Station ligger på hovedjernbanen mellem København og Aarhus. Stationen har direkte forbindelser til både København og Aarhus, hvilket gør det nemt for medarbejdere at pendle til og fra byen. Randers Station har også forbindelser til andre byer i Danmark, herunder Aalborg, Odense og Esbjerg.

Bus

Randers har et godt udvalg af buslinjer, der dækker hele byen. Busserne er en god mulighed for at komme rundt i byen, hvis man ikke har bil.

Vigtige tal om Randers (2023)

Her er nogle vigtige tal, der beskriver Randers:

 • Befolkning: Randers har en befolkning på omkring 60.000 indbyggere.
 • Areal: Randers har et areal på omkring 100 km2.

Store ejendomsselskaber i Randers 

Ejendomsselskabet Procyon ApS: Dette selskab beskæftiger sig sandsynligvis med køb, udvikling og forvaltning af ejendomme. Deres præcise portefølje er ikke angivet, men de kan være involveret i både kommercielle og boligejendomme.

Stjernholm Holding: Som et holdingsselskab kan Stjernholm Holding være et moderselskab, der ejer eller kontrollerer andre ejendomsselskaber og deres ejendomsinvesteringer. Deres rolle kan omfatte forvaltning og strategisk planlægning på tværs af deres ejendomsportefølje.

Ringkøbing ApS: Dette selskab kan være regionalt fokuseret, muligvis med en portefølje koncentreret omkring Ringkøbing eller i det vestlige Jylland. De kan håndtere en blanding af bolig- og erhvervsejendomme.

Cepheus Ejendomme II A/S: Dette selskab er muligvis en del af en større gruppe af ejendomsselskaber under Cepheus-navnet. Deres fokus kan være på udvikling og forvaltning af både nye og eksisterende ejendomme.

Michael Laursen Ejendomme ApS: Drevet af, eller opkaldt efter, en individuel investor eller ejendomsudvikler, dette selskab kan have en mere personlig eller entreprenant tilgang til ejendomsinvestering og -forvaltning.

Ejendomsselskabet Ankerhus A/S: Dette selskab kan have speciale inden for en bestemt type ejendomme eller en bestemt region. "Ankerhus" i navnet kan antyde en historisk eller kulturel forbindelse til deres ejendomme eller investeringsstrategi.

Bydele i Randers

Randers er inddelt i otte bydele:

 • Randers C: Randers C er byens centrum og hjerte. Her finder man byens gågader, butikker, restauranter, caféer, teatre og museer. Randers C er også hjemsted for Randers Rådhus, Randers Domkirke og Randers Amtsgymnasium.
 • Dronningborg: Dronningborg er en gammel bydel, der ligger nord for Randers C. Her finder man en række historiske bygninger, herunder Dronningborg Slot, Randers Kunstmuseum og Randers Teater.
 • Kristrup: Kristrup er en forstad til Randers, der ligger sydøst for byens centrum. Kristrup er en populær boligby med en række gode skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter.
 • Vorup: Vorup er en anden forstad til Randers, der ligger vest for byens centrum. Vorup er en blanding af boliger, erhverv og industri.
 • Bjergholt: Bjergholt er en forstad til Randers, der ligger nordøst for byen. Bjergholt er en populær boligby med en række grønne områder.
 • Paderup: Paderup er en forstad til Randers, der ligger syd for byen. Paderup er en blanding af boliger, erhverv og industri.
 • Halsnæs: Halsnæs er en halvø, der ligger sydøst for Randers. Halsnæs er en populær feriedestination med en række badestrande, campingpladser og sommerhuse.

Villaområder i Randers

Randers er en by med et bredt udvalg af boliger, herunder også villaer. Her er en liste over de bedste villaområder i Randers:

Randers C

Randers C er byens centrum og hjerte. Her finder man en række villaer, som typisk er mellem 100 og 200 kvadratmeter store. Villaerne ligger tæt på byens centrum og har derfor en god beliggenhed. Der er også mange grønne områder i området, som f.eks. Randers Regnskov og Fyrreparken.

Dronningborg

Dronningborg er en gammel bydel, der ligger nord for Randers C. Her finder man en række villaer, som ofte er ældre og mere traditionelt indrettet. Villaerne er typisk mellem 150 og 300 kvadratmeter store og ligger tæt på Dronningborg Slot og Randers Fjord.

Kristrup

Kristrup er en forstad til Randers, der ligger sydøst for byens centrum. Her finder man en række villaer, som ofte er nyere og mere moderne indrettet. Villaerne er typisk mellem 200 og 400 kvadratmeter store og ligger tæt på daginstitutioner, skoler og indkøbsmuligheder.

Vorup

Vorup er en anden forstad til Randers, der ligger vest for byens centrum. Her finder man en række villaer, som ofte er blandede med rækkehuse og lejligheder. Villaerne er typisk mellem 150 og 300 kvadratmeter store og ligger tæt på Vorup Kirke og Randers Storcenter.

Bjergholt

Bjergholt er en forstad til Randers, der ligger nordøst for byen. Her finder man en række villaer, som ofte er nyere og mere moderne indrettet. Villaerne er typisk mellem 200 og 400 kvadratmeter store og ligger tæt på naturen.

Hus til leje i Randers.

Lejlighedskomplekser i Randers

Randers er en by med et bredt udvalg af boliger, herunder også lejlighedskomplekser. Her er en liste over de bedste lejlighedskomplekser i Randers:

Randers C

Randers C er byens centrum og hjerte. Her finder man en række lejlighedskomplekser, som typisk er mellem 50 og 100 kvadratmeter store. Lejlighederne ligger tæt på byens centrum og har derfor en god beliggenhed. Der er også mange grønne områder i området, som f.eks. Randers Regnskov og Fyrreparken.

Dronningborg

Dronningborg er en gammel bydel, der ligger nord for Randers C. Her finder man en række lejlighedskomplekser, som ofte er ældre og mere traditionelt indrettede. Lejlighederne er typisk mellem 75 og 150 kvadratmeter store og ligger tæt på Dronningborg Slot og Randers Fjord.

Kristrup

Kristrup er en forstad til Randers, der ligger sydøst for byens centrum. Her finder man en række lejlighedskomplekser, som ofte er nyere og mere moderne indrettede. Lejlighederne er typisk mellem 100 og 150 kvadratmeter store og ligger tæt på daginstitutioner, skoler og indkøbsmuligheder.

Vorup

Vorup er en anden forstad til Randers, der ligger vest for byens centrum. Her finder man en række lejlighedskomplekser, som ofte er blandede med villaer og rækkehuse. Lejlighederne er typisk mellem 100 og 150 kvadratmeter store og ligger tæt på Vorup Kirke og Randers Storcenter.

Bjergholt

Bjergholt er en forstad til Randers, der ligger nordøst for byen. Her finder man en række lejlighedskomplekser, som ofte er nyere og mere moderne indrettede. Lejlighederne er typisk mellem 100 og 150 kvadratmeter store og ligger tæt på naturen.

Lejlighed til leje i Randers.

Butikker i Randers 

Randers er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en liste over nogle af de største og mest populære butikker i byen:

Randers Storcenter

Randers Storcenter er byens største indkøbscenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til mode, elektronik og boligindretning.

Nogle af de mest populære butikker i Randers Storcenter er:

 • Bilka: Dansk supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer
 • Elgiganten: Dansk elektronikkæde med et bredt udvalg af tv, lyd, computere og andet elektronik
 • H&M: Svensk modetøjskæde med et bredt udvalg af tøj til kvinder, mænd og børn
 • Jysk: Dansk boligindretningskæde med et bredt udvalg af møbler, boligtekstiler og andet tilbehør til hjemmet
 • Normal: Dansk discountkæde med et bredt udvalg af dagligvarer og andre varer til lave priser

Relevante links om Randers

Læs mere om Randers på disse sider:

Randers Kommune
Visit Randers
Wikipedia: Randers
Randers på Google Maps
Find lejeboliger i Randers

Ofte stillede spørgsmål