Ringkøbing: Oplev den historiske by med en moderne kant

Ringkøbing er en købstad i Vestjylland med en lang og rig historie. Den er kendt for sin gamle bykerne, som er bevaret i et fint stand. Her finder man brolagte gader, charmerende huse og hyggelige pladser.
1. februar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Ringkøbing: Oplev den historiske by med en moderne kant

Ringkøbing som by

Ringkøbing er også en vigtig handelsby for området. Her finder man et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Byen er også et populært turistmål, især om sommeren, hvor mange sommerhusgæster fra hele Danmark besøger byen.

Her er nogle af de ting, der kendetegner Ringkøbing:

Den gamle bykerne: Ringkøbing gamle bykerne er et smukt eksempel på en velbevaret købstad fra middelalderen. Bykernen er omgivet af en voldgrav og har et netværk af brolagte gader og stræder. Her finder man mange gamle huse, der er bygget i forskellige stilarter, herunder renæssance, barok og klassicisme.

Ringkøbing Kirke: Ringkøbing Kirke er byens ældste bygning og blev opført i begyndelsen af 1400-tallet. Kirken er bygget i gotisk stil og har et højt tårn, der kan ses over hele byen.

Ringkøbing Fjord: Ringkøbing Fjord er en lavvandet brakvandsfjord, der ligger lige nord for byen. Fjorden er et populært sted for lystfiskeri, sejlads og vandsport.

Holmsland Klit: Holmsland Klit er en række klitformationer, der ligger syd for byen. Klitterne er et populært sted for vandreture, cykling og camping.

Ringkøbing er en charmerende og hyggelig by med masser at byde på. Byen er et godt sted at besøge, uanset om man er på udkig efter historie, shopping, kultur eller natur.

Transportforhold i Ringkøbing 

Ringkøbing har gode transportforhold, både inden for byen og til andre dele af Danmark.

Bil

Ringkøbing ligger ved E45, som er den vigtigste vejforbindelse i Danmark. Byen har også en række mindre veje, der forbinder den med omegnskommunerne.

Offentlig transport

Ringkøbing har et godt netværk af offentlig transport. Der er busser, der kører til og fra byen i alle retninger. Derudover er der en jernbanestation, der betjener tog til Aarhus, København og Esbjerg.

Cykling

Ringkøbing er en god by at cykle i. Byen har et netværk af cykelstier, der gør det nemt at komme rundt.

Vigtige tal om Ringkøbing (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Ringkøbing:

 • Befolkning: Ringkøbing har en befolkning på omkring 15.000 indbyggere.
 • Areal: Ringkøbing Kommune har et areal på omkring 1.300 km².

Store ejendomsselskaber i Ringkøbing 

Store ejendomsselskaber i Ringkøbing er blandt andre:

Lejerbo

Lejerbo er et alment boligselskab, der ejer og administrerer ca. 35.000 boliger over hele Danmark. I Ringkøbing ejer Lejerbo ca. 1.000 boliger, herunder både lejeboliger og ungdomsboliger. Lejerbo er en non-profit organisation, der har til formål at skaffe boliger til alle, uanset indkomst.

Bøgh-Dahl Ejendomme Aps

Bøgh-Dahl Ejendomme Aps er et privat ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 1.500 boliger i Ringkøbing og omegn. Selskabet blev grundlagt i 1972 og har siden da opført og renoveret mange boliger i området. Bøgh-Dahl Ejendomme Aps tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejeboliger, ejerboliger og andelsboliger.

Ejendomsselskabet Søndergade Ringkøbing ApS

Ejendomsselskabet Søndergade Ringkøbing ApS er et privat ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 500 boliger i Ringkøbing. Selskabet blev grundlagt i 1980 og har siden da opført og renoveret mange boliger i byens centrum. Ejendomsselskabet Søndergade Ringkøbing ApS tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejeboliger, ejerboliger og andelsboliger.

Servicearealerne Ringkøbing Plejehjem

Servicearealerne Ringkøbing Plejehjem er et kommunalt ejendomsselskab, der ejer og administrerer ca. 100.000 m2 lokaler til plejehjem, daginstitutioner og andre kommunale formål i Ringkøbing. Selskabet blev grundlagt i 2003 og har siden da stået for byggeriet af flere nye plejehjem og daginstitutioner i byen. Servicearealerne Ringkøbing Plejehjem er en vigtig aktør i den kommunale infrastruktur i Ringkøbing.

Ringkøbing-Skjern Boligforening

Ringkøbing-Skjern Boligforening er en almen boligforening, der ejer og administrerer ca. 3.000 boliger i Ringkøbing og omegn. Foreningen blev grundlagt i 1946 og har siden da opført og renoveret mange boliger i området. Ringkøbing-Skjern Boligforening tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejeboliger, ungdomsboliger og seniorboliger.

Bydele i Ringkøbing

Ringkøbing er opdelt i fem bydele:

Den gamle bydel 

Den gamle bydel er den historiske bykerne, der er omgivet af en voldgrav. Bydelen er præget af brolagte gader, charmerende huse og hyggelige pladser. Her finder man mange af byens historiske seværdigheder, herunder Ringkøbing Kirke, Ringkøbing Museum og Skt. Bendts Kirke. 

Bymidten

Bymidten er den moderne bykerne, der er præget af butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder man også byens rådhus, bibliotek og teater. 

Nordbyen

Nordbyen er et boligområde, der ligger nord for den gamle bydel. Bydelen er præget af parcelhuse og etageboliger.

Sønderbyen

Sønderbyen er et boligområde, der ligger syd for den gamle bydel. Bydelen er præget af parcelhuse og etageboliger.

Ringkøbing K

Ringkøbing K er en ny bydel, der ligger sydøst for den gamle bydel. Bydelen er præget af moderne boliger, der er bygget i tæt-lav bebyggelse. Bydelen er også hjemsted for en række rekreative faciliteter, herunder enge, søer og en trækfærge. 

Villaområder i Ringkøbing

De bedste villaområder i Ringkøbing

Den gamle bydel

Den gamle bydel i Ringkøbing er et populært sted at bo, men det er ikke det bedste sted at finde villaer. Bydelen er præget af brolagte gader, charmerende huse og hyggelige pladser. Der er nogle få villaer i bydelen, men de er ofte gamle og små. 

Bymidten

Bymidten i Ringkøbing er et andet populært sted at bo, men det er heller ikke det bedste sted at finde villaer. Bydelen er præget af butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Der er nogle få villaer i bymidten, men de er ofte gamle og tæt på byens liv. 

Nordbyen

Nordbyen er et boligområde, der ligger nord for den gamle bydel. Området er præget af parcelhuse og etageboliger. Der er et godt udvalg af villaer at vælge imellem i Nordbyen. Villaerne er ofte store og moderne, og de har ofte udsigt til naturen eller fjorden.

Sønderbyen

Sønderbyen er et boligområde, der ligger syd for den gamle bydel. Området er præget af parcelhuse og etageboliger. Der er et godt udvalg af villaer at vælge imellem i Sønderbyen. Villaerne er ofte store og moderne, og de har ofte udsigt til havet eller klitterne.

Ringkøbing K

Ringkøbing K er en ny bydel, der ligger sydøst for den gamle bydel. Området er præget af moderne boliger, der er bygget i tæt-lav bebyggelse. Der er et godt udvalg af villaer at vælge imellem i Ringkøbing K. Villaerne er ofte store og moderne, og de har ofte udsigt til naturen. 

Valget af det bedste villaområde afhænger af individuelle behov og præferencer. Hvis man er på udkig efter en villa i et naturskønt område, er Nordbyen eller Sønderbyen et godt valg. Hvis man er på udkig efter en ny villa i et moderne miljø, er Ringkøbing K et godt valg.

Hus til leje i Ringkøbing.

Lejlighedskomplekser i Ringkøbing

De bedste lejlighedskomplekser i Ringkøbing

Den gamle bydel

Den gamle bydel i Ringkøbing er et populært sted at bo, og der er et godt udvalg af lejlighedskomplekser at vælge imellem. De fleste komplekser er gamle, charmerende bygninger, der er omgivet af brolagte gader og hyggelige pladser. Lejlighederne er ofte små og intime, og de har ofte udsigt til byens historiske seværdigheder.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i den gamle bydel er:

 • Gammeltorv 1
 • Voldgade 23
 • Købmagergade 12

Bymidten

Bymidten i Ringkøbing er et andet populært sted at bo, og der er også et godt udvalg af lejlighedskomplekser at vælge imellem. De fleste komplekser er moderne bygninger, der er tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Lejlighederne er ofte større end dem i den gamle bydel, og de har ofte udsigt til byens moderne liv.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i bymidten er:

 • Købmagergade 25
 • Jernbanegade 5
 • Vestergade 5

Nordbyen

Nordbyen er et boligområde, der ligger nord for den gamle bydel. Området er præget af parcelhuse og etageboliger, og der er et godt udvalg af lejlighedskomplekser at vælge imellem. De fleste komplekser er moderne bygninger, der er tæt på natur og grønne områder. Lejlighederne er ofte større end dem i bymidten og den gamle bydel, og de har ofte udsigt til fjorden eller markerne.

Nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Nordbyen er:

 • Nordbyen 11
 • Nordbyen 33
 • Nordbyen 22

Lejlighed til leje i Ringkøbing.

Butikker i Ringkøbing

I Ringkøbing ligger der blandt andet følgende butikker

Ringkøbing er en hyggelig købstad med et stort udvalg af butikker. Her finder du alt fra dagligvarer og specialvarer til tøj og sko, elektronik og møbler.

Gammeltorv

Gammeltorv er byens historiske centrum og rummer en række charmerende butikker. Her finder du blandt andet:

 • Kaffe- og Chokoladehuset - et hyggeligt sted at nyde en kop kaffe eller en kop chokolade
 • Ringkøbing Boghandel - en traditionel boghandel med et bredt udvalg af bøger
 • Ringkøbing Guld- og Sølvsmedie - en specialforretning med guld- og sølvsmykker

Relevante links om Ringkøbing

Læs mere om Ringkøbing på disse sider:

Ringkøbing-Skjern Kommune
Visit
Vesterhavet
Wikipedia:
Ringkøbing
Ringkøbing på Google Maps
Find lejeboliger i
Ringkøbing.

Ofte stillede spørgsmål