Ringsted: En historisk by med en moderne puls

Ringsted er en by på Midtsjælland med en rig historie og kultur. Byen blev grundlagt omkring år 1000 og var i middelalderen en vigtig handelsby. Ringsted er også blevet kaldt for "Danmarks kongeby", da en række danske konger og dronninger er blevet begravet i Sct. Bendts Kirke.
25. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Ringsted: En historisk by med en moderne puls

Ringsted er en by på Midtsjælland med en rig historie og kultur. Byen blev grundlagt omkring år 1000 og var i middelalderen en vigtig handelsby. Ringsted er også blevet kaldt for "Danmarks kongeby", da en række danske konger og dronninger er blevet begravet i Sct. Bendts Kirke.

Ringsted som by

Byen er i dag en moderne by med et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Ringsted er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Ringsted Gymnasium, Ringsted Handelsskole og Ringsted Erhvervsskole.

Nogle af de ting, der kendetegner Ringsted, er:

 • Den rige historie og kultur: Ringsted har en lang og spændende historie, som kan opleves på museer, i kirker og på andre historiske steder.
 • Det moderne byliv: Ringsted er en levende by med et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturinstitutioner.
 • Den naturskønne beliggenhed: Ringsted ligger ved Roskilde Fjord og er omgivet af smukke naturområder.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse ting kommer til udtryk i Ringsted:

 • Sct. Bendts Kirke: Kirken er Danmarks første murstenskirke og stod færdig i år 1170. Kirken er et vigtigt nationalt monument og er blevet kaldt for "Danmarks Nationalhelligdom".
 • Ringsted Museum: Museet fortæller historien om Ringsted og Midtsjælland fra oldtiden til i dag.
 • Metropol Shoppingcenter: Shoppingcenteret er det største i Ringsted og rummer over 100 butikker.
 • Ringsted Teater: Teatret er et af Danmarks største og mest anerkendte teatre.
 • Roskilde Fjord: Fjorden er en af Danmarks største fjorde og byder på gode muligheder for sejlsport, fiskeri og andre friluftsaktiviteter.

Ringsted er en by, der har noget at byde på for enhver smag. Om man er interesseret i historie, kultur, shopping, natur eller noget helt andet, kan man finde noget at opleve i Ringsted.

Transportforhold i Ringsted

Transportforholdene i Ringsted

Ringsted har gode transportforhold. Byen ligger ved motorvej E20, der forbinder København med Jylland. Der er også gode busforbindelser til København, Roskilde og andre byer på Sjælland.

Motorvej

Ringsted ligger tæt på motorvej E20. Motorvejen forbinder København med Jylland og er en vigtig transportåre for både pendlere og turister. 

Bus

Ringsted har et godt busnetværk. Der er busforbindelser til København, Roskilde og andre byer på Sjælland. Busserne er en god mulighed for at komme rundt i Ringsted og til andre byer i nærheden. 

Tog

Ringsted har en station på Sjællandsbanen. Toget er en god mulighed for at komme til København, Roskilde og andre byer på Sjælland. Toget tager omkring 30 minutter til København. 

Cykel

Ringsted er en god cykelby. Der er mange cykelstier og brede fortove, der gør det nemt at komme rundt på cykel. Cykel er en god måde at opleve Ringsted på og få noget motion. 

Parkering

Der er gode parkeringsmuligheder i Ringsted. Der er både offentlige parkeringspladser og parkeringshus. Parkeringspladserne er generelt billige. 

Vigtige tal om Ringsted (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Ringsted:

Befolkning: Pr. 1. januar 2023 var der 39.658 indbyggere i Ringsted. Dette svarer til en befolkningstæthed på 1.860 indbyggere pr. km2.

Erhverv: Ringsted er en handels- og industriby. De vigtigste erhvervsområder er detailhandel, industri, sundhedsvæsen og uddannelse.

Økonomi: Ringsteds bruttokommunalprodukt var i 2022 på 2,7 mia. kr.

Uddannelse: Ringsted er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Ringsted Gymnasium, Ringsted Handelsskole og Ringsted Erhvervsskole.

Kultur: Ringsted har en rig kulturel tradition. Byen er hjemsted for en række museer, teatre og andre kulturinstitutioner.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse tal kommer til udtryk i Ringsted:

Befolkningen: Ringsted er en voksende by. Befolkningstallet er steget med over 10 % i de seneste 10 år.

Erhverv: Ringsted er en vigtig handelsby. Byen er hjemsted for en række store detailhandelskæder, og der er også en række mindre virksomheder.

Økonomi: Ringsted er en velstående kommune. Kommunens bruttokommunalprodukt er det 10. højeste i Danmark.

Uddannelse: Ringsted er en uddannelseskommune. Der er mange uddannelsesmuligheder i byen, og det er en attraktiv destination for studerende fra hele Danmark.

Kultur: Ringsted er en kulturel by. Byen har en lang og rig kulturel tradition, og der er mange kulturinstitutioner i byen.

Disse tal giver et overblik over Ringsteds størrelse, økonomi, erhverv, uddannelse og kultur. De er vigtige for at forstå, hvordan byen fungerer og udvikler sig.

Store ejendomsselskaber i Ringsted

Ifølge CVR-registret er der i 2023 registreret ca. 200 ejendomsselskaber i Ringsted. Disse selskaber er registreret under NACE-koden 68200, som dækker udlejning af erhvervslokaler og boliger.

De fleste af disse selskaber er privatejede, men der er også en række offentlige ejendomsselskaber, f.eks. Ringsted Kommunes Ejendomsselskab.

Ejendomsselskaberne i Ringsted er ansvarlige for en betydelig del af byens bolig- og erhvervsmasse. De udlejer boliger til både private og erhvervsdrivende, og de udlejer også erhvervslokaler til virksomheder.

Ejendomsselskaberne spiller en vigtig rolle i Ringsteds økonomi. De er med til at skabe arbejdspladser, og de bidrager til byens skatteindtægter.

Her er en liste over de største ejendomsselskaber i Ringsted:

 • Ringsted Kommunes Ejendomsselskab
 • Ringsted Boligforening
 • Ringsted Andelsboligforening
 • Vestsjællands Boligforening
 • Boligselskabet AAB

Disse selskaber ejer og administrerer en betydelig del af byens boligmasse.

Ringsted Kommunes Ejendomsselskab er det største ejendomsselskab i Ringsted. Selskabet ejer og administrerer over 1.000 boliger og erhvervslokaler i byen.

Ringsted Boligforening er det næststørste ejendomsselskab i Ringsted. Selskabet ejer og  administrerer over 800 boliger i byen.

Ringsted Andelsboligforening er det tredjestørste ejendomsselskab i Ringsted. Selskabet ejer og administrerer over 600 boliger i byen.

Vestsjællands Boligforening er et regionalt boligselskab, der ejer og administrerer over 500 boliger i Ringsted.

Boligselskabet AAB er et landsdækkende boligselskab, der ejer og administrerer over 400 boliger i Ringsted.

Bydele i Ringsted

Ringsted er opdelt i følgende bydele:

 • Ringsted Centrum: Byens historiske kerne, der ligger omkring Torvet og Sct. Bendts Kirke. Området er præget af gamle bygninger, butikker, restauranter og kulturinstitutioner.
 • Benløse: Bydelen ligger nord for Ringsted Centrum og er en blanding af nyere og ældre boligområder. Området er hjemsted for en række skoler, institutioner og virksomheder.
 • Ørslev: Bydelen ligger øst for Ringsted Centrum og er en landlig bydel med en række gårde og landbrug. Området er også hjemsted for et par mindre industrivirksomheder.
 • Vetterslev: Bydelen ligger vest for Ringsted Centrum og er en landlig bydel med en række gårde og landbrug. Området er også hjemsted for et par mindre industrivirksomheder.
 • Ringsted Syd: Bydelen ligger syd for Ringsted Centrum og er en nyere bydel med etagebyggeri og parcelhuse. Området er under udvikling og skal i fremtiden blive udvidet med flere boliger og erhvervsområder.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hver af bydelene:

Ringsted Centrum

Ringsted Centrum er byens historiske kerne og hjerte. Området er præget af gamle bygninger, herunder Sct. Bendts Kirke, som er Danmarks første murstenskirke. I centrum finder man også byens største torv, hvor der er et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Benløse

Benløse er byens næststørste bydel og ligger nord for Ringsted Centrum. Området er en blanding af nyere og ældre boligområder, og der er også en række skoler, institutioner og virksomheder i Benløse.

Ørslev og Vetterslev

Ørslev og Vetterslev er to mindre bydele, der ligger øst- og vest for Ringsted Centrum. Begge bydele er landlige bydele med en række gårde og landbrug. Der er også et par mindre industrivirksomheder i Ørslev og Vetterslev.

Ringsted Syd

Ringsted Syd er en nyere bydel, der ligger syd for Ringsted Centrum. Området er præget af etagebyggeri og parcelhuse, og der er også et par mindre industrivirksomheder i Ringsted Syd. Ringsted Syd er under udvikling og skal i fremtiden blive udvidet med flere boliger og erhvervsområder.

Villaområder i Ringsted 

De bedste villaområder i Ringsted

Ringsted er en by med et rigt udvalg af villaområder, der tilbyder forskellige stilarter, beliggenheder og priser. Her er en liste over nogle af de bedste villaområder i Ringsted:

Ringsted Centrum

Ringsted Centrum er den historiske kerne i Ringsted og byder på en blanding af gamle og nyere villaer. Området er præget af livlige gader med butikker, restauranter og caféer. Der er også gode skoler, institutioner og virksomheder i Ringsted Centrum. 

Benløse

Benløse er en bydel med en blanding af nyere og ældre villaer. Området ligger nord for Ringsted Centrum og er præget af en rolig og afslappet atmosfære. Der er også gode skoler, institutioner og virksomheder i Benløse. 

Ørslev

Ørslev er en landlig bydel med et stort antal villaer. Området ligger øst for Ringsted Centrum og er præget af fredelige og naturskønne omgivelser. Der er også gode skoler, institutioner og virksomheder i Ørslev.

Vetterslev

Vetterslev er en landlig bydel med et stort antal villaer. Området ligger vest for Ringsted Centrum og er præget af fredelige og naturskønne omgivelser. Der er også gode skoler, institutioner og virksomheder i Vetterslev. 

Ringsted Syd

Ringsted Syd er en nyere bydel med etagebyggeri og parcelhuse. Området ligger syd for Ringsted Centrum og er præget af en god infrastruktur med gode skoler, daginstitutioner og indkøbsmuligheder.

Hus til leje i Ringsted

Lejlighedskomplekser i Ringsted

De bedste lejlighedskomplekser i Ringsted

Ringsted tilbyder et rigt udvalg af lejlighedskomplekser, der spænder over forskellige størrelser, beliggenheder og priskategorier. Her er en liste over nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Ringsted:

Ringsted Centrum

Ringsted Centrum byder på et bredt udvalg af lejlighedskomplekser, der ligger tæt på byens centrums faciliteter og aktiviteter. Der findes lejlighedskomplekser i alle størrelser og prisklasser, fra små studiolejligheder til rummelige penthouselejligheder.

Benløse

Benløse tilbyder en blanding af nyere og ældre lejlighedskomplekser i et roligere miljø uden for byens centrum. Lejlighedskomplekserne i Benløse er typisk af mellemstørrelse og er ofte velholdte og indbydende. 

Ørslev

Ørslev er en landlig bydel med en håndfuld lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i Ørslev er typisk af mindre størrelse og ligger i et fredeligt naturskønt område.

Vetterslev

Vetterslev er en landlig bydel med en håndfuld lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i Vetterslev er typisk af mindre størrelse og ligger i et fredeligt naturskønt område.

Ringsted Syd

Ringsted Syd tilbyder et nyt udvalg af lejlighedskomplekser i et moderne og bynært miljø. Lejlighedskomplekserne i Ringsted Syd er typisk af mellemstørrelse og ofte udstyret med moderne faciliteter.

Disse lejlighedskomplekser tilbyder hver deres unikke fordele og passer til forskellige behov og budgetter. Hvis du er på udkig efter en centralt beliggende lejlighed med adgang til byens faciliteter, er Ringsted Centrum et godt valg. Hvis du foretrækker et roligere miljø, kan du overveje Benløse eller Vetterslev. Hvis du leder efter en ny og moderne lejlighed, er Ringsted Syd et godt bud.

Her er en mere detaljeret beskrivelse af hvert lejlighedskompleks:

Ringsted Centrum

Lejligheder i Ringsted Centrum er typisk mellemstore og har en god beliggenhed tæt på byens centrums faciliteter og aktiviteter. Lejligheder i Ringsted Centrum er ofte af høj kvalitet og velholdte.

Benløse

Lejligheder i Benløse er typisk mellemstore og ligger i et roligere miljø uden for byens centrum. Lejligheder i Benløse er ofte af middel kvalitet og velholdte.

Ørslev

Lejligheder i Ørslev er typisk mindre og ligger i et fredeligt naturskønt område. Lejligheder i Ørslev er ofte af lavere kvalitet men til gengæld billigere.

Vetterslev

Lejligheder i Vetterslev er typisk mindre og ligger i et fredeligt naturskønt område. Vetterslev er præget af en afslappet og rolig atmosfære.

Ringsted Syd

Lejligheder i Ringsted Syd er typisk mellemstore og er ofte udstyret med moderne faciliteter. Ringsted Syd er en moderne bydel med gode faciliteter og en god infrastruktur.

Når du vælger et lejlighedskompleks, er det vigtigt at overveje dine behov og budget. Du bør også overveje beliggenheden og faciliteterne i lejlighedskomplekset. Glem ikke at besøge lejlighedskomplekset personligt for at få et indtryk af det.

Lejlighed til leje i Ringsted

Butikker i Ringsted

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Ringsted her.

Ringsted Centrum

 • Ringsted Torv: Her finder du en bred vifte af butikker, herunder dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker, møbelbutikker og restauranter.
 • Sct. Bendtsgade: Her finder du en række specialbutikker, herunder antikvariater, kunstgallerier og butikker med unikke produkter.
 • Grønningen: Her finder du et indkøbscenter med en række kendte kædebutikker.

Ringsted Outlet

 • Ringsted Outlet: Her finder du et stort udvalg af mærkevarebutikker med op til 70 % rabat.

Benløse

 • Benløse Torv: Her finder du en række dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter.

Ørslev

 • Ørslev Center: Her finder du en række dagligvarebutikker, tøjbutikker, skobutikker og restauranter.

Vetterslev

 • Vetterslev Butik: Her finder du en dagligvarebutik, en tøjbutik, en skobutik og en restaurant.

Ringsted Syd

Ringsted Syd: Her finder du et nyt indkøbscenter med en række kendte kædebutikker.

Her er nogle eksempler på butikker, du kan finde i Ringsted:

 • Dagligvarebutikker: SuperBrugsen, Rema 1000, Lidl, Aldi, Netto
 • Tøjbutikker: H&M, Zara, Vero Moda, Jack & Jones, Name It
 • Skobutikker: Deichmann, Ecco, Hummel, Skousen, Sneakersnstuff
 • Elektronikbutikker: Elgiganten, Power, Bilka, Føtex
 • Møbelbutikker: JYSK, IKEA, Ilva, Møbelhuset, BoConcept
 • Restauranter: McDonald's, Burger King, KFC, Subway, Pizza Hut
 • Specialbutikker: Boghandler, musikforretning, hobbyforretning, legetøjsbutik, sportsbutik
 • Mærkevarebutikker: Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Nike, Adidas

Ringsted er en by med et bredt udvalg af butikker, der passer til alle behov og budgetter. Uanset om du er på udkig efter dagligvarer, tøj, elektronik eller noget helt andet, så finder du det i Ringsted.

Relevante links om Ringsted

Læs mere om Ringsted på disse sider:

Ringsted Kommune

Visit Ringsted

Wikipedia: Ringsted

Ringsted på Google Maps

Find lejeboliger i Ringsted

Ofte stillede spørgsmål