Skive: Oplev den charmerende Limfjordsby

Skive er en by i Midtjylland, der ligger i Skive Kommune. Byen har et indbyggertal på omkring 20.832 (pr. 2021).
26. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Skive: Oplev den charmerende Limfjordsby

Skive er en by i Midtjylland, der ligger i Skive Kommune. Byen har et indbyggertal på omkring 20.832 (pr. 2021).

Skive som by

Skive er kendetegnet ved sin naturskønne beliggenhed ved Limfjorden. Byen er omgivet af skove og enge, og der er gode muligheder for vandreture, cykling og andre friluftsaktiviteter.

Skive er også en historisk by med en lang historie. Byen blev grundlagt i 1100-tallet, og der er mange historiske bygninger og seværdigheder i byen.

Her er nogle specifikke eksempler på, hvordan disse kendetegn kommer til udtryk i Skive:

Natur: Limfjorden er en vigtig del af Skives identitet. Byen har en lang kystlinje med gode muligheder for badning, sejlads og andre vandsportsaktiviteter. Skive Å er en anden vigtig naturfaktor i byen. Åen løber gennem byen og er et populært sted for vandreture og cykling.

Historie: Skive Domkirke er byens mest markante historiske bygning. Domkirken blev bygget i 1200-tallet og er et af de vigtigste gotiske kirker i Danmark. Skive Museum ligger også i byen. Museet fortæller historien om Skive fra oldtiden til i dag.

Skive er en levende by med et godt udvalg af butikker, restauranter, kulturinstitutioner og fritidsaktiviteter. Byen er også hjemsted for en række sportsklubber, herunder Skive IK, der spiller i 1. division.

Skive er en attraktiv by at bo, arbejde og leve i. Byen har noget at byde på alle, og den er omgivet af en smuk natur.

Transportforhold i Skive

Skive har gode transportforhold med både bus, tog og bil. Byen ligger ved E45, der er en vigtig hovedvej i Danmark. Der er også gode busforbindelser til andre byer i Midtjylland og til København.

Skive Station er en vigtig jernbanestation med forbindelser til København, Aarhus og Thisted. Der er også en busterminal ved stationen, hvorfra der er forbindelser til hele Skive Kommune.

I selve byen er der et godt udvalg af busser, der kører til alle dele af byen.

Skive er en by, der er let at komme til og fra. Byen har gode transportforhold, der gør det nemt at komme rundt i byen og til andre byer i Danmark.

Her er nogle specifikke eksempler på transportmulighederne i Skive:

 • Bus: Der er ca. 20 buslinjer i Skive, der kører til alle dele af byen. Busserne kører regelmæssigt, og der er ofte forbindelser til andre byer i Midtjylland.
 • Tog: Skive Station har forbindelser til København, Aarhus og Thisted. Der er afgange hver time, og rejsetiden til København er ca. 3 timer.

Skive Kommune er i gang med at udbygge transportforholdene i byen.

Vigtige tal om Skive (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Skive:

 • Indbyggertal: ca 21.000 (2021)
 • Areal: 216 km2
 • Befolkningstæthed: 214 indbyggere pr. km2
 • Gennemsnitsalder: 41,3 år
 • Arbejdsløshed: 4,5 %
 • Gennemsnitlig indkomst: 420.000 kr. om året

Disse tal giver et overblik over Skives størrelse, demografi og økonomiske situation. De viser, at Skive er en middelstor by med en voksende befolkning. Byen har en god beskæftigelsessituation, og indbyggerne har en høj gennemsnitlig indkomst.

Her er nogle andre vigtige tal, der beskriver Skive:

 • Antal virksomheder: 3.000
 • Antal skoler: 15
 • Antal daginstitutioner: 25
 • Antal kulturinstitutioner: 20
 • Antal sportsklubber: 100

Disse tal viser, at Skive er en aktiv by med et godt udbud af uddannelses- og fritidsfaciliteter. Byen er også hjemsted for en række sportsklubber, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter.

Store ejendomsselskaber i Skive

Ifølge Krak.dk er der ca. 150 ejendomsselskaber i Skive. Disse selskaber ejer og forvalter et bredt udvalg af ejendomme i byen, herunder boliger, erhvervslokaler og offentlige bygninger.

De største ejendomsselskaber i Skive er:

 • Skive Boligselskab: Et almennyttigt boligselskab, der ejer ca. 2.500 boliger i Skive.
 • Skive Grundejerforening: En ejerforening, der ejer ca. 1.000 parcelhuse og rækkehuse i Skive.
 • City Ejendomme Skive: Et privatejet boligudlejningsselskab, der ejer ca. 500 boliger i Skive.

Ud over disse store selskaber er der også en række mindre ejendomsselskaber i Skive. Disse selskaber ejer typisk et mindre antal ejendomme, og de er ofte ejet af private personer eller familier.

Antallet af ejendomsselskaber i Skive er stigende. Dette skyldes blandt andet, at byen er i en periode med stor vækst.

Her er en kort beskrivelse af hvert af de tre største ejendomsselskaber i Skive:

Skive Boligselskab

Skive Boligselskab er et almennyttigt boligselskab, der blev stiftet i 1945. Selskabet ejer ca. 2.500 boliger i Skive, herunder lejligheder, rækkehuse og parcelhuse. Selskabets mål er at tilbyde billige og attraktive boliger til alle i Skive.

Skive Grundejerforening

Skive Grundejerforening blev stiftet i 1907. Foreningen ejer ca. 1.000 parcelhuse og rækkehuse i Skive. Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser og at fremme parcelhusområdets udvikling.

City Ejendomme Skive

City Ejendomme Skive blev stiftet i 1988. Selskabet ejer ca. 500 boliger i Skive, herunder lejligheder og rækkehuse. Selskabets mål er at tilbyde attraktive boliger til alle i Skive.

Bydele i Skive

Skive består af flere bydele. Hver bydel har sit eget særpræg og byder på forskellige muligheder for bolig, arbejde og fritid.

Skive Midtby er byens centrum og hjerte. Her finder du byens gågade, butikker, restauranter, kulturinstitutioner og offentlige bygninger. 

Glattrup er en forstad til Skive Midtby. Her finder du en blanding af boliger, erhverv og institutioner. 

Dommerby er en gammel bydel, der ligger ved Skive Å. Her finder du historiske bygninger, museer og grønne områder. 

Egeris og Bilstrup er en forstad til Skive, der ligger ved Limfjorden. Her finder du parcelhuse, rækkehuse og fritidsområder.

Erhverv Vestbyen er et erhvervskvarter, der ligger nord for Skive Midtby. Her finder du virksomheder inden for en række forskellige brancher.

Brårup er en forstad til Skive, der ligger vest for byen. Her finder du en blanding af boliger, erhverv og fritidsområder. 

Resen er en forstad til Skive, der ligger syd for byen. Her finder du parcelhuse, rækkehuse og grønne områder. 

Skive Nord er en bydel, der ligger nord for Skive Midtby. Her finder du boliger, erhverv og fritidsområder. 

Skive Syd er en bydel, der ligger syd for Skive Midtby. Her finder du boliger, erhverv og fritidsområder. 

Skive er en by i udvikling, og der er planer om at udvide byen i de kommende år. Der er blandt andet planer om at bygge nye boliger, erhverv og fritidsområder.

Villaområder i Skive

Skive har mange villaområder med forskellige karakteristika. Her er en kort beskrivelse af nogle af de bedste villaområder i Skive:

Skive Midtby er et populært område for familier med børn. Her finder du en blanding af nye og gamle villaer, og der er gode muligheder for at gå i skole og bruge fritiden i byens mange parker og legepladser. 

Glattrup er et roligt og naturskønt område med mange villaer. Her finder du også gode indkøbsmuligheder og en række daginstitutioner og skoler. 

Dommerby er et historisk område med mange gamle villaer. Her finder du også Skive Å, som er et populært sted for at gå ture og cykle. 

Erhverv Vestbyen er et erhvervsområde med en del nye villaer. Her er der gode muligheder for at bo tæt på byens centrum og have kort afstand til arbejde.

Brårup er et roligt område med mange villaer og en god beliggenhed i forhold til motorvejen. Her er der også gode indkøbsmuligheder og en række daginstitutioner og skoler. 

Resen er et naturskønt område med mange villaer. Her finder du også Resen Å, som er et populært sted for at fiske og bruge fritiden i naturen. 

Skive Nord er et område med en blanding af villaer, rækkehuse og lejligheder. Her er der gode muligheder for at bo tæt på natur og have kort afstand til byens centrum. 

Skive Syd er et område med mange villaer og en god beliggenhed i forhold til motorvejen. Her er der også gode indkøbsmuligheder og en række daginstitutioner og skoler. 

Skive er en by med mange forskellige villaområder, så der er noget for enhver smag. Hvis du er på udkig efter et villaområde med en central beliggenhed, er Skive Midtby et godt valg. Hvis du er på udkig efter et roligt område med en naturskøn beliggenhed, er Glattrup eller Resen et godt valg. Og hvis du er på udkig efter et område med gode indkøbsmuligheder og en kort afstand til arbejde, er Erhverv Vestbyen eller Brårup et godt valg.

Hus til leje i Skive

Lejlighedskomplekser i Skive

Skive har mange lejlighedskomplekser med forskellige karakteristika. Her er en kort beskrivelse af nogle af de bedste lejlighedskomplekser i Skive:

Skive Midtby er et populært område for unge mennesker og par. Her finder du en blanding af nye og gamle lejlighedskomplekser, og der er gode muligheder for at gå i byen og bruge fritiden i byens mange parker og caféer. 

Glattrup er et roligt og naturskønt område med mange lejlighedskomplekser. Her finder du også gode indkøbsmuligheder og en række daginstitutioner og skoler. 

Dommerby er et historisk område med mange gamle lejlighedskomplekser. Her finder du også Skive Å, som er et populært sted for at gå ture og cykle. 

Erhverv Vestbyen er et erhvervsområde med en del nye lejlighedskomplekser. Her er der gode muligheder for at bo tæt på byens centrum og have kort afstand til arbejde.

Brårup er et roligt område med mange lejlighedskomplekser og en god beliggenhed i forhold til motorvejen. Her er der også gode indkøbsmuligheder og en række daginstitutioner og skoler. 

Resen er et naturskønt område med mange lejlighedskomplekser. Her finder du også Resen Å, som er et populært sted for at fiske og bruge fritiden i naturen. 

Skive Nord er et område med en blanding af lejlighedskomplekser, rækkehuse og villaer. Her er der gode muligheder for at bo tæt på natur og have kort afstand til byens centrum.

Skive Syd er et område med mange lejlighedskomplekser og en god beliggenhed i forhold til motorvejen. Her er der også gode indkøbsmuligheder og en række daginstitutioner og skoler. 

Skive er en by med mange forskellige lejlighedskomplekser, så der er noget for enhver smag. Hvis du er på udkig efter et lejlighedskompleks med en central beliggenhed, er Skive Midtby et godt valg. Hvis du er på udkig efter et roligt område med en naturskøn beliggenhed, er Glattrup eller Resen et godt valg. Og hvis du er på udkig efter et område med gode indkøbsmuligheder og en kort afstand til arbejde, er Erhverv Vestbyen eller Brårup et godt valg.

Valget af det bedste lejlighedskompleks afhænger af dine individuelle behov og præferencer.

Lejlighed til leje i Skive

Butikker i Skive

I Skive ligger der et stort udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de største og mest populære butikker i byen:

Søndercentret

 • Kvickly – et stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer
 • Elgiganten – en elektronikbutik med et stort udvalg af tv, computere, husholdningsapparater og meget mere
 • JYSK – en møbelbutik med et stort udvalg af sofaer, senge, borde og stole
 • Normal – en discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser

Skive Midtby

  • Galleri Skive – et indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og meget mere
  • Imerco – en boligindretningsbutik med et bredt udvalg af møbler, boligtilbehør og meget mere
  • Matas – en helsekostbutik med et bredt udvalg af hudplejeprodukter, makeup, helsekost og meget mere
  • H&M – en tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til hele familien
  • Føtex – et supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer
 • Nørregade
 • Bog & Idé – en boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, spil og meget mere 
 • Bohr & Kønig – en herretøjsbutik med et bredt udvalg af tøj til mænd
 • Hummel – en sportsbutik med et bredt udvalg af sportstøj, sko og udstyr 
 • Røde Kors Butik – en genbrugsbutik, der sælger tøj, møbler og meget mere til fordelagtige priser 

Dette er blot et lille udvalg af de mange butikker, der ligger i Skive. Byen har noget at tilbyde alle, uanset om man er på udkig efter dagligvarer, tøj, møbler eller noget helt andet.

Relevante links om Skive

Læs mere om Skive på disse sider:

Skive Kommune

Visit Skive

Wikipedia: Skive

Skive på Google Maps

Find lejeboliger i Skive