Slagelse: En guide til byen med det hele

Slagelse er en by på Sydvestsjælland med omkring 34.648 indbyggere. Byen har en lang historie og er kendt for en række kendetegn.
24. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Slagelse: En guide til byen med det hele

Slagelse er en by på Sydvestsjælland med omkring 34.648 indbyggere. Byen har en lang historie og er kendt for en række kendetegn, herunder:

Slagelse som by 

Gamle bydel: Slagelses gamle bydel er omgivet af voldgrave og har et charmerende, middelalderligt udseende. I bydelen finder man blandt andet Slagelse Rådhus, Slagelse Museum og Sankt Mikkels Kirke.

Slagelse Lystskov: Slagelse Lystskov er en stor skov, der ligger lige uden for byen. Skoven er et populært sted for ture, picnic og andre udendørsaktiviteter.

Slagglse Museum: Slagelse Museum er et kulturhistorisk museum, der fortæller historien om Slagelse og omegn. Museet har en række udstillinger om byens historie, kultur og natur.

Slagelse Teater: Slagelse Teater er et professionelt teater, der spiller en række forestillinger i løbet af året. Teateret har en lang tradition for at producere kvalitetsteater, og det er et populært sted for både lokale og turister.

Vestsjællandscentret: Vestsjællandscentret er et stort indkøbscenter, der ligger i Slagelse. Centret har over 100 butikker og restauranter, og det er et populært sted for shopping og oplevelser.

Ud over disse kendetegn er Slagelse også en levende by med et aktivt kulturliv. Byen har en række teatre, koncertsteder og andre kulturinstitutioner, der tilbyder en bred vifte af arrangementer. Slagelse er også et godt sted at bo og arbejde. Byen har en god infrastruktur, og der er gode muligheder for uddannelse og beskæftigelse.

Transportforhold i Slagelse 

Slagelse har gode transportforhold, både for pendlere og turister. Byen ligger tæt på motorvejene E47 og E20, hvilket giver nem adgang til resten af Danmark og Europa. Slagelse har også et godt tognetværk, der forbinder byen med København, Odense og Aarhus.

Motorvej

Slagelse ligger tæt på motorvejene E47 og E20, som giver nem adgang til resten af Danmark og Europa. E47 går fra København til Helsingborg i Sverige, mens E20 går fra København til Aarhus. Slagelse har to afkørsler fra E47 og en afkørsel fra E20. 

Tog

Slagelse har et godt tognetværk, der forbinder byen med København, Odense og Aarhus. Der er regelmæssige tog afgange til disse byer, og rejsetiden er omkring 1 time og 30 minutter til København, 2 timer til Odense og 3 timer til Aarhus. Slagelse Station er beliggende i centrum af byen. 

Bus

Slagelse har også et godt busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Der er busafgange til alle dele af byen, og rejsetiden er typisk under 30 minutter.

Cykel

Slagelse er en cykelvenlig by med et godt netværk af cykelstier. Det er muligt at cykle rundt i byen på få minutter, og der er også gode muligheder for at cykle ud i naturen.

Vigtige tal om Slagelse (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Slagelse:

  • Befolkning: Slagelse har omkring 34.648 indbyggere.
  • Areal: Slagelse har et areal på 31 km².

Store ejendomsselskaber i Slagelse 

Nogle af de største ejendomsselskaber i Slagelse er:

Slagelse Kommune: Slagelse Kommune ejer og forvalter en række ejendomme i byen, herunder skoler, børnehaver, plejehjem og andre offentlige bygninger.

Boligforeningen Sjælland: Boligforeningen Sjælland er en almen boligforening, der ejer og forvalter omkring 1.500 boliger i Slagelse.

Slagelse Erhvervsejendomme: Slagelse Erhvervsejendomme er et kommunalt selskab, der ejer og forvalter en række erhvervsejendomme i byen.

Pihl & Søn: Pihl & Søn er et privat ejendomsselskab, der ejer og forvalter en række bolig- og erhvervsejendomme i Slagelse.

Dalgaard: Dalgaard er et privat ejendomsselskab, der ejer og forvalter en række bolig- og erhvervsejendomme i Slagelse.

Disse selskaber ejer og forvalter en række forskellige typer ejendomme i Slagelse, herunder boliger, erhvervsejendomme og offentlige bygninger. De spiller en vigtig rolle i byens udvikling og velstand.

Bydele i Slagelse 

Slagelse består af 23 bydele, som hver har deres eget særpræg. Nogle af de største bydele er:

Gamle bydel: Slagelses gamle bydel er omgivet af voldgrave og har et charmerende, middelalderligt udseende. I bydelen finder man blandt andet Slagelse Rådhus, Slagelse Museum og Sankt Mikkels Kirke. 

Antvorskov: Antvorskov er en tidligere by, der i dag er en del af Slagelse. Byen var en vigtig handelsby i middelalderen, og den har en række historiske bygninger, herunder Antvorskov Kloster og Antvorskov Kirke. 

Vestbyen: Vestbyen er en moderne bydel, der blev udviklet i 1960'erne. Bydelen er præget af høje boligblokke og et rigt kulturliv.

Ørbyen: Ørbyen er en bydel, der ligger syd for Slagelse centrum. Bydelen er præget af villaer og parcelhuse.

Skovbrynet: Skovbrynet er en bydel, der ligger nord for Slagelse centrum. Bydelen er præget af nye boliger og erhvervsejendomme. 

Villaområder i Slagelse 

Slagelses bedste villaområder

Slagelse har en række gode villaområder, der tilbyder noget for enhver smag og pengepung. Her er en oversigt over nogle af de mest populære villaområder i byen:

Gamle bydel, Slagelse

Gamle bydel er et charmerende område med en rig historie. Området er kendetegnet ved sine smalle gader, brostensbelægning og historiske bygninger. Villaerne i Gamle bydel er ofte gamle og velbevarede.

Antvorskov, Slagelse

Antvorskov er et tidligere klosterområde, der i dag er et populært boligområde. Området er kendetegnet ved sine store villaer, grønne områder og tætte natur.

Vestbyen

Vestbyen er et moderne område med høje boligblokke og et rigt kulturliv. Området er kendetegnet ved sine moderne villaer, tætte beliggenhed til byens centrum og gode indkøbsmuligheder.

Ørbyen

Ørbyen er et område med villaer og parcelhuse, der ligger syd for byens centrum. Området er kendetegnet ved sine børnevenlige kvarterer, tætte beliggenhed til naturen og gode transportforbindelser.

Skovbrynet

Skovbrynet er et område med nye boliger og erhvervsejendomme, der ligger nord for byens centrum. Området er kendetegnet ved sine grønne områder, tætte beliggenhed til naturen og gode indkøbsmuligheder.

Hvilket villaområde der er det bedste for dig, afhænger af dine individuelle behov og præferencer. Hvis du er på udkig efter et charmerende område med en rig historie, er Gamle bydel et godt valg. Hvis du er på udkig efter et moderne område med et rigt kulturliv, er Vestbyen et godt valg. Hvis du er på udkig efter et børnevenligt område med tæt beliggenhed til naturen, er Ørbyen et godt valg. Og hvis du er på udkig efter et nyt område med gode indkøbsmuligheder, er Skovbrynet et godt valg.

Hus til leje i Slagelse.

Lejlighedskomplekser i Slagelse 

Slagelses bedste lejlighedskomplekser

Slagelse har en række gode lejlighedskomplekser, der tilbyder noget for enhver smag og pengepung. Her er en oversigt over nogle af de mest populære lejlighedskomplekser i byen:

Gamle bydel

Gamle bydel er et charmerende område med en rig historie. Området er kendetegnet ved sine smalle gader, brostensbelægning og historiske bygninger. Lejlighederne i Gamle bydel er ofte gamle og velbevarede, og de tilbyder en unik atmosfære.

Antvorskov

Antvorskov er et tidligere klosterområde, der i dag er et populært boligområde. Området er kendetegnet ved sine store villaer, grønne områder og tætte natur. Lejlighederne i Antvorskov er ofte moderne og veludstyrede, og de tilbyder en rolig og naturskøn beliggenhed.

Vestbyen

Vestbyen er et moderne område med høje boligblokke og et rigt kulturliv. Området er kendetegnet ved sine moderne lejligheder, tætte beliggenhed til byens centrum og gode indkøbsmuligheder. Lejlighederne i Vestbyen er ofte centralt placerede og tilbyder nem adgang til byens mange tilbud.

Ørbyen

Ørbyen er et område med villaer og parcelhuse, der ligger syd for byens centrum. Området er kendetegnet ved sine børnevenlige kvarterer, tætte beliggenhed til naturen og gode transportforbindelser. Lejlighederne i Ørbyen er ofte familievenlige og tilbyder en rolig beliggenhed tæt på naturen.

Skovbrynet

Skovbrynet er et område med nye boliger og erhvervsejendomme, der ligger nord for byens centrum. Området er kendetegnet ved sine grønne områder, tætte beliggenhed til naturen og gode indkøbsmuligheder. Lejlighederne i Skovbrynet er ofte nye og moderne, og de tilbyder en rolig beliggenhed tæt på naturen.

Hvilket lejlighedskompleks der er det bedste for dig, afhænger af dine individuelle behov og præferencer. Hvis du er på udkig efter et charmerende område med en rig historie, er Gamle bydel et godt valg. Hvis du er på udkig efter et moderne område med et rigt kulturliv, er Vestbyen et godt valg. Hvis du er på udkig efter et børnevenligt område med tæt beliggenhed til naturen, er Ørbyen et godt valg. Og hvis du er på udkig efter et nyt område med gode indkøbsmuligheder, er Skovbrynet et godt valg.

Lejlighed til leje i Slagelse.

Butikker i Slagelse 

I Slagelse ligger der blandt andet følgende butikker

Slagelse er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker i byen, inddelt efter center eller vej:

Vestsjællandscentret

  • Normal: Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer og andre produkter.
  • Søstrene Grene: Butik med boligtilbehør, kunsthåndværk og andre kreative produkter.
  • H&M: Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til både mænd, kvinder og børn.
  • Elgiganten: Elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronikprodukter.
  • Jysk: Butik med boligtilbehør, møbler og andre produkter til hjemmet.

Relevante links om Slagelse

Læs mere om Slagelse på disse sider:

Slagelse Kommune
Visit Slagelse
Wikipedia: Slagelse
Slagelse på Google Maps
Find lejeboliger i Slagelse

Ofte stillede spørgsmål