Sønderborg: Den perfekte destination for enhver smag

Sønderborg er en by i Sønderjylland, der er kendt for sin historie, kultur og natur. Byen har en lang historie, der går tilbage til vikingetiden, og den har været skiftevis dansk og tysk igennem historien. Dette har givet byen en rig kulturel arv, der er præget af både dansk og tysk indflydelse.
24. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Sønderborg: Den perfekte destination for enhver smag

Sønderborg er en by i Sønderjylland, der er kendt for sin historie, kultur og natur. Byen har en lang historie, der går tilbage til vikingetiden, og den har været skiftevis dansk og tysk igennem historien. Dette har givet byen en rig kulturel arv, der er præget af både dansk og tysk indflydelse.

Sønderborg som by 

Sønderborg er også kendt for sin natur. Byen ligger ved Alssundet, der er en smuk fjord med en rig flora og fauna. Der er gode muligheder for at vandre, cykle og sejle i området.

Nogle af de kendetegn, der kendetegner Sønderborg, er:

 • Sønderborg Slot: Slottet er et af de mest markante kendetegn for byen. Det er et stort og imponerende slot, der blev bygget i middelalderen.
 • Kongeskibet Dannebrog: Kongeskibet Dannebrog er en del af den danske kongefamilies flåde, og det ligger ofte i Sønderborg Havn, når kongefamilien er på besøg i Sønderjylland.
 • Alssundet: Alssundet er en smuk fjord, der adskiller Als fra resten af Danmark. Fjorden er omgivet af skov og bakkelandskab, og der er gode muligheder for at vandre, cykle og sejle i området.
 • Gråsten Slot: Gråsten Slot er et andet stort og imponerende slot, der ligger i nærheden af Sønderborg. Slottet er sommerresidens for den danske kongefamilie.

Ud over disse kendetegn er Sønderborg også en levende by med et aktivt kulturliv. Der er mange museer, teatre og koncertsteder i byen, og der er altid noget at lave.

Transportforhold i Sønderborg 

Transportforholdene i Sønderborg er gode. Byen er godt forbundet med resten af landet via motorveje, jernbane og bus.

Motorveje: Sønderborg er beliggende ved E45, der er en vigtig motorvej, der forbinder Danmark med resten af Europa. Motorvejen giver en hurtig og nem adgang til København, Aarhus og Odense. 

Jernbane: Der er direkte togforbindelser til København, Aarhus, Odense, Hamborg og Berlin. Togene kører regelmæssigt, og rejsetiden er forholdsvis kort. 

Bus: Der er et udbredt busnetværk, der forbinder Sønderborg med de omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører regelmæssigt, og de er en god mulighed for at komme rundt i byen og omegn. 

Cykling: Sønderborg er en cykelvenlig by med gode cykelstier. Cykling er en god måde at komme rundt i byen på, og det er også en god mulighed for at opleve naturen i området. 

Færger: Der er færgeforbindelser til Als, Fyn og Tyskland. Færgerne er en god mulighed for at komme til andre dele af området. 

I alt er transportforholdene i Sønderborg gode. Byen er nem at komme til og rundt i, uanset om man rejser med bil, tog, bus, cykel eller færge.

Vigtige tal om Sønderborg (2023)

Her er nogle vigtige tal, der beskriver Sønderborg:

 • Befolkning: Sønderborg har en befolkning på omkring 50.000 mennesker.
 • Areal: Sønderborgs areal er omkring 60 km².
 • Gennemsnitlig indkomst: Den gennemsnitlige indkomst i Sønderborg er omkring 350.000 kr. om året.

Store ejendomsselskaber i Sønderborg 

I sønderborg finder du blandt andre ejendomsselskaber følgende: 

S.B.E Aps

S.B.E Aps er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2004. Selskabet ejes af Sønderborg Kommune, og dets formål er at administrere og forvalte kommunens ejendomme. S.B.E Aps ejer og forvalter en bred vifte af ejendomme i Sønderborg, herunder boliger, erhvervsejendomme, kontorer, hoteller og butikker.

Søbo

Søbo er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1930. Selskabet ejes af en gruppe private investorer, og dets formål er at administrere og forvalte boliger i Sønderborg. Søbo ejer og forvalter omkring 1.000 boliger i Sønderborg, herunder almene boliger, ejerboliger og lejeboliger.

JHB ejendomme

JHB ejendomme er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 1980. Selskabet ejes af en privat investor, og dets formål er at administrere og forvalte erhvervsejendomme i Sønderborg. JHB ejendomme ejer og forvalter omkring 50.000 m2 erhvervslokaler i Sønderborg, herunder kontorer, butikker og lagerlokaler.

Ejendomsselskabet Norden I Management A/S

Ejendomsselskabet Norden I Management A/S er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2006. Selskabet ejes af en gruppe private investorer, og dets formål er at administrere og forvalte ejendomme i Sønderborg og omegn. Ejendomsselskabet Norden I Management A/S ejer og forvalter omkring 100 ejendomme i Sønderborg og omegn, herunder boliger, erhvervsejendomme og landbrugsjord.

Sønderborg Bolig og Erhvervsudlejning APS

Sønderborg Bolig og Erhvervsudlejning APS er et ejendomsselskab, der blev grundlagt i 2016. Selskabet ejes af en gruppe private investorer, og dets formål er at administrere og forvalte boliger og erhvervsejendomme i Sønderborg. Sønderborg Bolig og Erhvervsudlejning APS ejer og forvalter omkring 50 boliger og 10.000 m2 erhvervslokaler i Sønderborg.

Disse ejendomsselskaber spiller en vigtig rolle i Sønderborgs økonomi og udvikling. De ejer og forvalter en bred vifte af ejendomme i byen, og de er med til at skabe arbejdspladser og boliger.

Bydele i Sønderborg 

Sønderborg er en by med en lang historie, og den er opdelt i en række forskellige bydele. Hver bydel har sin egen historie og karakter.

Gamleby

Gamleby er den ældste bydel i Sønderborg, og den er omgivet af fæstningsmure. Bydelen er præget af smalle gader, brostensbelægning og gamle bygninger. Her finder man blandt andet Sønderborg Slot, Sønderborg Domkirke og Sønderborg Rådhus.

Nyby

Nyby er en bydel, der blev anlagt i 1600-tallet. Bydelen er præget af brede gader og store bygninger. Her finder man blandt andet Sønderborg Slotspark, Sønderborg Museum og Sønderborg Gymnasium.

Østerby

Østerby er en bydel, der ligger på Alssunds østlige bred. Bydelen er præget af industri og erhverv. Her finder man blandt andet Sønderborg Havn, Sønderborg Industripark og Sønderborg Handelspark. 

Vesterby

Vesterby er en bydel, der ligger på Alssunds vestlige bred. Bydelen er præget af boliger og handel. Her finder man blandt andet Sønderborg Havnecenter, Sønderborg Center og Sønderborg Sygehus. 

Sønderskoven

Sønderskoven er et skovområde, der ligger syd for Sønderborg. Skoven er præget af åbne vidder, skove og enge. Her finder man blandt andet Sønderborg Golfklub og Sønderborg Vandmølle. 

Dybbøl Banke

Dybbøl Banke er et slagmarksområde, der ligger nord for Sønderborg. Slaget ved Dybbøl blev udkæmpet i 1864, og det var en afgørende sejr for Preussen og Østrig. Her finder man blandt andet Dybbøl Mølle, Dybbøl Kirke og Dybbøl Banke Museum. 

Disse er blot nogle af de mange bydele, der findes i Sønderborg. Hver bydel har sin egen historie og karakter, og de er med til at give Sønderborg sin unikke charme.

Villaområder i Sønderborg 

Sønderborg er en by med mange forskellige villaområder. Nogle af de mest populære er:

Gamleby

Gamleby er den ældste bydel i Sønderborg, og den er omgivet af fæstningsmure. Bydelen er præget af smalle gader, brostensbelægning og gamle bygninger. Villaerne i Gamleby er ofte historiske og har en unik charme.

Nyby

Nyby er en bydel, der blev anlagt i 1600-tallet. Bydelen er præget af brede gader og store bygninger. Villaerne i Nyby er ofte moderne og velholdte.

Østerby

Østerby er en bydel, der ligger på Alssunds østlige bred. Bydelen er præget af industri og erhverv, men der er også et par villaområder. Villaerne i Østerby er ofte store og moderne.

Vesterby

Vesterby er en bydel, der ligger på Alssunds vestlige bred. Bydelen er præget af boliger og handel, og der er også et par villaområder. Villaerne i Vesterby er ofte af mellemstørrelse og velholdte.

Sønderskoven

Sønderskoven er et skovområde, der ligger syd for Sønderborg. Skoven er præget af åbne vidder, skove og enge. Der er et par villaområder i Sønderskoven, og villaerne er ofte store og moderne.

Dybbøl Banke

Dybbøl Banke er et slagmarksområde, der ligger nord for Sønderborg. Slaget ved Dybbøl blev udkæmpet i 1864, og det var en afgørende sejr for Preussen og Østrig. Der er et par villaområder på Dybbøl Banke, og villaerne er ofte store og moderne.

Hvilket villaområde der er det bedste, afhænger af ens individuelle behov og ønsker. Hvis man er interesseret i historie og charme, er Gamleby et godt valg. Hvis man er interesseret i moderne og velholdte villaer, er Nyby eller Østerby et godt valg. Hvis man er interesseret i natur og ro, er Sønderskoven eller Dybbøl Banke et godt valg.

Hus til leje i Sønderborg.

Lejlighedskomplekser i Sønderborg

De bedste lejlighedskomplekser i Sønderborg

Sønderborg er en by med mange forskellige lejlighedskomplekser. Nogle af de mest populære er:

Gamleby

Gamleby er den ældste bydel i Sønderborg, og den er omgivet af fæstningsmure. Bydelen er præget af smalle gader, brostensbelægning og gamle bygninger. Lejlighedskomplekserne i Gamleby er ofte historiske og har en unik charme.

Nyby

Nyby er en bydel, der blev anlagt i 1600-tallet. Bydelen er præget af brede gader og store bygninger. Lejlighedskomplekserne i Nyby er ofte moderne og velholdte.

Østerby

Østerby er en bydel, der ligger på Alssunds østlige bred. Bydelen er præget af industri og erhverv, men der er også et par lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i Østerby er ofte store og moderne.

Vesterby

Vesterby er en bydel, der ligger på Alssunds vestlige bred. Bydelen er præget af boliger og handel, og der er også et par lejlighedskomplekser. Lejlighedskomplekserne i Vesterby er ofte af mellemstørrelse og velholdte.

Sønderskoven

Sønderskoven er et skovområde, der ligger syd for Sønderborg. Skoven er præget af åbne vidder, skove og enge. Der er et par lejlighedskomplekser i Sønderskoven, og lejlighedskomplekserne er ofte store og moderne.

Dybbøl Banke

Dybbøl Banke er et slagmarksområde, der ligger nord for Sønderborg. Slaget ved Dybbøl blev udkæmpet i 1864, og det var en afgørende sejr for Preussen og Østrig. Der er et par lejlighedskomplekser på Dybbøl Banke, og lejlighedskomplekserne er ofte store og moderne.

Lejlighed til leje i Sønderborg.

Butikker i Sønderborg

I Sønderborg ligger der blandt andet følgende butikker

Sønderborg er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker i byen:

Borgen Shopping er et indkøbscenter i hjertet af Sønderborg. Her finder du mere end 40 butikker, herunder:

Borgen shopping

 • H&M
 • Cubus
 • Ganni
 • Jack & Jones
 • Zara
 • Foot Locker
 • Elgiganten
 • Power
 • Normal

Relevante links om Sønderborg

Læs mere om Sønderborg på disse sider:

Sønderborg Kommune
Visit Sønderborg
Wikipedia: Sønderborg
Sønderborg på Google Maps
Find lejeboliger i Sønderborg

Ofte stillede spørgsmål