Guide: Sådan finder du studieboliger i Danmark

Skal du til at begynde med at studere, kan det indebære at du er tvunget til at flytte. I den forbindelse vil man ofte have svært ved at finde rundt i hvad man har af muligheder når det kommer til at skulle finde et sted at bo, når markedet for lejeboliger er præget stor efterspørgsel og et relativt lille udbud af lejeboliger. Her kan det have relevans at finde studieboliger. Disse er boliger som er forbeholdt studerende, og som er en del billigere end typiske lejeboliger. Ofte ligger studieboligerne også tæt på uddannelsesinstitutionerne i den givne by.
15. september 2022 | Skrevet af: Sara Petersen


Har du fundet plads på dit drømmestudie, er næste skridt at finde en studiebolig eller en mindre lejebolig der er egnet til studerende. 

Hvordan finder jeg en studiebolig?

Hos Voreslejebolig.dk kan du skabe dig et over de nyeste ledige studieboliger og andre lejeboliger egnet til studerende, lige meget hvor i landet du søger . Du får et samlet overblik og kan hurtigt at komme i gang med at finde din studiebolig. Brug disse links for hurtigt at finde boliger egnede som studieboliger i den by hvor du studerer:

Studieboliger i København
Studieboliger i Århus
Studieboliger i Odense
Studieboliger i Ålborg
Studieboliger i Roskilde
Studieboliger i Esbjerg
Studieboliger i Køge
Studieboliger i Herning
Studieboliger i Kolding
Studieboliger i Vejle

Hvilke former for studieboliger findes der?

Der er en række forskellige typer boliger som egner sig til at være din kommende boliger. Det klart nemmeste at finde er et værelse, som ofte også vil være det økonomisk mest fordelagtige. Ofte vil du også have adgang til både køkken og bad. Derudover er der fremleje- og lejelejligheder som begge kan være sværere at finde og også en smule dyrere. Ved mange universiteter er der også kollegier. Hvordan man får adgang til disse, er meget forskelligt fra kollegie til kollegie.