Svendborg: Den charmerende by ved havet

Svendborg er en by på Fyn med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved havet, sine hyggelige gader og torve og sine mange museer og kunstgallerier.
24. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Svendborg: Den charmerende by ved havet

Svendborg er en by på Fyn med en rig historie og kultur. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved havet, sine hyggelige gader og torve og sine mange museer og kunstgallerier.

Svendborg som by 

Her er nogle af de ting, der kendetegner Svendborg:

Den gamle bykerne: Svendborgs gamle bykerne er et charmerende sted at slentre rundt i. Her finder du smalle gader, brostensbelagte torve og smuk arkitektur. Byen har også et rigt udvalg af butikker, restauranter og caféer. 

Havnefronten: Svendborgs havnefront er et populært sted at nyde udsigten over havet og byen. Her finder du også flere restauranter og caféer, der serverer frisk fisk og skaldyr. 

Museer og kunstgallerier: Svendborg har et rigt udvalg af museer og kunstgallerier, der byder på noget for enhver smag. Her kan du bl.a. besøge Fyns Kunstmuseum, Svendborg Museum og Fuglebjerggård Kunstmuseum. 

Natur: Svendborg er omgivet af smuk natur. Her finder du bl.a. Dyrehaven, Tåsinge og Thurø. 

Cittaslow: Svendborg er en af Danmarks to cittaslow-byer. Det betyder, at byen arbejder med at fremme bæredygtighed, lokalt engagement og kvalitet.

Svendborg er en charmerende og levende by, der byder på et væld af oplevelser for både turister og lokale.

Transportforhold i Svendborg 

Svendborg er en velforbundet by med gode transportmuligheder. Byen har et veludviklet vejnet med forbindelser til resten af Fyn og resten af landet. Svendborg har også en færgehavn, der forbinder byen med Tåsinge, Thurø og Langeland.

Veje

Svendborgs vejnet består af ca. 250 km veje. Byens hovedfærdselsåre er Nørregade, der går fra Svendborg havn til Svendborg centrum. Nørregade er en firesporet vej, der er åben for både biler og busser.

Svendborg har også et netværk af cykelstier, der gør det nemt at cykle rundt i byen. Byen har også en række parkeringspladser, både offentlige og private.

Færge

Svendborg har en færgehavn, der forbinder byen med Tåsinge, Thurø og Langeland. Færgerne sejler i døgndrift og er en populær måde at komme til de omkringliggende øer.

Bus

Svendborg har et veludviklet busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Busserne kører i døgndrift og er en god måde at komme rundt i byen og på Fyn.

Tog

Svendborg har en jernbanestation, der er forbundet med Odense og København. Togene kører flere gange om dagen og er en god måde at komme til og fra Svendborg.

Private biler

Svendborg har et veludviklet vejnet, der gør det nemt at komme rundt i byen med bil. Byen har også en række parkeringspladser, både offentlige og private.

Samlet set er transportforholdene i Svendborg gode og giver borgerne og besøgende gode muligheder for at komme rundt i byen og på Fyn.

Vigtige tal om Svendborg (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Svendborg:

  • Befolkning: Svendborg har en befolkning på ca. 27.594 indbyggere.
  • Areal: Svendborg har et areal på ca. 50 km2.

Store ejendomsselskaber i Svendborg 

I svendborg findes der blandt andre følgende ejendomsselskaber 

Home Svendborg

Home Svendborg er et alment boligselskab, der blev stiftet i 1961. Selskabet ejer og administrerer ca. 2.000 boliger i Svendborg og omegn. Home Svendborg har til formål at tilbyde boliger til alle, uanset indkomst. Selskabet har en lang tradition for at bygge og renovere boliger, og det arbejder konstant på at forbedre sine boliger og områder.

Ejendomsselskabet Sydfyn Aps

Ejendomsselskabet Sydfyn Aps er et privat ejendomsselskab, der blev stiftet i 2007. Selskabet ejer og administrerer ca. 1.000 boliger i Svendborg og omegn. Ejendomsselskabet Sydfyn Aps har til formål at skabe attraktive boliger til private og erhvervsdrivende. Selskabet har en vision om at være en førende aktør inden for ejendomsadministration og -udvikling på Sydfyn.

Ejendomsselskabet af Juni 1987 ApS Under Tvangsopløsning

Ejendomsselskabet af Juni 1987 ApS Under Tvangsopløsning er et alment boligselskab, der blev stiftet i 1987. Selskabet er under tvangsopløsning, og dets ejendomme er overtaget af andre boligselskaber.

Ejendomsselskabet Scala Svendborg ApS

Ejendomsselskabet Scala Svendborg ApS er et privatejet selskab, der driver biografen Scala Svendborg. Biografen blev bygget i 1928 og er en af de ældste biografer i Danmark. Scala Svendborg ApS har til formål at tilbyde et bredt udvalg af film til et bredt publikum.

Garcia-Svendborg

Garcia-Svendborg er et privat ejendomsselskab, der blev stiftet i 1972. Selskabet ejer og administrerer ca. 200 boliger i Svendborg. Garcia-Svendborg har til formål at tilbyde kvalitetsboliger til private og erhvervsdrivende. Selskabet har en vision om at være en førende aktør inden for ejendomsadministration og -udvikling i Svendborg.

Bydele i Svendborg 

Ifølge Svendborg Kommunes kommuneplan 2021-2033 er Svendborg opdelt i følgende bydele:

Bymidten i Svendborg

Bymidten er den historiske bykerne, der er omgivet af Frederiksøen. Bymidten er kendetegnet ved sine smalle gader, brostensbelagte torve og smuk arkitektur. Byen har også et rigt udvalg af butikker, restauranter og caféer. 

Frederiksøen i Svendborg

Frederiksøen er en ø i bymidten, der er forbundet til fastlandet af en bro. Frederiksøen er kendetegnet ved sine mange historiske bygninger, herunder Svendborg Slot og Svendborg Kirke. 

Vestbyen

Vestbyen er en moderne bydel, der ligger vest for bymidten. Vestbyen er kendetegnet ved sine mange villakvarterer, butikscentre og uddannelsesinstitutioner.

Østbyen 

Østbyen er en bydel, der ligger øst for bymidten. Østbyen er kendetegnet ved sine mange boligområder, industriområder og naturområder.

Vindeby-Troense 

Vindeby-Troense er en bydel, der ligger syd for bymidten. Vindeby-Troense er kendetegnet ved sine mange små landsbyer, grønne områder og kystlinje.

Oure-Skårup

Oure-Skårup er en bydel, der ligger nord for bymidten. Oure-Skårup er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder, industriområder og naturområder.

Villaområder i Svendborg

De bedste villaområder i Svendborg

Svendborg er en by med mange gode villaområder. De mest populære områder er typisk kendetegnet ved deres rolige beliggenhed, gode udsigt og nærhed til natur og byliv.

Frederiksøen 

Frederiksøen er en ø i bymidten, der er forbundet til fastlandet af en bro. Frederiksøen er kendt for sine mange historiske bygninger, herunder Svendborg Slot og Svendborg Kirke. Der findes også en række villaer på Frederiksøen, der typisk er ældre og har en unik beliggenhed tæt på byens kulturliv. 

Vestbyen 

Vestbyen er en moderne bydel, der ligger vest for bymidten. Vestbyen er kendetegnet ved sine mange villakvarterer, butikscentre og uddannelsesinstitutioner. Der findes en række forskellige villaer i Vestbyen, der spænder fra moderne nybyggeri til ældre villaer med stor grund.

Østbyen 

Østbyen er en bydel, der ligger øst for bymidten. Østbyen er kendetegnet ved sine mange boligområder, industriområder og naturområder. Der findes også en række villaområder i Østbyen, der typisk er kendetegnet ved deres rolige beliggenhed og nærhed til natur.

Vindeby-Troense

Vindeby-Troense er en bydel, der ligger syd for bymidten. Vindeby-Troense er kendetegnet ved sine mange små landsbyer, grønne områder og kystlinje. Der findes en række villaer i Vindeby-Troense, der typisk er kendetegnet ved deres idylliske beliggenhed og nærhed til naturen.

Oure-Skårup

Oure-Skårup er en bydel, der ligger nord for bymidten. Oure-Skårup er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder, industriområder og naturområder. Der findes også en række villaområder i Oure-Skårup, der typisk er kendetegnet ved deres rolige beliggenhed og nærhed til naturen.

Hus til leje i Svendborg.

Lejlighedskomplekser i Svendborg 

De bedste lejlighedskomplekser i Svendborg

Svendborg er en by med mange gode lejlighedskomplekser. De mest populære områder er typisk kendetegnet ved deres centrale beliggenhed, gode udsigt og nærhed til byliv og natur.

Bymidten 

Bymidten er et populært område for lejlighedskomplekser. Her finder du en række forskellige lejlighedskomplekser, der spænder fra moderne nybyggeri til ældre ejendomme med charmerende arkitektur. Lejlighederne i bymidten er typisk tæt på byens mange faciliteter, herunder butikker, restauranter og kulturinstitutioner. 

Frederiksøen 

Frederiksøen er en ø i bymidten, der er forbundet til fastlandet af en bro. Frederiksøen er kendetegnet ved sine mange historiske bygninger, herunder Svendborg Slot og Svendborg Kirke. Der findes også en række lejlighedskomplekser på Frederiksøen, der typisk er ældre og har en unik beliggenhed tæt på byens kulturliv. 

Vestbyen

Vestbyen er en moderne bydel, der ligger vest for bymidten. Vestbyen er kendetegnet ved sine mange lejlighedskomplekser, butikscentre og uddannelsesinstitutioner. Lejlighederne i Vestbyen er typisk moderne og har gode faciliteter.

Østbyen 

Østbyen er en bydel, der ligger øst for bymidten. Østbyen er kendetegnet ved sine mange boligområder, industriområder og naturområder. Der findes også en række lejlighedskomplekser i Østbyen, der typisk er rolige og har en nærhed til natur.

Vindeby-Troense

Vindeby-Troense er en bydel, der ligger syd for bymidten. Vindeby-Troense er kendetegnet ved sine mange små landsbyer, grønne områder og kystlinje. Der findes også en række lejlighedskomplekser i Vindeby-Troense, der typisk er idylliske og har en nærhed til naturen.

Oure-Skårup

Oure-Skårup er en bydel, der ligger nord for bymidten. Oure-Skårup er kendetegnet ved sine mange landbrugsområder, industriområder og naturområder. Der findes også en række lejlighedskomplekser i Oure-Skårup, der typisk er rolige og har en nærhed til naturen.

Lejlighed  til leje i Svendborg.

Butikker i Svendborg 

Svendborg er en by med et rigt udvalg af butikker. Her finder du alt fra internationale kæder til lokale specialbutikker.

Bymidten

I bymidten finder du et bredt udvalg af butikker, herunder:

  • Arkaden er et stort shoppingcenter med over 50 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og livsstilsprodukter.
  • Møllergade er en gågade med mange små butikker, der tilbyder et spændende udvalg af varer. Her finder du alt fra tøj og sko til kunst og design.
  • Borgergade er en anden gågade med mange butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til restauranter og caféer.

Relevante links om Svendborg

Læs mere om Svendborg på disse sider:

Svendborg Kommune
Visit Svendborg
Wikipedia: Svendborg
Svendborg på Google Maps
Find lejeboliger i Svendborg

Ofte stillede spørgsmål