Er der fugt og skimmelsvamp i din lejebolig?

Er der fugt og skimmelsvamp i din lejebolig?

Søg boliger til leje i hele Danmark

Bor du i en lejebolig, hvor du føler at du oplever svimmelhed, kvalme og træthed? Dette kan betyde at der er skimmelsvamp i din bolig. I den nedenstående tekst kan du læse om årsagerne og symptomerne ved skimmelsvamp i boligen, der måske kan hjælpe dig med at få svar på spørgsmålet: ”Er der skimmelsvamp i din lejebolig? ”.

Som det første, vil vi gerne understrege, at hvis du har mistanke om at der er skimmelsvamp i din lejebolig, skal du hurtigst muligt tage kontakt til din udlejer, der derefter skal sørge for at der kommer nogen og undersøger sagen.

Hvordan opdager man skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kan vokse på de fleste organiske overflader og kan være synligt og skjult. Er skimmelsvampen synlig, er det nemt at opdage, da det kan kendes ved en mørk gevækst på overfladen. Som sagt kan skimmelsvampen også være skjult. Den kan nemlig vokse imellem vægge og andre steder, der er svært tilgængelige. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte din udlejer og få den til at tilkalde et firma, som skal undersøge forholdene og derefter fjerne det.

Hvis du opdager, at der vokser skimmelsvamp i din lejebolig vil du først skulle tage kontakt til din ejendomsadministration. De vil sandsynligvis bede dig om at vaske skimmelsvampen med Rodalon, udlufte og derefter varme rummet ordentligt op. Når ejendomsadministrationen beder dig om dette, vil vi råde dig til at tage billeder af stedet der er blevet angrebet - både før og efter rengøring. På den måde kan du dokumentere om det har haft nogen effekt, hvis skimmelsvampen angriber igen.

Men hvilke årsager er der til fugt og skimmelsvamp? De primære årsager til fugt og skimmelsvamp i din bolig er følgende: 
Konstruktionsfejl er hovedsagligten af de største årsager. Der er en lang række fejl som kan gøre, at skimmelsvampe opstår som f.eks. opstigende fugt ved konstruktionsfejl og manglende isolering, vandskader, byggefugt - fordi byggematerialerne ikke er blevet holdt tørre og manglende udsugning.

Men hvem har ansvaret?

Du har nu fundet ud af, at der er fugt og skimmelsvamp i din lejebolig, men hvem har så ansvaret for at få fjernet det? Det kommer an på hvem der har skylden for skimmelsvampen. Hvis skimmelsvampen er opstået, fordi du ikke har benyttet boligen korrekt, altså hvis det er selvforskyldt, så står du med ansvaret for at fjerne skimmelsvampen.

Vi håber, at dette gav hjalp dig til at få svar på spørgsmålet: ”Er der fugt og skimmelsvamp i din lejebolig?”.

Har du et ledigt værelse i din bolig? Så læs mere her omkring din mulighed for at leje dit værelse ud