Hvad må jeg leje min lejlighed ud for?

Hvad må jeg leje min lejlighed ud for?

Find en lejer til din lejlighed her

Ønsker du at udleje din lejlighed? I så fald er det en god ide at sætte sig ind i spørgsmålet ”Hvad må jeg leje min lejlighed ud for?”
Når du skal fastsætte en husleje til din fremtidige udlejer, så er der naturligvis nogle regler som skal følges. Ellers kan man risikere at ens lejer klager til Huslejenævnet.

Alt efter hvilken gruppe af boliger, din bolig kvalificerer sig til, er der 3 forskellige ordninger for hvordan huslejen skal sættes.
Beregningsmetoder til at finde ud af svaret på spørgsmålet ”Hvad må jeg leje min lejlighed ud for?”

Disse 3 muligheder er:
1.      Markedslejen: Her kan udlejer sætte huslejen efter eget ønske, og lejer kan ikke klage over huslejen til Huslejenævnet.
2.      Det lejedes værdi: Lejen må ikke være højere end lejen i tilsvarende boliger, med samme størrelse, beliggenhed og stand.
3.      Omkostningsbestemt leje: Huslejen skal prissættes efter driftsomkostningerne, og oveni dette skal der være tillæg for evt. forbedringer, samt fortjeneste til udlejer.

På nettet er det muligt at gennemgå et spørgeskema vedr. den bolig man ønsker at udleje. Herved kan du finde ud af hvilken en af de 3 beregningsmetoder du kan bruge til at prissætte huslejen. Det er vigtigt at man benytter den korrekte metode.

Ønsker du at vide mere efter at have læst om ”Hvad må jeg leje min lejlighed ud for?”.
Så kan du her læse mere omkring spørgsmålet "Må man fremleje en lejebolig?" og "Må man leje et værelse ud i en lejebolig?"