Hvordan opsiger man sin lejlighed?

Hvordan opsiger man sin lejlighed?

Søg lejligheder til leje i hele Danmark

”Hvordan opsiger man sin lejlighed? ”og ”Hvordan skriver man en opsigelse af lejlighed? ” er spørgsmål som tit bliver stillet, når man er klar til at flytte. Men hvordan opsiger man egentlig sin lejebolig? Og hvad er den bedste måde at gøre det på? Du vil nedenunder kunne finde svar på dette. Selvom der er visse mindre afvigelser, foregår opsigelser af lejligheder og lejeboliger generelt på samme måde med en række forskellige trin.

Opsigelsesvarsel

Første ting du skal sætte dig ind i er, hvor lang din opsigelsesvarsel/periode er. Længden på denne afhænger oftest af hvorvidt du har underskrevet en lejekontrakt eller ej. Hvis du ikke har underskrevet en lejekontrakt eller hvis der ikke står noget om det i din lejekontrakts §11, så gælder lejelovens generelle regler om opsigelse:

·         Lejer du et værelse uden eget køkken, så er din opsigelsesvarsel 1 måned.
·         Hvis du har lejet et hus, lejlighed eller lignende er din varsel 3 måneder.

Hvis der derimod står tilføjelser i lejekontrakten, kan der gælde andre regler. F.eks. kan der i lejekontrakten stå at aftalen ikke kan opsiges det første år.

Indsendelse af opsigelsen

Når du skal sende din opsigelse, gøres det pr. brev og det anbefales at dette gøres i god tid. Dette er både for at gøre udlejer opmærksom på det i god tid og for at gøre processen så let som muligt. Vi anbefaler, at du i brevet skriver at du ønsker at modtage en bekræftelse på modtagelsen af opsigelsen.

Brevet

Efterhånden er der mange mennesker, der ikke ved hvordan et brev skal se ud. Vi har derfor lavet et udkast til hvordan et opsigelsesbrev kan se ud.