Kan kommunen hjælpe med lejlighed?

Kan kommunen hjælpe med lejlighed?

Søg lejligheder i hele Danmark

Flere og flere har de seneste år haft svært ved at få en lejebolig. Derfor kan det for nogle være nødvendigt at stille sig selv spørgsmålet: Kan kommunen hjælpe med lejlighed?

Det seneste år har de fleste kommuner set et stigende antal af personer, som søger hjælp hos kommunen for at få en bolig, fordi de ikke har noget sted at bo. Kommunen er, på grund af den såkaldte husvilde-paragraf, forpligtet til at hjælpe en borger der er socialt svært stillet. Det er dog meget forskelligt fra kommune til kommune, hvor svært stillet du skal være for at være berettiget til at kunne søge bolig igennem kommunen.

Kraftig stigning i ansøgere, men også i kræsenhed.

Selvom der er flere og flere der vælger at gå til kommunen for at få en bolig, er der også større kræsenhed når det kommer til hvorvidt borgerne vælger at tage imod en tilbudt bolig eller ej. Kommunerne oplever i højere grad at borgerne afslår tilbuddet om en bolig, fordi den ikke lever op til deres forventninger. Det kan være at køkkenet ikke er pænt nok eller at de ønsker en større stue. Hovedsageligt afhænger svaret på spørgsmålet ”Kan kommunen hjælpe med lejlighed? ” af din sociale og økonomiske situation, samt dine præferencer.

Anderledes fra kommune til kommune

Der er også stor forskel på, hvordan din henvendelse bliver behandlet fra kommune til kommune. Der er nemlig forskellige kriterier, som man skal opfylde. Nogen steder er det kun meget presserende situationer der bliver håndteret, mens det i andre kommuner er nemmere at få hjælp, selv hvis man økonomisk er stillet godt.

For at opsummere på spørgsmålet: ”Kan kommunen hjælpe med lejlighed? ”, så er det altså lovpligtigt for kommuner at tilbyde dig en bolig, hvis du lever op til deres krav. Det kan derfor være særdeles fordelagtigt at benytte kommunen til at få en bolig, hvis andet synes at være vanskeligt. 
Søger du efter lejlighed til leje i København? Læs mere her for at få gode råd til hvordan du finder en lejelejlighed i hele Danmarks hovedstad.