Kan man få håndværkerfradrag i lejebolig?

Kan man få håndværkerfradrag i lejebolig?

Søg boliger til leje i hele Danmark


Du er ved at være lidt træt af din slidte lejebolig og er egentlig villig til at lægge nogle penge i boligen, selvom du ikke ejer den. Der er derfor mange der tager sig i at stille spørgsmålet: ”Kan man få håndværkerfradrag i lejebolig? ”.
Du kan her få svar på, om du kan gøre brug af boligjobordningen eller som det i daglig tale hedder: håndværkerfradrag.
Der er i og for sig tre ting der skal være opfyldt, for at du kan få håndværkerfradrag til din lejebolig, som er følgende:

Egenbetaling

Hvis du selv betaler for det der bliver vedligeholdt eller repareret, kan man få håndværkerfradrag i en lejebolig. Dette gælder derfor ikke, hvis du betaler til vedligeholdelse gennem din husleje. Du skal altså betale direkte af egen lomme. Du skal derudover også være opmærksom på at du skal kunne fremsende dokumentation på alt dette. Sørg for at gemme kvitteringer og lignende.

Vedligeholdelsesret

For at kunne gøre brug af håndværkerfradraget, kræver det også at du har ret til at vedligeholde din lejebolig. I din lejekontrakt skal der stå, at du har ret til at foretage modifikationer i boligen og at du må vedligeholde den. Hvis der ikke står dette, er du ikke berettiget til at foretage ændringer eller vedligeholdelse på lejeboligen.

Bo i boligen

Den sidste betingelse for at kunne gøre brug af håndværkerfradraget, skal du, imens vedligeholdelsen finder sted, bo i boligen. Udover dette skal arbejdet også være omfattet de ydelser som er godkendt til håndværkerfradraget. Listen over dette kan du finde på Skats hjemmeside.

Vi håber, at dette hjalp dig til at få svar på spørgsmålet: Kan man få håndværkerfradrag i lejebolig?