Må man leje et værelse ud i en lejebolig?

Må man leje et værelse ud i en lejebolig?

Søg lejere til dit værelse her

Nogle gange kan det forekomme, at ens indkomst ikke altid er lige høj og at man i perioder er nødt til at leje et værelse ud i lejeboligen for at kunne få råd til at beholde den. Så: ”Må man leje et værelse ud i en lejebolig? ”.

Hvis du vil dele din bolig med en anden, er du i din fulde ret til dette. Det antal kvadratmeter du lejer ud, må dog ikke være større end halvdelen af hele boligen og du må heller leje ud til flere personer end der er værelser i lejligheden. Det betyder, at du højst må leje dele af din lejlighed til 3 personer i en 3-værelses lejlighed.

Der er, ydermere, heller ingen tidsmæssig begrænsning når du kun lejer dele af din lejebolig ud. Til gengæld hæfter du dog for både dig selv og personen du lejer dit værelse ud til, for eksempel hvis den du udlejer til overtræder husordenen.

Hvis du for eksempel vil dele din bolig, og ikke kun leje et værelse ud, hæfter du stadig for lejen, når det er dig, der har underskrevet lejeaftalen. Du kan dog også dele boligen fuldstændigt med den anden person, men så skal begge navne fremgå i lejeaftalen.

Så ja. Du må altså gerne leje et værelse ud i en lejebolig. Du skal dog være opmærksom på, at du skal hæfte for din lejers opførsel og skal sørge for at han eller hun lever op til aftalen.

Brug for en større bolig? Læs mere her og få svar på om du kan bytte en lejebolig