Udlej din lejlighed via 10 simple trin

Som ejendomsselskab, privat udlejer eller virksomhed er det afgørende at have en struktureret og velovervejet tilgang til at udleje din ledige lejlighed. At have en detaljeret strategi i hånden vil hjælpe dig med at undgå den økonomiske belastning det er at sidde med en tom lejlighed og dermed miste potentielle lejeindtægter.
15. september 2023 | Skrevet af: Sara Petersen
Udlej din lejlighed via 10 simple trin

Som ejendomsselskab, privat udlejer eller virksomhed er det afgørende at have en struktureret og velovervejet tilgang til at udleje din ledige lejlighed. At have en detaljeret strategi i hånden vil hjælpe dig med at undgå den økonomiske belastning det er at sidde med en tom lejlighed og dermed miste potentielle lejeindtægter.

Hvis du er på udkig efter en lejlighed til leje, anbefaler vi, at du i stedet følger denne guide: Sådan lejer du en lejlighed - de vigtigste trin.

1: Start udlejningen af din lejlighed straks 

Det er afgørende, at du igangsætter udlejningsprocessen umiddelbart efter at have modtaget en opsigelse fra din nuværende lejer. Som udlejer har du typisk 1-2 måneder til at finde en ny lejer, men det er altid godt at tjekke din lejekontrakt for at kende den præcise tidsramme du har til rådighed.

Udlejningsprocessen kan være tidskrævende, og derfor er det essentielt at reagere hurtigt. Det er dog lige så vigtigt ikke at lade sig presse til at udleje din lejlighed til den første og bedste lejer, der viser interesse. Sørg for at sætte dig godt ind i det nuværende marked, så du har en klar forståelse af den type lejer du søger, og hvad en realistisk lejepris kunne være.

Dit mål skal være at finde en pålidelig lejer, der er interesseret i at bo i din lejlighed over en længere periode. Undgå derfor at udskyde udlejningsprocessen, da det kan resultere i betydelige tabte indtægter på grund af en tom lejlighed. Husk, lejligheder bliver lejet ud hver dag, og med den rette strategi og tilgang, vil det være muligt at finde den rette lejer på relativ kort tid.

2: Lav en detaljeret og indbydende beskrivelse af din lejelejlighed 

Det næste vigtige trin er at skabe en fuldstændig og præcis beskrivelse af lejligheden, du ønsker at udleje. Dette inkluderer nødvendige detaljer som lejlighedens størrelse, den månedlige husleje, lejlighedens aktuelle stand, samt det forventede depositum.

Giv din beskrivelse en positiv vinkel; for eksempel, hvis lejligheden er på den mindre side, kunne den beskrives som hyggelig og indbydende, et sted hvor lejerne virkelig kan sætte deres personlige præg. Det kan netop være det, der tiltrækker mange lejere – et sted, de kan gøre unikt og helt deres eget.

Det er ligeledes centralt at fremhæve de forskellige anvendelsesmuligheder, lejligheden tilbyder; er den perfekt til små sociale sammenkomster, eller måske studiegrupper? Overvej de faciliteter og tjenester du kan tilbyde, såsom adgang til en fælles have, tilgængelige parkeringsmuligheder, eller nærheden til offentlige transportmuligheder og indkøbssteder. At kunne tilbyde særlige fordele, som er svære at finde andre steder, vil helt klart være en pluspoint.

For at sætte den rigtige pris på lejligheden er det afgørende at være opdateret med markedsstandarden for husleje. Du kan bruge Voreslejebolig.dk til at få et overblik over, hvad lignende lejligheder udlejes for i dit område. Udforsk eksempler såsom lejlighed i hele Danmark, lejlighed i København, lejlighed i Aarhus, lejlighed i Odense og lejlighed i Aalborg for at få et bedre indblik.

3: Identificér din målgruppe af lejere med omhu 

Efter at have lavet en dybdegående analyse og beskrivelse af din lejelejlighed samt dens unikke fordele, er det nu tid til at reflektere over hvilken type lejere der vil være det bedste match til din bolig.

At identificere en målgruppe for lejere er vitalt for at sikre et langvarigt og problemfrit lejeforhold. Det er økonomisk mere stabilt at have lejere, der forbliver i boligen i en længere periode i stedet for dem, der blot bliver i kort tid. Så, gør dig klart, hvad din ideelle lejers profil er for at øge chancerne for at finde en lejer, der ikke kun er pålidelig, men også ser et langtidsophold som målet.

Det er yderst anbefalelsesværdigt at fokusere på lejere med stabile økonomiske baggrunde. Din ideelle lejer bør have evnen til at betale en fast husleje regelmæssigt, hvilket garanterer dig en konstant indkomst i mange år frem. Fokuser på at finde en lejer, der ikke bare passer ind i din målgruppe, men også vil værdsætte og tage god hånd om din lejlighed.

4: Skab en detaljeret og fængende udlejningsannonce for din ledige lejlighed 

Nu er det tid til at gå i gang med at skabe din udlejningsannonce, hvor nøglen er at give et detaljeret og indbydende overblik over din bolig, specielt målrettet de lejere, du ønsker at tiltrække. Det er afgørende at inkludere nøgleinformationer i din annonce, såsom lejlighedens areal, præcis beliggenhed, typen af lejlighed, prissætning, de årlige omkostninger, og andre data, der kunne være relevante for en potentiel lejer.

For at give din annonce et ekstra boost, bør den også indeholde en indgående beskrivelse af lejligheden samt flotte og indbydende billeder, der virkelig fremviser lejlighedens potentiale og alle de faciliteter, den tilbyder.

5: Overvej at ansætte en erfaren ejendomsadministrator 

Selvom mange ejendomsselskaber og private udlejere vælger at stå for udlejningsprocessen selv, da det ofte er en relativt ligetil proces, er det stadig en god idé at overveje muligheden for at ansætte en ejendomsadministrator, der har ekspertise i udlejning af boliger.

En ejendomsadministrator kan bistå dig med en række forskellige opgaver, der kan lette udlejningsprocessen væsentligt. Dette inkluderer:

  • Udarbejdelse af en professionel og tiltalende lejeannonce samt vurdering af boligen
  • Identifikation og tiltrækning af potentielle lejere
  • Udfærdigelse af en juridisk holdbar lejekontrakt
  • Håndtering af al kommunikation med lejerne, samt tilbyde rådgivning om det bedst mulige lejemål
  • At sørge for en hurtig udlejning af lejligheden
  • Opkrævning af husleje og depositum på en effektiv måde
  • Stå for det nødvendige regnskab vedrørende udlejningen

At samarbejde med en ejendomsadministrator kan vise sig at være en stor fordel, idet de ofte har adgang til et bredt netværk og en dybdegående erfaring med udlejning, hvilket potentielt kan tiltrække et større antal interesserede lejere. Derudover kan de tage hånd om alle dialoger med lejerne samt organisere og afholde fremvisninger af lejligheden.

6: Markedsfør din ledige lejelejlighed effektivt 

Nu er tiden inde til aktivt at markedsføre din ledige lejelejlighed. Her er en guidet plan for dig:

Annoncér din ledige lejlighed på Voreslejebolig.dk 

Det første trin er at udarbejde en attraktiv og overbevisende annonce. Sørg for klart at præsentere din lejlighed med alle detaljer samt dine kontaktoplysninger. Suppler annoncen med indbydende billeder, der viser lejligheden fra dens bedste side. Når din annonce er klar, er det tid til at poste den på Voreslejebolig.dk, en af Danmarks førende platforme for boligudlejning. Her vil du kunne nå en stor gruppe af boligsøgende personer, der er på udkig efter deres næste hjem.

Kontakt proaktivt boligsøgende 

Ud over at oprette din egen annonce, kan du også gennemgå søgeannoncer på Voreslejebolig.dk for at finde potentielle lejere, der søger en bolig som din. Tag initiativ til at kontakte dem direkte og invitere dem til en fremvisning af din lejlighed.

Benyt dit netværk for at finde den rette lejer 

Ikke undervurder kraften i dit personlige netværk når det kommer til at finde pålidelige lejere. Informer venner, familie og bekendte om din ledige lejlighed - du ved aldrig, hvem i dit netværk der måske kender den perfekte lejer til din bolig.

Udnyt potentialet i sociale medier 

Sociale medier er et kraftfuldt værktøj til at nå et større publikum. Overvej at annoncere din lejlighed på platforme som Facebook.

7: Forbered og fremvis din lejlighed til potentielle lejere 

Som reaktion på din markedsføringsindsats, vil du snart begynde at modtage henvendelser fra interesserede lejere. Nu er det tid til at vise dem din lejlighed:

Gør lejligheden indbydende 

Forud for hver fremvisning, sørg for at din lejlighed ser indbydende og velholdt ud. Det vil ikke blot øge chancerne for at leje din lejlighed ud, men også potentielt tillade dig at sætte en højere pris.

Forbered dig til fremvisningen med en spørgsmål-liste 

Når du fremviser lejligheden, have en mental liste klar med spørgsmål for at vurdere, om de potentielle lejere er det rette match til din lejlighed. Vær åben for forhandlinger om lejeprisen samt lydhør over for de potentielle lejeres ønsker og behov i forhold til indretning og andre betingelser.

8: Foretag en grundig vurdering af den potentielle lejer 

Når du har identificeret en potentiel lejer til din lejlighed, er det afgørende, at du tager dig tid til at undersøge denne person grundigt. Det er af allerstørste betydning at få et indgående kendskab til lejerens økonomiske forhold. Dette kan opnås ved at anmode om dokumentation for en stabil indkomst eller ved at gennemføre en kreditvurdering. Udover den økonomiske sikkerhed er det også vigtigt at tage højde for din mavefornemmelse; at udleje til den forkerte lejer kan ende med at blive en både dyr og besværlig oplevelse. Så tag dig tid til at sikre, at du foretager det rigtige valg.

9: Sikring af lejekontrakten med juridisk bistand 

Når du er blevet overbevist om lejerens pålidelighed, er det tid til at gå videre til det næste vigtige skridt, nemlig at formalisere lejeaftalen gennem en lejekontrakt. Det er yderst anbefalelsesværdigt at konsultere en advokat, der kan gennemgå kontrakten i detaljer for at sikre, at alle juridiske aspekter er korrekt håndteret. Din kontrakt bør indeholde essentielle informationer såsom lejeperiode, depositum, anvendelsesområde for lejligheden samt klare regler for vedligeholdelse og eventuel fremleje. Det er vitalt at undgå generiske kontrakt-skabeloner fra internettet og i stedet søge bistand fra en juridisk ekspert for at skræddersy kontrakten efter din specifikke situation.

10: Vedligehold et godt forhold til din lejer 

Selv efter at kontrakten er underskrevet, er det vigtigt at bevare en positiv og åben kommunikation med din lejer. Det er din opgave som udlejer at følge med i, hvordan din lejlighed bliver behandlet, og om den vedligeholdes tilstrækkeligt. Dette inkluderer at være opmærksom på potentielle skader eller andre forhold, der kunne have indflydelse på lejlighedens tilstand.

Ved at opretholde en god dialog, sikrer du ikke kun at din lejlighed forbliver i god stand, men også at lejeren er tilfreds og ønsker at bo der i en længere periode. Dette er i sidste ende til din fordel, da det bidrager til en stabil og langvarig indkomst fra lejeindtægter.

Ofte stillede spørgsmål