Udlej dit hus gennem 10 effektive trin

Hvad enten du repræsenterer et ejendomsselskab, handler som privat udlejer, eller er en større virksomhed, er det relevant at anlægge en velstruktureret metode til udlejning af dit hus. Ved at implementere en gennemtænkt strategi sikrer du dig mod længere perioder, hvor dit hus står tomt, og du dermed går glip af potentielle lejeindtægter.
26. september 2023 | Skrevet af: Redaktionen
Udlej dit hus gennem 10 effektive trin

Hvad enten du repræsenterer et ejendomsselskab, handler som privat udlejer, eller er en større virksomhed, er det relevant at anlægge en velstruktureret metode til udlejning af dit hus. Ved at implementere en gennemtænkt strategi sikrer du dig mod længere perioder, hvor dit hus står tomt, og du dermed går glip af potentielle lejeindtægter. Skulle du i stedet være interesseret i at finde et hus at leje, kan du følge vores guide: Sådan finder du det rette hus – de 8 essentielle trin.

1: Iværksæt udlejningen af dit hus straks

Straks du får besked fra din nuværende lejer om, at de ønsker at flytte, starter nedtællingen. Som udlejer har du typisk 1-2 måneder til at identificere en ny lejer. Gennemgå din lejekontrakt for at bekræfte lejerens opsigelsesfrist. Selvom udlejning af et hus kan være en proces, der strækker sig over tid, er det væsentligt at tage affære snarest efter modtagelse af en opsigelse. Dog er det en god ide ikke at haste beslutningen og blot vælge den første potentielle lejer. Dit overordnede mål bør være at identificere en pålidelig lejer, som ønsker at bo i dit hus i en længere periode. En almindelig fejl blandt udlejere er at tøve med udlejningsprocessen, hvilket kan resultere i tabt indtægt fra et ubeboet hus.

2: Udarbejd en beskrivelse af dit hus

Dit andet skridt bør være at sammensætte en beskrivelse af dit hus. Fremhæv de specielle karakteristika, som dit hus byder på, såsom en ekspansiv have, flere rum, en garage, nærhed til rekreative områder og lignende. Specificer husets dimensioner, den fastsatte husleje, dets tilstand, forventet depositum, og yderligere relevante oplysninger. Udfør en tiltalende præsentation af huset, muligvis ved at accentuere dets luftige stue eller den hjemlige atmosfære, som lejere kan tilføje deres personlige touch til. Gør det klart, hvilke faciliteter huset kan prale af, inklusiv eventuel garage, privat have eller nærhed til populære skoler og offentlig transport. For at få en forståelse af markedets standarder for husleje, kan du anvende Voreslejebolig.dk som et værktøj til at undersøge, hvad tilsvarende huse bliver udlejet for i dit område. Se fx hus i hele Danmark, hus i København, hus i Aarhus, hus i Odense eller hus i Aalborg. 

3: Definér din perfekte lejer

Med en fuldstændig beskrivelse af dit hus og dets unikke kvaliteter i hånden, er det nu tid til at tænke over, hvem den ideelle lejer for dit hus kunne være. At opnå en stabil indkomst via langvarige lejeaftaler er hjørnestenen i en vellykket udlejning. Hyppige udskiftninger af lejere kan udgøre en økonomisk byrde. En triumferende udlejning bygger på at matche dit hus med en lejer, der ikke kun passer ind i din målgruppe, men også besidder solide økonomiske ressourcer. Den ultimative lejer vil tage godt vare på dit hus, mens de konsekvent betaler huslejen måned efter måned.

4: Lav en god annonce for dit hus til leje

Det er nu blevet tid til at udarbejde en charmerende og indbydende annonce for dit hus. Annoncens hovedmål er at vise huset frem på en måde, der appellerer til den ønskede modtagergruppe. Annoncen bør indeholde en grundig gennemgang af husets egenskaber, herunder det totale areal, beliggenhed, husets art, pris og årlige udgifter, sammen med andre vigtige detaljer. Ideelt set bør din annonce også præsentere en beskrivelse af huset med flotte billeder, som viser både husets interiør samt eksterne områder som eventuelle haver eller tilhørende faciliteter.

5: Overvej at indgå et partnerskab med en erfaren ejendomsadministrator

Selvom en stor andel af udlejere vælger at styre udlejningen af deres hus på egen hånd, kan det være en god idé at overveje at samarbejde med en dygtig ejendomsadministrator. Ved at gøre dette kan du få hjælp med:

  • Udarbejdelse af en tiltalende lejeannonce samt en præcis vurdering af husets værdi
  • Effektiv identifikation af potentielle lejere
  • Sætning af en lejekontrakt
  • Håndtering af alle former for kommunikation med lejere, samt ekspertise i forhold til rådgivning om et ideelt lejeforhold
  • Sikring af en hurtig og gnidningsfri udlejning af huset
  • Punktlige opkrævninger af husleje og depositum
  • Omhyggelig udarbejdelse af regnskab for udlejningsperioden

6: Start markedsføringen af dit hus

Det er nu tid til at iværksætte markedsføringskampagnen for dit hus. Her er den optimale fremgangsmåde:

Annoncér dit ledige hus på Voreslejebolig.dk

Skab en indbydende annonce, der klart fremviser husets unikke kvaliteter. Tag imponerende billeder af både husets indre og ydre, for at give potentielle lejere den bedst mulige ide om, hvad du tilbyder. Herefter kan du oprette en annonce på Voreslejebolig.dk, som er en af Danmarks førende platforme for boligudlejning. Ved at reklamere for dit hus på Voreslejebolig.dk vil det blive set af et stort publikum af boligsøgere der søger lejeboliger, herunder hus til leje.

Tag proaktiv kontakt til personer, der søger hus

Gennemgå databasen for potentielle lejere, der søger et hus, og inviter dem aktivt til en fremvisning.

Brug dit netværk

Netværk er en værdifuld ressource, da mange personer finder deres bolig gennem kendte. Fortæl alle i dit netværk, at du udlejer dit hus, og udnyt de muligheder, der kan komme fra disse relationer.

Forøg synligheden på sociale medier

Sociale medier tilbyder en bred platform for at nå potentielle lejere. Del billeder og informationer om dit hus på platforme som Facebook og tillad at din annonce bliver delt bredt.

7: Vis dit hus frem for potentielle lejere

Når du begynder at få henvendelser fra interesserede parter, er det en god ide at huset er i pæn stand før hver fremvisning. Forbered en liste med detaljerede spørgsmål til fremvisningerne for at sikre, at de potentielle lejere passer til din ejendom. Giv dem tid til at udforske huset grundigt og besvar deres spørgsmål åbent.

8: Gør grundig research på din potentielle lejer

Når en potentiel lejer er fundet, er det relevant at undersøge denne person nøje. Fokuser på lejerens økonomiske situation ved at bede om dokumentation for fast indkomst eller ved at udføre en kreditvurdering. Stol også på din mavefornemmelse; at udleje dit hus til den forkerte kan blive dyrt i sidste ende.

9: Formaliser lejeaftalen

Når du er tilfreds med den potentielle lejer, skal I sammen formalisere aftalen i en lejeaftale. Anskaf en advokat til at gennemgå og godkende lejeaftalen, så alle juridiske aspekter er korrekt behandlet. Vær grundig og detaljeret i udformningen af lejeaftalen for at undgå fremtidige misforståelser.

10: Opbyg og vedligehold en god relation med din lejer

Selv efter aftalen er indgået, er det af største vigtighed at bevare en god kommunikation med lejeren. Dette sikrer, at huset bliver passet godt på, og at lejeren forbliver tilfreds og dermed i huset i en længere periode, hvilket er til fordel for din stabile indkomst.

Ofte stillede spørgsmål